ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, στίβος: Ο Αλέκνα έσπασε το Ολυμπιακό ρεκόρ του πατέρα του στην δισκοβολία αλλά έχασε για λίγο το χρυσό

Mykolas Alekna, of Lithuania, competes during the women's pole vault final at the 2024 Summer Olympics, Wednesday, Aug. 7, 2024, in Saint-Denis, France. (AP Photo/Bernat Armangue)
Mykolas Alekna, of Lithuania, competes during the women's pole vault final at the 2024 Summer Olympics, Wednesday, Aug. 7, 2024, in Saint-Denis, France. (AP Photo/Bernat Armangue) AP / BERNAT ARMANGUE

Μια ξεχωριστή επίδοση πραγματοποιήθηκε στον τελικό της δισκοβολίας στους άνδρες. Ο Μίκολας Αλέκνα από την Λιθουανία έσπασε το Ολυμπιακό ρεκόρ που είχε κάνει ο πατέρας του το 2004 στην Αθήνα αλλά έμεινε στην δεύτερη θέση. Αυτό, γιατί λίγο αργότερα το Ολυμπιακό ρεκόρ καταρρίφθηκε ξανά από τον Τζαμαϊκανό Ρότζε Στόνα ο οποίος σημείωσε ρίψη στα 70μ.

Με την κατάρριψη του Ολυμπιακού ρεκόρ εις διπλούν ολοκληρώθηκε ο τελικός της δισκοβολίας στους άνδρες. Το Ολυμπιακό ρεκόρ στην δισκοβολία κρατούσε από την Αθήνα και το μακρινό 2004, ο Βιργκίλιους Αλέκνα από την Λιθουανία με ρίψη στα 69.89. Είκοσι χρόνια αργότερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ο γιος του, Μίκολας Αλέκνα έσπασε το ρεκόρ του πατέρα του καθώς έστειλε τον δίσκο στα 69.97 στην καλύτερή του προσπάθεια.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη ρίψη (69.97) αποτέλεσε Ολυμπιακό ρεκόρ για λίγο. Είκοσι λεπτά αργότερα, ο Τζαμαϊκανός, Ρότζε Στόνα σημείωσε ρίψη στα 70 μέτρα, έκανε νέο Ολυμπιακό ρεκόρ για τρία εκατοστά παραπάνω και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με τον Αλέκνα να κατακτά εν τέλει το αργυρό και τον Μάθιου Ντένι από την Αυστραλία να κατακτά το χάλκινο (69.31).

Θυμίζουμε ότι ο Αλέκνα είχε σπάσει στο παρελθόν το παγκόσμιο ρεκόρ καθώς είχε πραγματοποιήσει ρίψη στα 74.35.

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ