ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Καραλής: Προκρίθηκε με άνεση και έδειξε τις άγριες διαθέσεις του για τον τελικό του επί κοντώ

/  2024 / 8  (  / EUROKINISSI)
/ 2024 / 8 ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεπέρασε τα 5.75μ. στον προκριματικό του επί κοντώ που έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου (3/8) και πήρε με χαρακτηριστική άνεση το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι έτοιμος για πολύ μεγάλα πράγματα στους 33ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και θέλησε να στείλει το πρώτο και συνάμα ηχηρό μήνυμα στον προκριματικό του επί κοντώ, που έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου (3/8).

Και αυτό γιατί χρειάστηκαν μόλις τρεις προσπάθειες από την πλευρά του, όλες επιτυχημένες, για να σφραγίσει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος, με τον κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ να περνάει με την πρώτη προσπάθεια τα 5.60μ. και στη συνέχεια να κάνει το ίδιο όταν ο πήχης τοποθετήθηκε τόσο στα 5.70μ. αλλά και στα 5.75μ.

Το όριο πρόκρισης στον τελικό ήταν τα 5 μέτρα και 80 εκατοστά αλλά δεν χρειάστηκε να επιχειρήσει κάποια προσπάθεια σε αυτό το ύψος αφού ήταν αρκετοί εκείνοι που αποκλείστηκαν (31 συνολικά οι αθλητές του προκριματικού, έμειναν εκτός μεταξύ άλλων ο ασημένιος ολυμπιονίκης του Τόκιο, Νίλσεν, και ο 6ος Ολυμπιονίκης των περασμένων Ολυμπιακών Αγώνων, Λίσεκ).

Φυσικά, μεταξύ των αθλητών που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό ήταν και ο Αρμάντ Ντουπλάντις, με τον χρυσό Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο ρέκορντμαν να ξεπερνάει με άνεση τα 5 μέτρα και 75 εκατοστά και να είναι το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο σε κορυφαία διοργάνωση.

Η επιτυχημένη προσπάθεια του Καραλή στα 5.60μ.

Η επιτυχημένη προσπάθειά του στα 5.70μ.

Το άλμα του Καραλή πάνω από τα 5.75μ.

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ