ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Αντρέ Ντε Γκρας θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στα 200 μέτρα δίχως τον προπονητή του

Andre de Grasse, of Canada, reacts after crossing the finish line in a men's 200 meters round 1 heat at the 2024 Summer Olympics, Monday, Aug. 5, 2024, in Saint-Denis, France. (AP Photo/Ashley Landis)
Andre de Grasse, of Canada, reacts after crossing the finish line in a men's 200 meters round 1 heat at the 2024 Summer Olympics, Monday, Aug. 5, 2024, in Saint-Denis, France. (AP Photo/Ashley Landis) AP PHOTO / ASHLEY LANDIS

Χωρίς τον προπονητή του θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του στα 200 μέτρα ο ολυμπιονίκης του Τόκιο, Άντρε Ντε Γκρας.

Τι κοινό μπορεί να έχουν οι δύο Ολυμπιονίκες του Τόκιο στα 100 και τα 200 μέτρα πέραν του ότι πρόκειται για δύο σπουδαίους σπρίντερ με ολυμπιακό τίτλο; Συνεργάζονταν και οι δύο με τον ίδιο προπονητή.

Ο λόγος για τους Μαρσέλ Τζέικομπς και Αντρέ Ντε Γκρας αντίστοιχα, οι οποίοι συνεργάζονταν με τον Ράνα Ρίντερ. Ο Αμερικανός προπονητής στίβου με εξειδίκευση σε σπρίντερ βρισκόταν στο πλάι του Μαρσέλ Τζέικομπς, τόσο στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 100 μέτρα στο Τόκιο, όσο και στην -ανεπιτυχή- προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του πριν μερικές ημέρες. Στην υποστήριξη και τις συμβουλές του προπονητή του δεν θα πρέπει να υπολογίζει όμως ο Άντρε Ντε Γκρας στη συνέχεια της δικής του προσπάθειας.

Ο Καναδός σπρίντερ μπορεί να τερμάτισε 2ος στην 6η προκριματική σειρά των 200 μέτρων πίσω μόνο από τον νικητή των 100 Νόα Λάιλς, ωστόσο στον ημιτελικό της Τετάρτης θα κληθεί να αγωνιστεί χωρίς τον Ράνα Ρίντερ.

Ο Ρίντερ είχε ερευνηθεί από το Αμερικανικό Κέντρο υπέρ του Ασφαλούς Αθλητισμού (U.S. Center for SafeSport) μετά από κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και είχε τεθεί υπό επιτήρηση για 1 χρόνο, μία τιμωρία που έληξε τον Μάη.

Δεδομένου πως δεν υπήρχαν τότε άλλα στοιχεία σε βάρος του, η Ολυμπιακή Επιτροπή του Καναδά τον προσέλαβε λόγω της στενής συνεργασίας του με τον Ντε Γκρας.

Όλα άλλαξαν όταν την Δευτέρα 5 Αυγούστου η Καναδική Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι "την Κυριακή 4 Αυγούστου μάθαμε νέες πληροφορίες σχετικά με την ακαταλληλότητα της συσχέτισης και της συνεργασίας του κυρίου Ρίντερ με την ομάδα του Καναδά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Μετά από διαβουλεύσεις με την καναδική Επιτροπή Στίβου, συμφωνήσαμε στην ανάκληση της διαπίστευσης του κυρίου Ρίντερ".

Έτσι, ο Ντε Γκρας θα συνεχίσει την απόπειρα διατήρησης του χρυσού μεταλλίου χωρίς τον Ρίντερ, ενώ ούτε ο Τζέικομπς έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς έχει ακόμα να αγωνιστεί στη σκυταλοδρομία 4Χ100 με την ομάδα της Ιταλίας.

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ