BET CORNER

Η ώρα της Έβερτον

Κλοπ και Αντσελότι συγκρούονται ξανά στο ντέρμπι του Άνφιλντ
Κλοπ και Αντσελότι συγκρούονται ξανά στο ντέρμπι του Άνφιλντ Ⓒ 2021 PETER BYRNE/ASSOCIATED PRESS

Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Έβερτον, σε ένα ντέρμπι που κουβαλάει μαζί του όσα έγιναν στον πρώτο γύρο στο Γκούντισον, με τους γηπεδούχους να μην έχουν άλλα περιθώρια στη μάχη για την τετράδα.

Ο Κλοπ το είπε ευγενικά, αλλά ξεκάθαρα. Στις δηλώσεις του πριν το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, ο Γερμανός το έθεσε κομψά. "Ας πούμε ότι είναι καλό που δεν παίξαμε πάλι με την Έβερτον 2-3 εβδομάδες μετά το ματς στο Γκούντισον, όταν είχε βγει η διάγνωση για τον τραυματισμό του Φαν Ντάικ".

Πλέον έχουν περάσει τέσσερις μήνες και σύμφωνα με τον Κλοπ η Λίβερπουλ δεν θα "κουβαλάει" τίποτα όταν θα αντιμετωπίσει ξανά την Έβερτον στις 19.30 το Σάββατο (COSMOTE SPORT 1 HD). Προφανώς και ο Γερμανός θέλει να ηρεμήσει τους παίκτες του.

Το τελευταίο που χρειάζεται η Λίβερπουλ είναι να αρχίσει να χάνει παίκτες για κόκκινες κάρτες.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ

Οι παίκτες του προφανώς και δεν έχουν ξεχάσει το μαρκάρισμα του Πίκφορντ που διέλυσε τον χιαστό του Φαν Ντάικ και εκείνο του Ριτσάρλισον που έστειλε δυόμιση μήνες εκτός τον Αλκάνταρα.

Στο αμέσως προηγούμενο ματς η Λίβερπουλ είχε διασυρθεί με 7-2 από την Άστον Βίλα. Δεν είναι ότι πήγαιναν πρίμα όλα μέχρι τότε. Αλλά στο Γκούντισον ξεκίνησε το ντόμινο που διέλυσε την άμυνα των Κόκκινων και στη συνέχεια το κέντρο της.

Ήταν το πρώτο και τελευταίο μέχρι σήμερα ματς που στο κέντρο ξεκίνησαν μαζί Φαμπίνιο, Χέντερσον και Τιάγκο. Ήταν η προτελευταία φορά που η Λίβερπουλ είχε δύο από τους στόπερ της πρώτης ομάδας στο κέντρο της.

ΧΑΝΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΠΑΙΞΕΙ

Τότε ήθελε να πάρει το πρωτάθλημα ή έστω να το διεκδικήσει. Τώρα πρέπει να παλέψει για να μη χάσει την τετράδα και το Champions League.

Οι Κόκκινοι έχουν τρεις σερί ήττες, ο,τι κι κάνουν φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι. Απέναντι στην Μπράιτον ήταν άθλιοι, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είχαν κακή εικόνα στις δύσκολες αναμετρήσεις με Σίτι και Λέστερ.

Αλλά ακόμα κι όταν παίζουν καλά, ατομικά λάθη και λεπτομέρειες τους καταδικάζουν σε ήττα: με τη Σίτι ο Άλισον έπαθε εγκεφαλικό, με την Λέστερ τράκαρε με τον Καμπάκ που έκανε ντεμπούτο.

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΨΙΑ

Μεσοβδόμαδα ήρθε το ματς του Champions League με τη Λειψία και η Λίβερπουλ χαμογέλασε ξανά. Η εμφάνιση ήταν καλή και αυτή τη φορά τα λάθη τα έκαναν αντίπαλοι και Σαλάχ και Μανέ δεν συγχώρεσαν.

Εκδίκηση για όσα έγιναν στο Γκούντισον δεν υπάρχει, υπάρχει ανάγκη για βαθμούς, συν το κλασικό κίνητρο της νίκης στο τοπικό ντέρμπι.

Μετά από όλην την καταιγίδα, η Λίβερπουλ ακόμα δεν έχει υποδεχθεί πίσω τον Φαμπίνιο ή τον Ζότα, αλλά τουλάχιστον έχει βρει μια σταθερή ενδεκάδα. Μπήκε ο Καμπάκ στην άμυνα και οι Κόκκινοι έπαιξαν με τους ίδιους και με τη Λέστερ και με τη Λειψία.

Το ίδιο θα συμβεί και απέναντι στην Έβερτον με τον άσο στη Stoiximan να πληρώνει 1.50.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΚΑΙ ΤΟΤΕΝΑΜ

Το μεσημέρι της Κυριακής (14:00, COSMOTE SPORT 6 HD) η Γουέστ Χαμ υποδέχεται την Τότεναμ. Ο Μουρίνιο δήλωσε ότι πιστεύει ακόμα στην τετράδα και πως περιμένει καλή εμφάνιση, την ώρα που σιγά-σιγά αρχίζουν να εμφανίζονται τα άρθρα για το μέλλον του στο Λονδίνο.

Η Τότεναμ είναι στην 9η θέση, έξι βαθμούς από την 4η, με παιχνίδι λιγότερο. Η Γουέστ Χαμ είναι 5η και έχει τη 2η καλύτερη φόρμα του πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τη Σίτι.

Για ποιο λόγο να πάει κανείς με την ομάδα του Μουρίνιο; Ούτε πιο πάνω βρίσκεται στη βαθμολογία, ούτε σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται.

Η εικόνα των ομάδων της Premier League σε άμυνα κι επίθεση μετά από 24 αγωνιστικές
Η εικόνα των ομάδων της Premier League σε άμυνα κι επίθεση μετά από 24 αγωνιστικές SPORT24

Ακόμα και στο χορτάρι η εικόνα των ομάδων είναι ίδια. Δείτε που βρίσκονται τα σήματα τους, το ένα πάνω στο άλλο. Γούεστ Χαμ και Τότεναμ έχουν κοντινές επιδόσεις τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση.

Οι τολμηροί ας πάνε με τον άσο, εμείς πάμε με το 1Χ που στη Stoiximan δίνει 1.50.

Η ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΣΤΕΡ

Δύο ώρες αργότερα, στις 16.05 (COSMOTE SPORT 1 HD) η Άστον Βίλα υποδέχεται τη Λέστερ. Τις δύο ομάδες τις χωρίζουν 10 βαθμοί, αλλά η Άστον Βίλα έχει δύο ματς λιγότερα.

Η συνολική εικόνα των γηπεδούχων είναι καλύτερη και η εκτίμησή μας είναι πως στο τέλος της σεζόν οι δύο ομάδες θα είναι πολύ κοντά στη βαθμολογία.

Η Λέστερ δεν ήταν καλή στο 3-1 με τη Λίβερπουλ, οι Κόκκινοι της χάρισαν τη νίκη. Εκτός έδρας η ομάδα του Ρότζερς έχει εκπληκτικά αποτελέσματα, αλλά εμείς πάμε με τον άσο που στη Stoiximan πληρώνει 3.10.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Photo credits: ⓒ 2021 Peter Byrne/Associated Press

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ