ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πέθανε η Ρεμπέκα Τσεπντέγκι

FILE -Rebecca Cheptegei, competes at the Discovery 10km road race in Kapchorwa, Uganda, Jan. 20, 2023. (AP Photo, File)
FILE -Rebecca Cheptegei, competes at the Discovery 10km road race in Kapchorwa, Uganda, Jan. 20, 2023. (AP Photo, File) AP

Η Ρεμπέκα Τσεπντέγκι υπέκυψε το πρωί της Πέμπτης (5/9) στα εγκαύματα που είχε σε όλο της το σώμα εξαιτίας, του - φερόμενου ως δράστη - πρώην συντρόφου της, ο οποίος την είχε περιελούσει με βενζίνη και της είχε βάλει φωτιά.

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει στον παγκόσμιο αθλητισμό η είδηση του θανάτου της Ρεμπέκα Τσεπντέγκι, η οποία νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο ημέρες μετά την επίθεση που είχε δεχθεί από τον - φερόμενο ως δράστη - πρώην σύντροφο της.

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουγκάντας, από όπου και κατάγεται η Τσεπντέγκι, με ανάρτησή του στο twitter, στην οποία έγραψε:

"Μάθαμε για τον θλιβερό θάνατο της Ολυμπιονίκου μας, Ρεμπέκα Τσεπτέγκι, μετά από μια βίαιη επίθεση από τον φίλο της. Είθε η ψυχή της να αναπαυθεί εν ειρήνη. Καταδικάζουμε σθεναρά την βία κατά των γυναικών. Αυτή ήταν μια άνανδρη και παράλογη πράξη που οδήγησε στην απώλεια μιας μεγάλης αθλήτριας. Η κληρονομιά της θα ζήσει".

Η 33χρονη μαραθωνοδρόμος είχε λάβει μέρος στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, όπου είχε ολοκληρώσει την πρόσπάθειά της στην 44η θέση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ