ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τεντόγλου: "Ήξερα πως είχα 90% πιθανότητες για το χρυσό και 100% για μετάλλιο"

Τεντόγλου: "Ήξερα πως είχα 90% πιθανότητες για το χρυσό και 100% για μετάλλιο"
ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και μίλησε στη μικτή ζώνη, μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έφερε για ακόμα μία φορά χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ελλάδα και μίλησε μετά το τέλος του αγώνα του στη μικτή ζώνη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον αγώνα: αγώνας ήταν οκ, προσπαθούσα για να κάνω κάτι καλύτερο, δεν βγήκε. Δεν ήταν καλές συνθήκες. Το είπα και από τον προκριματικό. Πήδαγα και 8.34 και 8.31, πέρα από το 8.48. Το 8.31 ήταν το καλύτερο, πάτησα πολύ πίσω. Στο τελευταίο είπα να ρισκάρω, ήταν άκυρο γι' αυτό δεν το έκανα".

Για το γεγονός ότι πιέστηκε, αλλά δεν του βγήκε η επίδοση: "Απάντησα μέσα στο άλμα στον Φουρλάνι, στην αμέσως προσπάθεια. Δεν με πείραξε κάποιος, για να πω ότι έκανα κάτι καλύτερο. Το 8.48 είναι μεγάλο άλμα, μόνο ο Πίνοκ μπορούσε να το κάνει".

Για το αν ηρέμησε μετά το 48 και αν σκεφτόταν για το Πανελλήνιο: "Δεν γινόταν να γίνει σήμερα, δεν είναι όλες οι ημέρες οι ίδιες, ο καιρός, τα στάδια. Το βλέπεις από πριν ότι δεν γίνεται".

Για το πώς νιώθει: "Είμαι οκ, είμαι ικανοποιημένος και χαρούμενος. Έκανα ωραία άλματα, ωραίο σερί".

Για τον κόσμο: "Δεν ακούω τίποτα όταν είμαι στον αγώνα".

Για τον Φουρλάνι: "Δεν το περίμενα, πραγματικά μπράβο του. Μπράβο και στον Πίνοκ που τον πέρασε, νιώθω ότι περνάει δύσκολα. Κατάφερε να επανέλθει από αυτό".

Για το αν θα είναι ο ανταγωνιστής του στο Λος Άντζελες: ίναι μακρινό, αλλά έτσι δείχνουν όλα. Είναι πολύ μπροστά για την ηλικία του. Θα περιμένουμε την εξέλιξή του. Εμένα ήταν πιο αρχή από του Φουρλάνι. Δεν έχει ξανασυμβεί".

Για το αν θα ξεκουραστεί: "Δεν θα ξεκουραστώ, έχω κι άλλους αγώνες. Ο Πομάσκι μου είπε ότι το πήραμε δεύτερη φορά. Του έλεγα δεν ήμουν καλός".

Για το τι επίδοση θα τον ικανοποιούσε: "Σήμερα ένα 50άρι θα με ικανοποιούσε. Ήταν καλύτερο από το Τόκιο. Στο Τόκιο είχε καλύτερες συνθήκες, αλλά ήταν πρωί. Δεν είχε καμία σχέση ο αγώνας μου με τότε. Εκεί ξεκίνησα με 8.11, έπεφτα, έκανα άκυρο. Εδώ ήμουν άλλος αθλητής".

Για το παγκόσμιο στο Τόκιο: 'Ανυπομονώ για το Τόκιο. Έχει ζέστη και μου αρέσει εκεί. Είναι καλή ζέστη. Για εμάς στην Ελλάδα, έχουμε συνηθίσει. Οι Ιάπωνες είναι τέλειοι σε όλες, στη διαδικασία, στις μεταφορές".

Για το αν θα την θεωρούσε επαγγελματική νίκη: "Δεν ξέρω αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι. Μπορώ να σας πω τις πιθανότητες να νικήσω και ήταν 90% και να πάρω μετάλλιο 100%. Ήξερα ότι θα πάρω μετάλλιο".

Για τον τον άγχωσε το άλμα του Φουρλάνι: "Όχι, όσο και να έκανε. Μπορεί να μου άρεσε και πιο πολύ ο αγώνας. Χαίρομαι που πήδηξαν κι άλλοι καλά".

Για το αν θα μείνει μέχρι τέλους για να πάρει και τη σημαία στην τελετή λήξης: "Δεν το ξέρω ακόμη, θα το δούμε. Νομίζω θα μείνω".

Για το ότι πανηγύριζε ο Ελληνισμός: "Είναι χρυσό μετάλλιο, χαίρομαι που τα κατάφερα και ότι έκανα, έστω και λίγο, χαρούμενους κάποιους Έλληνες. Συνεχίζονται οι αγώνες, έχουμε και άλλα".

Για το αν θα δει άλλο άθλημα, πέρα από το μετάλλιο: "Θα είμαι αύριο εδώ, για να πάρω το μετάλλιο (σ.σ. γέλια). Θα δω την Κατερίνα, το αγαπημένο μου άθλημα το τριπλούν. Έχουμε και πόλο".

Για το γεγονός ότι έχει back to back όπως ο Καρλ Λούις: "Μόνο ο Καρλ Λούις και εγώ. Δεν μου αρέσει να συγκρίνω κι άλλους αθλητές. Στη γενιά μου, αυτή την 3ετία και 4ετία είμαι καλύτερος. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν κάποιος άλλος, δεν μπορείς να το συγκρίνεις, ήταν άλλοι αθλητές. Έχουμε άλλους κανονισμούς, αν για παράδειγμα έτρεχα με το παπούτσι που ήθελα, θα έκανα ό,τι ήθελα, όποτε ήθελα. Έχουμε άλλη βαλβίδα, ένα τέλειο πάτημα θα είναι άκυρο. Είναι διαφορετικό αγώνισμα".

Για τι τίτλους έχει στο μυαλό του, εφόσον κάνει το repeat πλέον: "Δεν ξέρω, δεν το βλέπω έτσι, μου αρέσει να αγωνίζομαι, να κάνω επιδόσεις, μου αρέσουν τα μετάλλια".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ