BETMARKET TIPS

Οι διαιτητές του Euro 2024: Οι “καρτάκηδες” και οι "πεναλτάκιδες"

Ο Ντανιέλε Ορσάτο
Ο Ντανιέλε Ορσάτο © 2022 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Μεγάλο ρόλο θα παίξουν στο Euro 2024 οι διαιτητές των αγώνων και το BetMarket.gr τους κατηγοριοποιεί ανάλογα με το πόσο συχνά βγάζουν κάρτες και δίνουν πέναλτι.

Οι διαιτητές είναι οι άρχοντες ενός αγώνα. Είναι οι άνθρωποι που με τις αποφάσεις τους διατηρούν το αμετάβλητο του αποτελέσματος. Οι αποφάσεις τους πλέον αποτελούν και μέρος τους στοιχήματος και δεν θα μπορούσαμε να μην εξετάσουμε τους διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες του Euro 2024. Τους έχουμε ξεχωρίσει ανάλογα με το πόσο συχνά δίνουν κάρτες και δίνουν την εσχάτη των ποινών.

Οι “καρτάκηδες”

Ο Φέλιξ Ζάερ μέτρησε φέτος 33 συμμετοχές και διεύθυνε τόσο ευρωπαϊκούς αγώνες, όσο και αναμετρήσεις στην Γερμανία. Έδειξε 161 κίτρινες κάρτες (δύο εκ των οποίων δεύτερες), δείγμα του ότι είναι από τους διαιτητές του EURO 2024 που έχει έφεση στις κάρτες και ο μέσος όρος του είναι 4.87 κίτρινες κάρτες/ανά παιχνίδι.

28 αγώνες έχει αναλάβει φέτος Ο Ντάνιελ Ορσάτο σε Serie A και Champions League. Είναι από τους διαιτητές που βγάζουν εύκολα κάρτες, καθώς έχει δώσει συνολικά 138 κίτρινες (έξι εκ των οποίων δεύτερες), πράγμα που σημαίνει πως κατά μέσο όρο δίνει 4.92 κίτρινες κάρτες/ανά παιχνίδι. Αξίζει να αναφέρουμε πως το EURO 2024 θα αποτελέσει την τελευταία του διοργάνωση, καθώς έχει ανακοινώσει πως μετά το πέρας αυτού θα αποσυρθεί.

Ένα γνώριμο πρόσωπο θα δούμε στα γήπεδα του Euro 2024. Ο Πορτογάλος, Αρτούρ Σοάρες Ντίας, βρέθηκε δύο φορές φέτος στη χώρα μας για το ΑΕΚ – Ολυμπιακός της Stoiximan Super League, αλλά και για τον τελικό του Conference League, εκεί όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Φιορεντίνα. Μετρά 29 συμμετοχές φέτος και βρέθηκε σε πολλές διαφορετικές διοργανώσεις. Σε αυτούς τους αγώνες έβγαλε 150 κίτρινες κάρτες (πέντε εκ των οποίων διπλές), δημιουργώντας ένα μέσο όρο 5.17 κίτρινων καρτών/ανά παιχνίδι.

Στη σχετική λίστα βάζουμε και τον Τόυρκο, Χαλίλ Ουμούτ Μέλερ, που μέτρησε φέτος 26 συμμετοχές στην Ευρώπη, το πρωτάθλημα Τουρκίας, αλλά και τη Σαουδική Αραβία. Οι κίτρινες κάρτες που έδειξε συνολικά ήταν 141 (έξι εκ των οποίων ήταν δεύτερες) και ο μέσος όρος του είναι 5.42 κίτρινες κάρτες/ανά παιχνίδι.

Κλείνουμε με τον Ρουμάνο Ίστβαν Κόβατς. Σε 32 συμμετοχές έβγαλε 188 κίτρινες κάρτες (έξι εκ των οποίων δεύτερες) κι έτσι ο μέσος όρος του μεταφράζεται σε 5.87 κίτρινες κάρτες/ανά παιχνίδι.

Οι “πεναλτάκηδες”

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και στους διαιτητές που δείχνουν με σχετική ευκολία την άσπρη βούλα του πέναλτι. Ο Ιταλός Μάρκο Γκουίντα είναι ο κορυφαίος πεναλτάκιας της διοργάνωσης, ο οποίος δίνει τουλάχιστον ένα πέναλτι κάθε δύο αναμετρήσεις που διευθύνει, ενώ ακολουθεί ο… ξένος από την Αργεντινή, Φακούντο Τέγιο με ακριβώς 50%! Στην 3η θέση της σχετικής λίστας βρίσκουμε τον Άντονι Τέιλορ που σφυρίζει με συχνότητα 46,5% πέναλτι στους αγώνες του, με τελευταίο αυτό της Μάντσεστερ Σίτι στη νίκη/τίτλο με 4-0 επί της Φούλαμ. Την 5άδα κλείνουν ο Τούρκος Μελέρ με 12 πέναλτι σε 26 αγώνες αλλά και ο Πορτογάλος Αρτούρ Σοάρες Ντίας με ένα λιγότερο σε 29 αναμετρήσεις!

Εδώ πάντως αξίζει να δούμε και τους διαιτητές που δίνουν με ιδιαίτερη δυσκολία πέναλτι. Τέτοιοι είναι ο Σλοβένος Βίντσιτς με μόλις 2 πέναλτι σε 24 αναμετρήσεις και ο Σουηδός Νούμπεργκ που έχει 3 πέναλτι σε 19 αγώνες!

Το Euro 2024 παίζει στο BetMarket.gr! Καθημερινές αναλύσεις, προγνωστικά από όλους τους αγώνες και αποδόσεις Euro 2024 με την σφραγίδα του Betmarket.gr!

TAGS BETMARKET TIPS ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EURO ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ