X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΣΤΙΒΟΣ

Τα ελληνικά μετάλλια στον κλειστό

INTIME SPORTS

Επτά αθλητές και αθλήτριες έχουν κερδίσει μετάλλια για την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Θυμηθείτε τους μέσα από videos της εποχής.

Τέσσερα χρυσά μετάλλια και επτά στο σύνολο μετράει η χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Τα μετάλλια έχουν έρθει στα σπριντ (60μ. και 200μ.) και στα άλματα (ύψος και τριπλούν).

Η αρχή έγινε με τον Λάμπρο Παπακώστα στη Βαρκελώνη, όταν ξεπέρασε τα 2,35μ. για να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο, το πρώτο στην ιστορία του ελληνικού στίβου. Στον τελικό τον είχε νικήσει ο Χαβιέρ Σοτομαγιόρ.

Δύο χρόνια μετά ο Παπακώστας επανέλαβε την επιτυχία στο Παρίσι. Ήταν δεύτερος στο Μπερσί στην πιο επιτυχημένη διοργάνωση για τα ελληνικά χρώματα.

Ο Χάρης Παπαδιάς χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της χρυσό μετάλλιο, επικρατώντας στην κούρσα των 60μ. Πρώτη φορά ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Η κούρσα του Παπαδιά

Στην ίδια διοργάνωση η Κατερίνα Κόφφα πρόσθεσε στην ελληνική συγκομιδή ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο, επικρατώντας στα 200μ. τρέχοντας σε εξωτερικό διάδρομο!

Η εντυπωσιακή πρωτιά της Κόφφα

Το χρυσό σερί συνεχίστηκε δύο χρόνια μετά στην Άπω Ανατολή. Ήταν η σειρά της Κατερίνας Θάνου να αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 60μ. στο Μαεμπάσι. Πριν από δύο χρόνια τ;α χρυσά μετάλλια έγιναν τέσσερα με την επικράτηση του Δημήτρη Χονδροκούκη στο ύψος.

Η Θάνου στο αεροδρόμιο μετά την άφιξη της

Στην ολυμπιακή χρονιά του 2004 η ελληνική αποστολή επέστρεψε με δύο μετάλλια και τα δύο χάλκινα. Δράστες ήταν ο Γιώργος Θεοδωρίδης στα 60 μέτρα και η Πηγή Δεβετζή στο τριπλούν.

INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Θεοδωρίδης

Τέσσερα χρόνια μετά η Πηγή Δεβετζή κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο τριπλούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαλένθια.

Προσπάθεια της Πηγής Δεβετζή

Συνοπτικά τα ελληνικά μετάλλια:

ΧΡΥΣΑ

Χάρης Παπαδιάς 60 μ. 6.50 1997 Παρίσι

Κατερίνα Κόφφα 200 μ. 22.76 1997 Παρίσι

Κατερίνα Θάνου 60 μ. 6.96 1999 Μαεμπάσι

Δημήτρης Χονδροκούκης 2,33μ. ύψος Κωνσταντινούπολη 2012


ΑΣΗΜΕΝΙΑ

Λάμπρος Παπακώστας Ύψος 2,35 μ. 1995 Βαρκελώνη

Λάμπρος Παπακώστας Ύψος 2,32 μ. 1997 Παρίσι

Πηγή Δεβετζή Τριπλούν 15,00 μ. 2008 Βαλένθια

ΧΑΛΚΙΝΑ

Γιώργος Θεοδωρίδης 60 μ. 6.54 2004 Βουδαπέστη

Πηγή Δεβετζή Τριπλούν 14,73 μ. 2004 Βουδαπέστη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ