ΣΤΙΒΟΣ

Στην Τρίπολη το "Φεστιβάλ Ρίψεων"

Στην Τρίπολη το "Φεστιβάλ Ρίψεων"
Παπαδημητρίου

Την Κυριακή (17/05) τα αγωνίσματα ρίψεων έχουν την τιμητική τους, καθώς στην Τρίπολη θα διεξαχθεί το "Φεστιβάλ Ρίψεων"

Μετά το Ηράκλειο και τα "Κνώσεια", οι Έλληνες ρίπτες θα συνεχίσουν τους αγώνες τους στην Τρίπολη και το "Φεστιβάλ Ρίψεων", το οποίο θα διεξαχθεί στο "ΕΑΚ Ελευθερίας".
Σφυροβολία ανδρών

Από τους συμμετέχοντες, ξεχωρίζει η παρουσία του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου στη σφυροβολία (74.32 εφέτος), με την τεράστια εμπειρία από Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήμτα, όπως και από Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Κώστας Σταθελάκος του Πανελληνίου και ο Σταμάτης Παπαντωνίου του Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος, θα είναι εκείνοι που θα προσπαθήσουν να τον κοντράρουν και να κατακτήσουν την 1η θέση.

Επιπλέον, στον αγώνα θα συμμετάσχουν και οι Ευθύμης Κατσικαντάμης του Ολυμπιακού και Ευάγγελος Σιμάτος του Παναθηναϊκού.

Σφυροβολία γυναικών

Στις γυναίκες συμμετέχουν οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες πρωταθλήτριες των τελευταίων χρόνων, η Στέλλα Παπαδοπούλου (Αίολος Μακεδονίας) που είναι και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με 72.10μ. και η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου (Παναθηναϊκός), με τη 2η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών με 70.38μ.

Δισκοβολία ανδρών

Η παρουσία του Στέφανου Κώνστα ξεχωρίζει στη δισκοβολία, καθώς ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού κατέχει την 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών με 62.30μ.

Στον αγώνα θα συμμετέχει ο Γιώργος Τρέμος (20 ετών, ΓΣ Τρικάλων) και ο 26χρονος αθλητής της ΑΕΚ, Νίκος Λουκόπουλος.

Σφαιροβολία ανδρών

Στη σφαίρα ξεχωρίζει ο Ανδρέας Αναστασόπουλος (ΠΓΣ), ο οποίος κατέχει από το 2008 τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Την Κυριακή, θα έχει βασικό αντίπαλο τον Γιώργο Αντωνίου του Πελασγού Λάρισας.

Τα αγωνίσματα που θα διεξαθούν στο "Φεστιβάλ Ρίψεων" είναι: σφυροβολία, δισκοβολία, ακοντισμός και σφαιροβολία στις κατηγορίες Ανδρών - Γυναικών, Εφήβων - Νεανίδων, Παίδων - Κορασίδων.

Η διοργάνωση της Τρίπολης συμπεριλαμβάνεται στους αγώνες για τα όρια πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων και το Ευρωπαϊκό Εφήβων - Νεανίδων.

Το πρόγραμμα Κυριακή 17/05

14.30 Δίσκος (Π)

15.30 Ακόντιο (Π)

Σφύρα (Π)

16.30 Ακόντιο (Γ)

Δίσκος (Α)

17.30 Ακόντιο (Α)

Σφύρα (Α)

18.30 Σφύρα (Γ)

Σφαίρα (Α)

19.15 Δίσκος (Γ)

Σφαίρα (Γ)



















































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ