ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Με δύο Bet Builder στον 4ο τελικό της Basket League, για το 2-0 στο 2.27 η Εφές

Ο Λευτέρης Μαντζούκας μονομαχεί με τον Μουσταφά Φαλ
Ο Λευτέρης Μαντζούκας μονομαχεί με τον Μουσταφά Φαλ INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον τέταρτο τελικό της Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αλλά και για τον δεύτερο τελικό του τουρκικού πρωταθλήματος, ανάμεσα στην Εφές και την Καρσιγιάκα.

Πράξη τέταρτη στους τελικούς της Basket League, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό (21:15 ERT3, Live από το SPORT24). Η σειρά είναι στο 2-1 υπέρ των ερυθρόλευκων, οι οποίοι αν κερδίσουν θα κατακτήσουν το 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Στον αντίποδα, οι πράσινοι θα προσπαθήσουν να ισοφαρίσουν με στόχο να μεταφέρουν τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι, στο ΣΕΦ, το οποίο με τα υπάρχοντα δεδομένα θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό, για όσα συνέβησαν πριν το Game 1, κατά την άφιξη της πράσινης αποστολής στο φαληρικό στάδιο.

Οι πρώτοι δύο τελικοί είχαν χαρακτήρα πραγματικού ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτα ανταγωνιστικός στο Game 1 και λεπτομέρειες του στέρησαν το break. Στο Game 2, o Ολυμπιακός κατέβηκε χωρίς τον Κώστα Σλούκα, ενώ έχασε στην πορεία τους Τόμας Γουόκαπ και Σάσα Βεζένκοβ. Η αναμέτρηση πήγε ξανά στη μία κατοχή και με τρίποντο του Ματέους Πονίτκα, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 1-1, σπάζοντας ένα αρνητικό σερί 14 ηττών κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η εικόνα βέβαια στο Game 3 ήταν εντελώς διαφορετική συγκριτικά με τους δύο προηγούμενους τελικούς. Ο Σλούκας επέστρεψε, ο Βεζένκοβ έσφιξε τα δόντια, παρά το οστικό οίδημα που τον ταλαιπωρεί και ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1, επικρατώντας με +23.

Παρότι, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα έμεινε ξανά κάτω από τους επιθετικούς της μέσους όρους, σκοράροντας 75 πόντους, κατάφερε να κερδίσει εμφατικά, αφού δέχθηκε μόλις 52. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός επικράτησε στην πρώτη περίοδο με 19-18, αλλά στα επόμενα τρία δεκάλεπτα σημείωσε μόνο 33 πόντους.

Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με απογοητευτικά νούμερα. Είχαν 33,3% εντός παιδιάς και 21,7% από το τρίποντο. Επίσης, έκαναν 19 λάθη για 12 ασίστ, όταν ο Ολυμπιακός είχε 12 λάθη για 21 ασίστ, ενώ μάζεψαν και έξι λιγότερα ριμπάουντ, συγκριτικά με τους ερυθρόλευκους.

Στο ΟΑΚΑ, με τη δύναμη του κόσμου του, ο Παναθηναϊκός είναι παραδοσιακά πολύ πιο ισχυρός, ωστόσο από το αποψινό παιχνίδι θα απουσιάσει ο Πονίτκα, λόγω ενός τραυματισμού στη μύτη, στο τρίτο παιχνίδι. Φυσικά, η απώλεια του Πολωνού κρίνεται κομβική. Ο 29χρονος φόργουορντ μετράει 9 πόντους κατά μέσο όρο στους τελικούς της Basket League και ουσιαστικά είναι ο δεύτερος πόλος δημιουργίας, μετά τον Πάρις Λι, ελλείψει δεύτερου καθαρόαιμου πόιντ-γκαρντ.

Χωρίς τον Πονίτκα, ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί απόψε, πρακτικά με τρεις ξένους, τους Γκριγκόνις, Γκουντάιτις και Λι, δεδομένου ότι ο Ντέρικ Γουίλιαμς είναι ωσεί παρών και ο Ντουέιν Μπέικον έχει αποχωρήσει από τον Απρίλιο. Ειδικά ο Λι θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν στον άσο, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλος χειριστής στο πράσινο ρόστερ, με συνέπεια να γίνεται "στόχος" από την άμυνα του Ολυμπιακού. Στο Game 3, ο γκαρντ των πράσινων έπαιξε πάνω από 33 λεπτά και υπέπεσε σε 6 λάθη, αφού μοιραία το ενεργειακό του ντεπόζιτο άδειασε.

Στον αντίποδα, ο κόουτς Μπαρτζώκας πιθανότατα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος ταλαιπωρείται από μυικό πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε ξανά σχήματα με Πίτερς και Βεζένκοβ στην ίδια πεντάδα. Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός ποσοτικά και ποιοτικά έχει σαφώς περισσότερες επιλογές για να καλύψει το κενό του αρχηγού του, συγκριτικά με ό,τι ισχύει στον Παναθηναϊκό για τον Πονίτκα.

Διορθώθηκε το line μετά την απουσία του Πονίτκα

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι ενώ το βασικό line άνοιξε στους 5,5 πόντους, έχει πλέον διορθωθεί στους 6,5, με τον Ολυμπιακό να είναι καθαρό φαβορί στη Stoiximan στο 1.40 με 0% γκανιότα*. Διορθωμένο επίσης είναι και το line στο Under/Over σε σχέση με τους πρώτους τρεις τελικούς. Τα παιχνίδια πάνε κατά κανόνα σε ελεγχόμενο τέμπο, μεγάλες κατοχές και χαμηλό σκορ, για αυτό λοιπόν το όριο έχει πέσει πλέον στους 147,5 πόντους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα τρία ματς, έχουν σημειωθεί 143, 132 και 137 πόντοι αντίστοιχα. Εν ολίγοις όλα έχουν πάει στο Under. Αν σε αυτό το δείγμα προσθέσουμε και τα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου, που έληξαν στους 150 και 134 πόντους αντίστοιχα, τότε παρατηρούμε ότι στα αιώνια ντέρμπι της Basket League φέτος, μπαίνουν κατά μέσο όρο μόλις 139,2 πόντοι.

Το διπλό λοιπόν, με ένα θεωρητικά ασφαλές Under στους 151,5 πόντους, μας δίνει ένα Bet Builder απόδοσης 2.02 στη Stoiximan.

Σε ατομικό επίπεδο, έχουν ασφαλώς ενδιαφέρον τα lines του Πίτερς, στη λογική ότι αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο και απόψε. Ο Αμερικανός φόργουορντ αγωνίστηκε 30 λεπτά την Κυριακή και παρότι σημείωσε μόλις τρεις πόντους είχε την καλύτερη επίδοση στο +/- με +24! Με τον Βεζένκοβ να έχει ακόμη ενοχλήσεις και τον Παπανικολάου εξαιρετικά αμφίβολο, πιθανότατα ο Πίτερς θα έχει και ξανά αυξημένο ρόλο. Πάνω σε αυτή τη λογική, αξίζει να ζητήσουμε να δώσει ο Πίτερς τουλάχιστον μία ασίστ σε απόδοση 2.30 στη Stoiximan.

Αν ταυτόχρονα σημειώσει τουλάχιστον 8 πόντους ο Μουσταφά Φαλ, τότε χτίζουμε ένα Bet Builder στη Stoiximan που φτάνει στο 3.45! Το τάισμα του Γάλλου ψηλού είναι από τα βασικά κομμάτια στην επιθετική στρατηγική του κόουτς Μπαρτζώκα. Ο Φαλ αγωνίζεται 26 λεπτά κατά μέσο όρο στους τελικούς και σημειώνει 11 πόντους. Επίσης, στα εννιά φετινά αιώνια ντέρμπι για όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ, EuroLeague), έχει σημειώσει επτά φορές μίνιμουμ οκτώ πόντους.

Προβάδισμα η Εφές στους τουρκικούς τελικούς

Παράλληλα με τους τελικούς της Basket League, συνεχίζονται και οι τελικοί στο πρωτάθλημα Τουρκίας (20:00 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24). Την Τρίτη, η Εφές κέρδισε 82-78 την Καρσίγιακα και έκανε το 1-0 στη σειρά. Απόψε οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά στην Κωνσταντινούπολη και ασφαλώς η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είναι καθαρό φαβορί, στους 9,5 πόντους στη Stoiximan.

Στο πρώτο ματς, η Αναντολού προηγήθηκε με +14 στο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Οφούκ Σαρίτσα αντεπιτέθηκε και προηγήθηκε μάλιστα με 70-68 στην τέταρτη περίοδο. Το ματς ήταν στον πόντο (77-76) λίγο πριν τη λήξη, αλλά η ατομική κλάση των παικτών της Εφές έγειρε τελικά την πλάστιγγα υπέρ της έδρας.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μίτσιτς με 24 πόντους και ακολούθησαν με 15 οι Μπράιαντ και Εμπαγιέ. Σημαντική ήταν η συμβολή και του Γουίλ Κλάιμπερν, ο οποίος σε 39 λεπτά συμμετοχής, μπορεί να είχε 1/5 σουτ, ωστόσο έγραψε double-double με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Για την Καρσίγιακα το σκοράρισμα τράβηξαν οι ΜακΚόλουμ (21 πόντοι), Ανγκόλα (15 πόντοι), Βιτόριο Μπράουν (14 πόντοι) και Κουζμίνσκας (14 πόντοι). Ο Λιθουανός αναμένεται να παραμείνει στην πεντάδα των ξένων αντί του Τζέιλον Μπράουν, ο οποίος είχε παίξει και στα τέσσερα ματς των ημιτελικών με την Τουρκ Τέλεκομ.

Το σύνολο του Οφούκ Σαρίτσα απέδειξε στο Game 1 ότι μπορεί να φανεί ανταγωνιστικό, ωστόσο μέσα στο Sinan Erdem η Εφές είναι προφανές πως διατηρεί το προβάδισμα και θα προσπαθήσει απόψε να κάνει το 2-0, πριν πάει στη Σμύρνη.

Ο ξερός άσος προσφέρεται στο 1.26 και φτάνει στο 2.27 στη Stoiximan σε Bet Builder με το Over 6,5 ριμπάουντ του Κλάιμπερν. Ο Αμερικανός φόργουορντ κατεβάζει κατά μέσο όρο 8,5 ριμπάουντ στα τελευταία επτά ματς, έχοντας μάλιστα και τρία double-doubles. Στο 5.30 στη Stoiximan το ενδεχόμενο ο Κλάιμπερν να κάνει ακόμη ένα double-double. Σημειώνεται, ότι ο άσος της Εφές, στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια, έπαιξε σε όλα από 38 λεπτά και πάνω!

*Αφορά μόνο την επιλογή “Νικητής Αγώνα” πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Διαθέσιμο σε επιλεγμένους αγώνες.

*** Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ