Το πάλεψε η Βλάσιτς
Η Κροάτισσα σταρ προσπάθησε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ της Στέφκα Κονσταντίνοβα για να ικανοποιήσει το κοινό της γενέτειρας της.
Η Μπλάνκα Βλάσιτς δεν ήταν φέτος έτοιμη για να διεκδικήσει ξανά το παγκόσμιο ρεκόρ της Στέφκα Κονσταντίνοβα στο άλμα εις ύψος.
Για χάρη του κοινού της όμως το ξαναπροσπάθησε. Η Κροάτισσα επιχείρησε να ξεπεράσει τρεις φορές τα 2.10μ. στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Σπλιτ, αλλά δεν τα κατάφερε.
Η Βλάσιτς που βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με τους Κροάτες παπαράτσι ολοκλήρωσε τη φετινή παρουσία της με άλμα στα 2.05μ. που είναι ρεκόρ αγώνων και ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση το 2010 της Αμερικανίδας Σοντέ Χάουαρντ.
Στο ντέρμπι του επί κοντώ των ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Στιβ Χούκερ. Ο Αυστραλός χρυσός Ολυμπιονίκης που δεν έχει κάνει καλή χρονιά φέτος πέρασε τα 5.95μ. (σ.σ. νέο ρεκόρ αγώνων) και άφησε δεύτερο τον Γάλλο πρωταθλητή Ευρώπης Ρενό Λαβιλενί (5.90μ.).
Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν στα 800μ. Ντέιβιντ Ρουντίσα δεν έκανε καλό χρόνο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πήρε την πρώτη θέση με νέο ρεκόρ αγώνων (1:43.37).
Το ρεκόρ αγώνων κατέρριψε και ο Αντρέας Θόρκιλντσεν στον ακοντισμό. Ο Νορβηγός φορώντας χριστουγεννιάτικο σκούφο στο κεφάλι έριξε 89.26μ. και δάνεισε το σκούφο του στον δεύτερο Γκερχάντους Πιεναάρ. Ο τελευταίος βελτίωσε τη φετινή επίδοση του (83.17μ.)
Στη σφαιροβολία γυναικών πήρε τέλος το αήττητο σερί της Ναντέγια Όσταπτσουκ. Μετά από δώδεκα αγώνες η Λευκορωσίδα γνώρισε την ήττα από τη Νεοζηλανδή Βάλερι Άνταμς. Η τελευταία πέτυχε την καλύτερη βολή φέτος με 20.86 μέτρα την ώρα που η Όσταπτσουκ έμεινε δεύτερη με 20.18μ.
Νέα ρεκόρ αγώνων σημείωσαν επίσης η Ρωσίδα Γιούλια Ζαρούντνεβα με 9:25.46 και ο Κενυάτης Ρίτσαρντ Κιπκεμπόι Μάτελονγκ με 8:09.67 στα 3.000μ. στιπλ ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.
Πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχθηκε η ομάδα της Ευρώπης με 429 βαθμούς και ακολούθησαν η Αμερική με 438.5, η Αφρική με 292 και η Ασία-Ειρηνικός με 286.5.