ΣΤΙΒΟΣ

Πρωτιά της Βλάσιτς στην AIPS

Πρωτιά της Βλάσιτς στην AIPS

Η Μπλάνκα Βλάσιτς, ο τενίστας Ράφα Ναδάλ και η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο, Ισπανία πρώτευσαν στην ετήσια ψηφοφορία των μελών της AIPS για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών.

Δεν προκαλούν έκπληξη τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των μελών της διεθνούς ένωσης γραπτού Τύπου (AIPS) για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς.

Στη ψηφοφορία έλαβαν μέρος 515 δημοσιογράφοι από 93 χώρες και επέλεξαν την Κροάτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ύψος, Μπλάνκα Βλάσιτς, τον Νο1 τενίστα στον κόσμο, Ράφα Ναδάλ και τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, την Ισπανία.

Η Βλάσιτς συγκέντρωσε 884 ψήφους και άφησε πίσω της, την Αμερικανίδα χρυσή Ολυμπιονίκη στο αλπικό σκι, τη Λίντσεϊ Βον μ3 682, η πρώτευσε στη ψηφοφορία του Associated Press. Τρίτη ήταν η Βελγίδα τενίστρια Κιμ Κλάιστερς με 637 και η Ιταλίδα κολυμβήτρια Φεντερίκα Πελεγκρίνι με 415.

Ο Ναδάλ συγκέντρωσε 758 ψήφους έναντι 695 του Λιονέλ Μέσι και 684 του Αντρές Ινιέστα. Ακολούθησαν ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Σεμπάστιαν Φέτελ με 470 και ο παγκόσμιος ρέκορντμαν στα 800 μέτρα, ο Κενυάτης Ντέιβιντ Ρουντίσα με 416.

Ο Ινιέστα πήρε τίτλο αφού η επικράτηση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ισπανίας υπήρξε καθολική. Η "Ρόχα" πήρε 1906 ψήφους. Η χρυσή Ολυμπιονίκης ομάδα του Καναδά στο χόκεϊ στον πάγο ακολούθησε πολύ μακριά με 486 και η εθνική ομάδα βόλεϊ της Βραζιλίας με 453.

Τέλος, το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής αναδείχθηκε ως η καλύτερη διοργάνωση σε ότι έχει να κάνει με τις δημοσιογραφικές υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ