ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Στεφανίδη: "Είμαι περίεργη πώς θα ανέβει ο πήχης με 20 αθλήτριες, νιώθω καλά σωματικά και ψυχικά"

Η Κατερίνα Στεφανίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Η Κατερίνα Στεφανίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες SPORT24

Η Κατερίνα Στεφανίδη προκρίθηκε στον τελικό στο άλμα επί κοντώ, όπου θα διαγωνιστούν 20 αθλήτριες, και μετά τον αγώνα αποκάλυψε τον προβληματισμό της για τον τρόπο με τον οποίο θα ανέβουν τα όρια όμως τόνισε πως είναι σε καλή κατάσταση σωματικά και ψυχικά.

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα βρεθεί στον τελικό του άλματος επί κοντώ μαζί με την Αριάδνη Αδαμοπούλου αλλά και ακόμη 18 αθλήτριες. Μετά τον προκριματικό, η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια μίλησε στη μικτή ζώνη για τον αγώνα, την παρουσία 20 αθλητριών στον τελικό αλλά και τον επερχόμενο τελικό.

"Μου είναι δύσκολο να κρίνω γιατί είναι πρωί. Ο ήλιος έφευγε και πήγαινε προς τη βαλβίδα σε εμάς και αυτό οπτικά εμένα με επηρεάζει. Στο τέλος πήγα καλύτερα γιατί έφυγε ο ήλιος και ήταν πίσω από τον πήχη. Είμαι καλά. Είμαι πολύ περίεργη να δω τι θα κάνουν τώρα με 20 κοπέλες και πώς θα ανέβει ο πήχης. Αυτό με αγχώνει λίγο γιατί είμαι καλά αλλά χρειάζομαι να βρω και ρυθμό. Θα ανεβαίνει απότομα ο πήχης. Θα πρέπει αναγκαστικά να μπούμε και μέσα στο στάδιο νωρίτερα", είπε αρχικά η 34χρονη.

"Θέλω να είμαι δίκαιη, κάποια στιγμή στα 55 και στο δικό μου άλμα γύρισε ο αέρας. Ενώ είχε πολύ καλό αέρα στην αρχή και για αυτό συνέβη και αυτό με την πρόκριση των 20 αθλητριών", πρόσθεσε.

Ενώ αναφορικά με τον επικείμενο τελικό, η Κατερίνα Στεφανίδη επεσήμανε πως:

"Δεν ξέρω τι να πώ για τον τελικό αυτή τη στιγμή. Στα ύψη θα είναι τεράστια η διαφορά. Για αυτό ξεκίνησα χαμηλά, ενώ ήμουν αρκετά σίγουρη, γιατί ήξερα ότι θα χρειαστώ αρκετά άλματα. Χθες ήταν μεγάλο κοντάρι για πρωί, για προκριματικό, για 55, όλα αυτά δεν τα είχα δει ούτε στη Ρώμη. Ίσως το πρωί δεν πάει το ίδιο. Για αυτό με αγχώνει πως θα πάνε τα ύψη. Πρέπει να το σκεφτούμε από πριν σε σχέση με τα κοντάρια. Αλλά δυστυχώς χωρίς να έχεις δει και τα δοκιμαστικά είναι δύσκολο να πάρεις μια τέτοια απόφαση.

Νιώθω σωματικά καλά αλλά και ψυχικά είμαι καλά, που είναι σημαντικότερο από όλα".

Κλείνοντας, η Στεφανίδη αναφέρθηκε και στην ατμόσφαιρα στο στάδιο: "Το στάδιο πολύ γεμάτο, θορυβώδες. Γενικά όταν υπήρχαν Γάλλοι κλείναμε τα αυτιά μας. Αυτό που έζησα σήμερα το θυμάμαι στο Λονδίνο, στους πρώτους μου Ολυμπιακούς και είχα πει ότι την επόμενη φορά θα φέρω οτοασπίδες. ".

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ