ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Ολυμπιακός - Μονακό: Προγνωστικά και Ανάλυση - Όλα για την πρόκριση

EUROLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF /  -  (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός διεκδικεί απόψε κόντρα στη Μονακό τη 11η πρόκριση της ιστορίας του σε Final4. Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο ματς της βραδιάς.

Η ώρα του πέμπτου και καθοριστικού παιχνιδιού στη σειρά του Ολυμπιακού με τη Μονακό έφτασε (21:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Οι τρεις φορές πρωταθλητές Ευρώπης κόντρα στην πρωτάρα από το Πριγκιπάτο, μονομαχούν για το τελευταίο εισιτήριο του Final4 σε μία αναμέτρηση χωρίς αύριο.

Για τις στοιχηματικές εταιρίες, ο Ολυμπιακός είναι το καθαρό φαβορί του αγώνα με τον άσο να προσφέρεται στο 1.30 και το βασικό χάντικαπ στους 7,5 πόντους. Μάλλον λογική ανάγνωση, δεδομένου ότι οι "ερυθρόλευκοι" κουβαλούν πολύ πιο βαριά φανέλα στη EuroLeague από αυτή της Μονακό, έχοντας 10 παρουσίες σε Final4. Έχουν επίσης το πλεονέκτημα έδρας και φυσικά έχουν μαζί τους και την παράδοση, αφού στην ιστορία της διοργάνωσης 14 φορές που χρειάστηκε Game 5 για να κριθεί μία σειρά playoffs, ο φιλοξενούμενος δεν κέρδισε ποτέ.

Ολυμπιακός - Μονακό: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι δύο ομάδες δεν είχαν αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν, όμως η μοίρα τα έφερε έτσι και φέτος έχουν παίξει ήδη έξι φορές με τις νίκες να είναι μοιρασμένες. Στα δύο παιχνίδια που έγιναν στο ΣΕΦ τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε διπρόσωπος. Τη Μεγάλη Τετάρτη έπαιξε άμυνα για σεμινάριο, κράτησε στους 54 πόντους τη Μονακό κι έκανε δια περιπάτου το 1-0. Τη Μεγάλη Παρασκευή όμως, δεν είχε την ίδια ενέργεια, υπέπεσε σε 20 λάθη (!) και μοιραία ηττήθηκε εύκολα, αφού γλίτωσε παρά 4 πόντους την κατοστάρα.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο Φάληρο, όπου ο νικητής κρίθηκε χωρίς δράματα, τα ματς στο Μόντε Κάρλο ήταν ακατάλληλα για καρδιακούς. Στο Game 3, που ήταν must win για τον Ολυμπιακό, οι κυπελλούχοι Ελλάδος εμφάνισαν το μέταλλό τους και πήραν άμεσα το break πίσω. Στο Game 4, έφτασαν μία ανάσα από το να κλείσουν τη σειρά, αλλά το buzzer beater του Κώστα Σλούκα δεν βρήκε στόχο, σε ένα ματς πάντως, που φάνηκε ότι η Μονακό, αν και πρωτόπειρη σε αυτό το επίπεδο, είναι αποφασισμένη να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της.

Με εξαίρεση το δεύτερο παιχνίδι, που έφυγε τελείως από τον έλεγχο του Ολυμπιακού, η συνολική εικόνα της σειράς μαρτυράει υπεροχή των "ερυθρόλευκων", έστω στα σημεία. Ο Ολυμπιακός υπερέχει στα δίποντα, στα τρίποντα, στα ριμπάουντ και στις ασίστ. Το μεγάλο του πρόβλημα ωστόσο, είναι το ανεπαρκές ποσοστό ευστοχίας στις βολές, οι οποίες πρακτικά κόστισαν την ήττα στο Game 4 (είχε 57,1%) και τα λάθη, καθώς κάνει 13,2 κατά μέσο όρο.

Παρακάτω τα στατιστικά των δύο ομάδων στα playoffs

Ολυμπιακός

  • Δίποντο: 59,6%
  • Τρίποντο: 35,6%
  • Βολές: 68,2%
  • Ριμπάουντ: 31,8
  • Ασίστ: 15,8
  • Λάθη: 13,2

Μονακό

  • Δίποντο: 57,7%
  • Τρίποντο: 33,9%
  • Βολές: 80,6%
  • Ριμπάουντ: 30
  • Ασίστ: 14,2
  • Λάθη: 11,2

Προγνωστικά EuroLeague

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε, πως αν ο Ολυμπιακός "προσέξει" καλύτερα την μπάλα και μειώσει τα λάθη του, τότε θα έχει κάνει το πολύ μεγάλο βήμα για το 3-2. Υπενθυμίζεται, ότι στο Game 1, όπου κέρδισε άνετα τη Μονακό, είχε υποπέσει μόνο σε οκτώ λάθη.

Προφανώς, η πιεστική άμυνα των αθλητικών Μονεγάσκων δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Ειδικά ο Λι, κολλάει σαν βδέλλα στα γκαρντ των "ερυθρόλευκων" και τους δημιουργεί εκνευρισμό. Χρειάζεται λοιπόν ψυχραιμία και καθαρό μυαλό για να μην σπαταλώνται τσάμπα κατοχές και δίνεται το δικαίωμα στη Μονακό να τρέξει το γήπεδο.

Επίσης, ο Ολυμπιακός οφείλει να αξιοποιήσει την "καυτή" ατμόσφαιρα του ΣΕΦ για να μεγαλώσει την αμυντική του πίεση και να οδηγήσει τους παίκτες της Μονακό σε λανθασμένες επιλογές. Κυρίως τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος αναπόφευκτα θα εμφανίσει σημάδια σωματικής και πνευματικής κόπωσης αν παίξει ξανά σχεδόν 40 λεπτά, όπως στο Game 4.

Στο δια ταύτα λοιπόν, αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να κάνει λιγότερα λάθη από τη Μονακό, δύσκολα θα χάσει την πρόκριση στο Βελιγράδι. Επιλογή με αξία το 2.40 των Μονεγάσκων για να έχουν τα περισσότερα λάθη απόψε το βράδυ στο ΣΕΦ.

Πρέπει να μπει δυνατά για να μη φορτωθεί με άγχος

Από εκεί και πέρα, οι "ερυθρόλευκοι" είναι υποχρεωμένοι να μπουν δυνατά στο παιχνίδι, να πάρουν ενέργεια από τον κόσμο τους και να δείξουν με το καλησπέρα ποιος είναι το αφεντικό. Κακά τα ψέματα, εδώ που έφτασε το πράγμα, το άγχος και η πίεση είναι όλο στην πλευρά του Ολυμπιακού.

Θα είναι λοιπόν ευχής έργον, να λυθεί γρήγορα η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα στο παρκέ. Με υπομονή όπως λέει και ο ίδιος, όχι με βιασύνη, διότι αυτά τα ματς δεν λήγουν ποτέ στο πρώτο δεκάλεπτο. Ωστόσο, αν ο Ολυμπιακός μπει στη λογική να κυνηγάει το σκορ, όσο ο χρόνος περνάει, τόσο η μπάλα θα βαραίνει και η επικίνδυνη Μονακό θα κερδίζει πόντους. Στο 1.82 η νίκη των "ερυθρόλευκων" στην πρώτη περίοδο με -1,5 πόντο.

Σταθερά στους 150+ πόντους τα μεταξύ τους ματς

Για τον Ολυμπιακό, είναι σημαντική η επάνοδος του Χασάν Μάρτιν, ο οποίος μπορεί μέσω των συνεργασιών με τον Κώστα Σλούκα να προσφέρει ορισμένους εύκολους πόντους κοντά στη ρακέτα. Επίσης, ο Μάρτιν, αν είναι στο 100%, μπορεί να ματσάρει καλύτερα τον αθλητικό Ντόντα Χολ, συγκριτικά με τον Ζαν Σαρλ, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στα δύο παιχνίδια επί γαλλικού εδάφους.

Σε γενικές γραμμές, οι "ερυθρόλευκοι" τα έχουν πάει περίφημα με την άμυνά τους πάνω στον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος εκτελεί με 28,2% από το τρίποντο και με εξαίρεση το Game 2, δεν έχει καταφέρει να γίνει σοβαρός παράγοντας στη σειρά. Επίσης, ο Φαλ έχει κερδίσει κατά κράτος τη μάχη με τον Μοτιεγιούνας και το διάστημα που ο Λιθουανός σέντερ αγωνίζεται, η υπεροχή του Ολυμπιακού είναι σαφής.

Εκεί που φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, είναι στην αντιμετώπιση του Ντούειν Μπέικον, ο οποίος σκοράρει 15,8 πόντους. Ο Ολυμπιακός πάντως, στο Game 4, τον σημάδεψε πολλές φορές στην άμυνα και αναμένεται να κάνει ξανά το ίδιο απόψε για να τον φθείρει. Άλλωστε, ο Μπέικον είναι μεν χαρισματικός σκόρερ, αλλά πίσω δεν είναι εξίσου αξιόπιστος.

Τέλος, ο Ολυμπιακός χρειάζεται επιτέλους ένα μεστό παιχνίδι από τον Ντόρσεϊ, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή, το πήρε χωρίς λόγο προσωπικά κι επιχείρησε τραβηγμένες προσπάθειες, εκτός λογικής. Σλούκας (14,8 πόντοι), Βεζένκοβ (14,5 πόντοι) και Γουόκαπ (9,8 πόντοι) έχουν αναδειχθεί στις "ερυθρόλευκες" σταθερές στη σειρά με τη Μονακό. Αν δώσει απόψε και ο Ντόρσεϊ αυτά που πραγματικά μπορεί, ο Ολυμπιακός θα τσεκάρει το εισιτήριο για την πρωτεύουσα της Σερβίας.

Ο άσος με το βατό χάντικαπ των -2,5 πόντων προσφέρεται στο 1.42. Αν πάρουμε και το Over 145,5 χτίζουμε απόδοση διπλασιασμού. Στις έξι συναντήσεις των δύο ομάδων φέτος μόνο μία φορά το σύνολο των πόντων έχει πέσει κάτω από το 145. Στις υπόλοιπες πέντε ήταν 151, 164, 168, 170 και 155.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ολυμπιακός – Μονακό: Περισσότερα λάθη Μονακό (απόδοση 2.40), 21:30
  • Ολυμπιακός – Μονακό: Ολυμπιακός νικητής στην 1η περίοδο με -1,5 πόντο (απόδοση 1.82), 21:30
  • Ολυμπιακός – Μονακό: 1 -2,5 & Over 145,5 (απόδοση 2.02), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ