ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Τεμπόγκο: Ο Πρόεδρος της Μποτσουάνα κήρυξε επίσημη αργία για το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της χώρας

Letsile Tebogo, of Botswana, reacts after winning the men's 200-meters final at the 2024 Summer Olympics, Thursday, Aug. 8, 2024, in Saint-Denis, France. (AP Photo/Petr David Josek)
Letsile Tebogo, of Botswana, reacts after winning the men's 200-meters final at the 2024 Summer Olympics, Thursday, Aug. 8, 2024, in Saint-Denis, France. (AP Photo/Petr David Josek) AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Ο Λετσίλ Τεμπόγκο από την Μποτσουάνα έγραψε ιστορία καθώς κατέκτησε την κορυφή στα 200μ και έφερε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της χώρας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Πρόεδρος της Μποτσουάνα για να τιμήσει τον αθλητή για την σπουδαία διάκρισή του κήρυξε επίσημη αργία την Παρασκευή 9 Αυγούστου.

Η πρώτη θέση για τον Λετσίλ Τεμπόγκο στον τελικό των 200μ αποτέλεσε μια ιστορική κατάκτηση καθώς ο αθλητής από την Μποτσουάνα έφερε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της χώρας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ένεκα του σπουδαίου κατορθώματος του Τεμπόνγκο, ο Πρόεδρος της Μποτσουάνα, Μογκουέτσι Μασίσι αποφάσισε να κηρύξει την Παρασκευή 9 Αυγούστου ως ημέρα αργίας στην χώρα.

Θυμίζουμε ότι στην συγκεκριμένη κούρσα των 200μ. ο Τεμπόνγκο νίκησε σημειώνοντας χρόνο 19.46", ο Κένεθ Μπέντναρεκ ολοκλήρωσε την κούρσα με 19.62" και στην τρίτη θέση έμεινε ο Νόα Λάιλς με 19.70".

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ