ΣΤΙΒΟΣ

Ο Λαβιλενί για Φιλιππίδη

Ο Λαβιλενί για Φιλιππίδη

Ο Ρενό Λαβιλενί καλωσόρισε τον Κώστα Φιλιππίδη στην ομάδα πρωταγωνιστών του άλματος επί κοντώ. Ο Γάλλος ανυπομονεί ήδη για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Ο Κώστας Φιλιππίδης δεν βρισκόταν ανάμεσα στις επιλογές του Ρενό Λαβιλενί για τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σόποτ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πλέον τον διέψευσε.

Μια ημέρα μετά τον τελικό της "ERGO Arena" ο Γάλλος παγκόσμιος ρέκορντμαν σχολίασε το επίπεδο του τελικού του Σαββάτου (9/3) και τη σημασία του ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το καλοκαίρι στη Ζυρίχη.

" Όλοι οι αθλητές στον τελικό είχαν την ευκαιρία να κατακτήσει ένα μετάλλιο, αφού έλειπαν οι καλύτεροι τα τελευταία δύο χρόνια (σ.σ. εκτός από τον Λαβιλενί έλειπαν οι Γερμανοί Ραφαέλ Χολτζέπε και Μπγιορν Ότο, καθώς ο Αμερικανός Μπραντ Γουόκερ). Ανέβηκαν δύο καινούργια πρόσωπα στο βάθρο με άλμα στα 5,80μ. (σ.σ. ο Φιλιππίδης και ο τρίτος Γιαν Κουντλίτσκα).

Αυτό είναι καλό για το επί κοντώ. Φοβόμουν πως ο αγώνας θα τελείωσε στα 5,75μ. Επιπλέον και οι τρεις κάτοχοι μεταλλίων είναι Ευρωπαίοι. Αυτό είναι ενδιαφέρον ενόψει του καλοκαιριού (και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος)".

Ο Λαβιλενί τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να ξεπεράσει τα 6,21μ. λίγα λεπτά μετά την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ με 6,16μ. Ο αθλητής από το Κλερμόν Φεράν εξήγησε το σκεπτικό του:

" Ο στόχος μου δεν ήταν να καταρρίψω το παγκόσμιο ρεκόρ ξανά. Ο στόχος μου ήταν να επιχειρήσω να περάσω ένα ύψος μεγαλύτερο κατά 5 εκατοστά για να διαπιστώσω πως είναι το σώμα μου σε αυτό το επίπεδο του αέρα. Ήθελα να προετοιμαστώ για το μέλλον, να δω αν μπορώ να κατακτήσω αυτό το στόχο του χρόνου, σε ένα μελλοντικό αγώνα. Ξέρω ήδη πως δεν θα επιχειρήσω ποτέ στα 6,19μ. γιατί είναι τόσο κοντά στα 6,20μ. Θα δούμε τι θα συμβεί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ