ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΣΕΓΑΣ επιστρέφει στην Παιανία και στο “Σπίτι του Στίβου”: Αυτό είναι το τελευταίο Πανελλήνιο κλειστού που διεξάγεται στο ΣΕΦ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2025 / 1η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Το ρημαγμένο “Σπίτι του Στίβου” της Παιανίας ανακαινίστηκε και από την επομένη σεζόν θα φιλοξενούνται εκεί τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του κλειστού, με το φετινό να είναι το τελευταίο που διεξάγεται στο ΣΕΦ.

Ο ελληνικός στίβος ετοιμάζει… βαλίτσες για την Παιανία και αποχαιρετά απόψε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου είναι το τελευταίο που διεξάγεται στο φαληρικό στάδιο και οι Έλληνες αθλητές άρχισαν ήδη να προσκαλούν τους φιλάθλους για την επόμενη σεζόν στην Παιανία ή αλλιώς στο ανακαινισμένο “Σπίτι του Στίβου”.

Η τελευταία φορά που είχε διεξαχθεί Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου εκεί ήταν τον Φεβρουάριο του 2011. Έκτοτε, η εγκατάσταση έγινε “φάντασμα”. Ήταν κλειστή επί χρόνια και στην ουσία ρημαγμένη.

Το 2022 παραχωρήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η ανακαίνισή του άρχισε πέρυσι την άνοιξη ως ανταποδοτικό έργο της Lamda Development λόγω των εργασιών στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά (ξενώνες, προπονητήρια) που γίνονται στο πλαίσιο της ανάπλασης στο Ελληνικό. Ξενώνες έχει και η εγκατάσταση της Παιανίας, που ανήκει στο ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με το αρχικά πλάνο, η ανακαινισμένη εγκατάσταση αναμενόταν να είναι έτοιμη τον Δεκέμβριο του 2024. Ωστόσο, η διοίκηση του ΟΑΚΑ αποφάσισε να προχωρήσει και στην τοποθέτηση νέου ελαστικού τάπητα, ικανού να φιλοξενήσει αγώνες κι έτσι προέκυψε η καθυστέρηση στην παράδοση του έργου. Ωστόσο, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2026 θα διεξαχθεί εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ