ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Προγνωστικά και Ανάλυση στον μεγάλο τελικό

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς και ο Κώστας Σλούκας από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για τη EuroLeague
Ο Νεμάνια Νέντοβιτς και ο Κώστας Σλούκας από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ INTIME

Ανάλυση και προγνωστικά στοιχήματος για τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν κρίνεται απόψε στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου, όπου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και ο Ολυμπιακός (17:00 ERT3, Live από το SPORT24) συγκρούονται στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ψάχνει το 21ο κύπελλο της ιστορίας του και ο Ολυμπιακός το 10ο.

Οι δύο αιώνιοι έχουν συναντηθεί στο παρελθόν εννιά φορές σε τελικό κυπέλλου, με τους "πράσινους" να έχουν τη μερίδα του λέοντος στις νίκες με επτά έναντι δύο των "ερυθρόλευκων". Σημειώνεται, ότι αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει απόψε, θα πανηγυρίσει το πρώτο του κύπελλο μετά το 2011 και τον πρώτο του εγχώριο τίτλο μετά το πρωτάθλημα του 2016. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα επιχειρήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα που... ανακατέλαβε πέρυσι, κερδίζοντας 91-79 τον Προμηθέα στο ΟΑΚΑ, με κορυφαίο τον Ιωάννη Παπαπέτρου (25 πόντους).

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στον σημερινό τελικό, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν θα αγωνιστεί, συνεπώς το επιθετικό βάρος θα επωμιστούν κυρίως ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο Ντάριλ Μέικον και ο Γιώργος Παπαγιάννης. Στον αντίποδα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του.

Ο Ολυμπιακός είναι φαβορί της αναμέτρησης με το βασικό χάντικαπ να βρίσκεται στους 6,5 πόντους. Προφανώς, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν πληρέστερο ρόστερ και γενικά είναι ομάδα με μεγαλύτερες δυνατότητες φέτος, όπως μαρτυράει άλλωστε και η πορεία των δύο αιώνιων στη EuroLeague. Παρόλα αυτά, το χιλιοειπωμένο κλισέ, ότι αυτά τα ματς έχουν τελείως διαφορετική ψυχολογία, περιγράφει απόλυτα τις αναμετρήσεις Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Όντας φαβορί, ο Ολυμπιακός έχει να διαχειριστεί και μεγαλύτερη πίεση, συγκριτικά με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να φανεί αν είναι πνευματικά και ψυχολογικά έτοιμος να αντέξει το συγκεκριμένο βάρος. Υπενθυμίζεται, ότι στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα άρχισε να χτίζει διψήφιες διαφορές στο δεύτερο ημίχρονο, έμοιαζε να παίρνει τον έλεγχο του ματς, όταν όμως ο Παναθηναϊκός εξαπέλυσε την τρίποντη αντεπίθεσή του, το μυαλό θόλωσε και τα πάντα γύρισαν τούμπα.

Αντίθετα, στο ΟΑΚΑ, για το παιχνίδι της EuroLeague, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πιο έτοιμος, πήρε εξ αρχής κεφάλι στο σκορ, άντεξε στις επιστροφές του Παναθηναϊκού και στο τέλος μάλιστα έφυγε νικητής με μία διαφορά 19 πόντων, που δεν αντικατοπτρίζει βέβαια την εικόνα του αγώνα στα πρώτα 35 λεπτά.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Στοιχηματική Πρόταση

Στα μεγάλα ματς, βγαίνουν μπροστά οι μεγάλοι παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει τις σταθερές του Σλούκα, του Βεζένκοφ, του Παπανικολάου και του Φαλ, περιμένει το... απρόβλεπτο από τον Ντόρσεϊ, που λειτουργεί ως "ελεύθερος σκοπευτής" και ελπίζει ότι θα έχει βελτιωμένο τον πάγκο του, ο οποίος ήταν εκτός κλίματος στον ημιτελικό με την ΑΕΚ.

Από την άλλη, κακά τα ψέματα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ χρειάζεται ένα μεγάλο επιθετικά παιχνίδι από τον Νέντοβιτς για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητές του. Ο Σέρβος σταρ μπορεί να βάλει πόντους εκτός λογικής, που χαλούν το πλάνο και διαταράσσουν την ψυχραιμία του αντιπάλου. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για τον βασικό επιθετικό εκφραστή των "πράσινων". Στον ημιτελικό με τον Προμηθέα έμεινε στο παρκέ 32 λεπτά και πήρε 16 συνολικά προσπάθειες, χώρια οι 7/7 βολές.

Και στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό φέτος, ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού. Σημείωσε 24 πόντους στο ΣΕΦ με στατιστικά για όσκαρ, αφού είχε 4/8 τρίποντα, 4/4 δίποντα και 4/5 βολές, παίζοντας λιγότερο από 21 λεπτά. Στο παιχνίδι της EuroLeague, παρότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έμεινε χαμηλά, στους 65 πόντους, ο Νέντοβιτς έβαλε 17 σε 32 λεπτά συμμετοχής, με 3/9 τρίποντα, 3/6 δίποντα και 2/4 βολές.

Είναι λοιπόν δεδομένο, ότι ο Νέντοβιτς αναμένεται και σήμερα να πάρει διψήφιο αριθμό προσπαθειών, άρα μοιάζει αρκετά πιθανό να πιάσει το πιο χαμηλό όριο των μπουκ, στους 14 πόντους.

Από εκεί και πέρα, μπορούμε να ανεβάσουμε το χάντικαπ από τους 6,5 πόντους στους 10,5, στη λογική ότι σε έναν τελικό δύσκολα θα δούμε στο τέλος διψήφια διαφορά. Άλλωστε, στους εννιά προηγούμενους αιώνιους τελικούς, κανένας δεν έληξε με διαφορά μεγαλύτερη των δέκα πόντων. Συνεπώς, μπορούμε να κρατήσουμε τον 1 με +10,5 και τους +14 πόντους του Νέντοβιτς σε ένα combo που μας επιτρέπει να διπλασιάσουμε το ποντάρισμά μας.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 1 +10,5 & Νέντοβιτς 14+ πόντους (απόδοση 2.00), 17:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ