ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Απίστευτος Καραλής, πέρασε και τα 5.90μ με την πρώτη προσπάθεια

/  2024 / 10  (  / EUROKINISSI)
/ 2024 / 10 ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Εμμανουήλ Καραλής έχει βάλει πλώρη για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Έλληνα πρωταθλητή να περνάει με την πρώτη προσπάθεια τα 5 μέτρα και 90 εκατοστά.

Ο Εμμανουήλ Καραλής έχει ταξιδέψει στο Παρίσι με στόχο ένα ολυμπιακό μετάλλιο και κάνει ό,τι μπορεί για να το βάλει στις αποσκευές του. Μετά από το 3 στα 3 που έκανε στα προκριματικά, συνέχισε την τρομερή του επίδοση και στον τελικό, αφού είχε μόνο επιτυχημένες προσπάθειες.

Αρχικά πέρασε τα 5.50 και τα 5.70 μέτρα, για να ακολουθήσουν ακόμη τρία απίστευτα άλματα, περνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 5.80μ, τα 5.85μ και τα 5.90μ και να μπαίνει έτσι γερά στη μάχη των μεταλλίων.

Στη συνέχεια απέτυχε με την πρώτη προσπάθεια στα 5.95μ, ένα ύψος που πέρασαν με την πρώτη προσπάθεια οι Ντουπλάντις και Κέντρικς, αφήνοντας τον Έλληνα πρωταθλητή στην τρίτη θέση στην παρούσα φάση.

Live ο τελικός του επί κοντώ:

22:22 Αυτή τη στιγμή ο Καραλής είναι αγκαλιά με το μετάλλιο, αρκεί ο Ομπιένα να μην περάσει το 5.95μ με την τρίτη του προσπάθεια. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει εγκαταλείψει τα 5.95 μέτρα και έχει τοποθετήσει τον πήχη στα 6 μέτρα.

22:25 Αυτή τη στιγμή ο Καραλής είναι 3ος και προσπαθεί να του κλέψει το μετάλλιο ο Ομπιένα που έχει ακόμη μία προσπάθεια στα 5 μέτρα και 95 εκατοστά. Ο "Μανόλο" θα κλειδώσει το μετάλλιο αν ο αντίπαλός του δεν μπορέσε να ξεπεράσει τα 5.95μ.

22:26 Απίστευτος Καραλής, εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο και θα διεκδικήσει κάτι παραπάνω στη συνέχεια του τελικού.

22:27 Τρία χρόνια μετά από την 4η θέση στο Τόκιο με άλμα στα 5.80μ, ο Καραλής έγραψε ιστορία αφού πέταξε στα 5.90μ και άρπαξε το χάλκινο μετάλλιο. Αυτή τη στιγμή είναι πίσω από τους Ντουπλάντις και Κέντρικς (έχουν περάσει τα 5.95μ) αλλά είναι ακόμη ζωντανός στη μάχη για κάτι περισσότερο.

22:29 Ο Καραλής έχει χαρίσει στη χώρα μας το έκτο μετάλλιό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τη χώρα μας να ισοφαρίζει τη συγκομιδή του Ρίο το 2016, όταν είχαμε κατακτήσει 6 μετάλλια.

22:31 Ο Κέντρικς απέτυχε να περάσει τα 6 μέτρα και ο Καραλής έχει τη μεγάλη ευκαιρία, έχοντας δύο ακόμη προσπάθειες στα 6 μέτρα, για να κάνει ακόμη ένα κόλπο γκρόσο και να κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στον τελικό της ζωής του!

22:32 Ο Αρμάντ Ντουπλάντις δεν έχει αντίπαλο, πέρασε τα 6 μέτρα και έχει στα χέρια του το χρυσό μετάλλιο. Αν ο Καραλής περάσει και εκείνος τα 6 μέτρα θα ξεπεράσει τον Κέντρικς και θα αρπάξει το ασημένιο μετάλλιο.

22:34 Ο Καραλής έχει μία ανεπιτυχή προσπάθεια στα 5.95μ και μία στα 6 μέτρα και έχει ακόμη μία ευκαιρία να περάσει τον Κέντρικς (πέρασε τα 5.95μ ο Αμερικανός που είναι η κορυφαία επίδοσή του για φέτος) για να πάρει τη 2η θέση.

22:36 Το πανελλήνιο ρεκόρ του Καραλή είναι τα 5.93μ που σημείωσε τον περασμένο Ιούνιο.

22:36: Ο Κέντρικς δεν κατάφερε να περάσει τα 6 μέτρα και έχει ακόμη μία ευκαιρία. Αυτή τη στιγμή ο Ντουπλάντις είναι 1ος, ο Κέντρικς 2ος και ο Καραλής 3ος.

22:37 Η μάχη δεν έχει τελειώσει, με τον Εμμανουήλ να έχει μπροστά του μία μεγάλη ευκαιρία να ξεπεράσει τον Κέντρικς και να μπει στο πάνθεον της ιστορίας, κατακτώντας ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με μυθικό άλμα στα 6 μέτρα.

22:38 Ζήτησε από τον κόσμο να κάνει ησυχία για να συγκεντρωθεί και φεύγει για τα 6 μέτρα.

22:39 Τα 6 μέτρα ήταν πολύ υψηλό εμπόδιο, με τον Καραλή να μένει στα 5.90μ. και να πανηγυρίζει την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, με τους Ντουπλάντις και Κέντρικς να συνεχίζουν για το ποιος θα κατακτήσει το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο.

22:41 Ο Κέντρικς απέτυχε και εκείνος να περάσει τα 6 μέτρα και έμεινε στα 5.95μ. που του εξασφάλισαν τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο. Μένει να δούμε με τι άλμα θα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο ο Ντουπλάντις.

22:46 Ο Αρμάντ Ντουπλάντις έχει μπροστά του δύο μεγάλες αγωνιστικές προκλήσεις. Η πρώτη είναι να πετάξει στα 6.04μ και να πάρει το ολυμπιακό ρεκόρ από τον Τιάγκο Μπράζ (6.03μ το 2016) και η δεύτερη να κάνει άλμα πάνω από τα 6.24μ. που είναι το παγκόσμιο ρεκόρ που έχει κάνει ο ίδιος.

22:50 Ακόμη μία τεράστια επιτυχία για τον Ντουπλάντις, με τον 24χρονο Σουηδό σούπερ σταρ να κατακτάει δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ μετά από την επιτυχία του το 2021 στο Τόκιο.

22:52 Απίστευτος Ντουπλάντις, δεν σταματάει! Έβαλε τον πήχη στα 6.10μ και τον πέρασε, για να κάνει και ρεκόρ Ολυμπιακών Αγώνων, αφού το προηγούμενο ήταν τα 6.03μ (το κατείχε ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Μπραζ από τους Αγώνες στο Ρίο το 2016).

22:54 Είναι τρελός ο Σουηδός! Έβαλε τον πήχη στα 6 μέτρα και 25 εκατοστά επιδιώκοντας να βελτιώσει και το παγκόσμιο ρεκόρ, του οποίου είναι κάτοχος με άλμα στα 6.24μ.

22:56 Και εκεί που αναρωτιόμαστε "τί άλλο μπορεί να κάνει ο Ντουπλάντις", έχει βαλθεί να απογειώσει όλο τον πλανήτη μαζί του, κυνηγώντας ένα εξωγηινό ρεκόρ με τον πήχη τοποθετημένο στα 6 μέτρα και 25 εκατοστά.

23:00 Η ώρα για το πρώτο άλμα του Ντουπλάντις έφτασε και ο κόσμος στο γήπεδο αλλά και σε όλο τον πλανήτη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα. Θα μπορέσει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ για 9η φορά;

23:01 Απίστευτο! Ο Ντουπλάντις απογειώθηκε αλλά βρήκε τον πήχη και έχασε την ευκαιρία για το παγκόσμιο ρεκόρ. Μένει να δούμε αν θα κάνει τις άλλες δύο προσπάθειες που δικαιούται για να γράψει ιστορία.

23:03 Αυτή τη στιγμή έχουμε την απονομή των μεταλλίων για την κούρσα των 100 μέτρων ανδρών, με τους Νάιλς, Τόμπσον και Κέρλι να παίρνουν τα μετάλλιά τους. Σε λίγο θα έχουμε τη δεύτερη προσπάθεια του Ντουπλάντις.

23:18 Διαστημικός Ντουπλάντις! Με την τρίτη προσπάθεια ξεπέρασε τα 6 μέτρα και 25 εκατοστά και πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, γράφοντας ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλος ο πλανήτης υποκλίνεται στον Σουηδό.

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ