ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Αγγλία: Χωρίς περιθώριο λάθους η Σίτι, απαντάει στο 1.90

Ο Φιλ Φόντεν πανηγυρίζει γκολ κόντρα στη Λιντς στο Έτιχαντ για την Premier League
Ο Φιλ Φόντεν © 2022 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Σίτι καλείται να απαντήσει στη Λίβερπουλ για να ξαναπεράσει στην κορυφή. Κάνει τη διαφορά στη Νιούκαστλ ο Μπρούνο Γκιμαράες.

Εμφανώς πιο ταλαιπωρημένη η Μάντσεστερ Σίτι, συγκριτικά με τη Λίβερπουλ, από τους δύο προημιτελικούς του Champions League, ηττήθηκε με 3-2 το Σάββατο στο Wembley από τους Reds και αποκλειστικά στα ημιτελικά του FA Cup.

Το γεγονός βέβαια, ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε ροτέισον οχτώ παικτών στο κύπελλο, συγκριτικά με την 11αδα που επέλεξε στη Μαδρίτη, στη ρεβάνς με την Ατλέτικο, μαρτυράει τις προτεραιότητες του Καταλανού τεχνικού.

Προφανώς, για τον Πεπ και τη Σίτι είναι πολύ μεγάλη πρόκληση να διατηρήσουν τον τίτλο στην Premier League, αντέχοντας στην πίεση που ασκεί η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, επικράτησε τη Μεγάλη Τρίτη, δια περιπάτου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Σίτι λοιπόν, είναι υποχρεωμένη να απαντήσει απόψε, κερδίζοντας με τη σειρά της την Μπράιτον (22:00 Cosmote Sport 3HD , Live από το SPORT24). Οι "γλάροι", εκεί που είχαν ξεχάσει τι σημαίνει νίκη, έχοντας απολογισμό 0-1-6 μετά το 2-0 επί της Γουότφορντ, στα μέσα Φεβρουαρίου, έβγαλαν ξαφνικά δύο μεγάλα διπλά στο Λονδίνο.

Πρώτα σόκαραν την Αρσεναλ, επικρατώντας με 2-1 στο Emirates και εν συνεχεία έπραξαν το ίδιο και με την Τότεναμ, κερδίζοντας τη φορμαρισμένη ομάδα του Αντόνιο Κόντε, 1-0 με γκολ του Βέλγου εξτρέμ Τροσάρ, στο 90'.

Προγνωστικά Αγγλία

Προφανώς, θα προξενήσει πολύ μεγάλη έκπληξη αν η Μπράιτον κάνει τρίτη κολλητή ζημιά εκτός έδρας σε ομάδα του Big6 και δη στη Μάντσεστερ Σίτι. Άλλωστε, η Μπράιτον έχει να πανηγυρίσει τρεις σερί νίκες σε επίπεδο Premier League από τον Οκτώβριο του 2018.

Ο Πεπ αναμένεται να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τους Εντερσον, Λαπόρτ, Ρόντρι, Γκουντογκάν, Μαχρέζ και Μπερνάρντο Σίλβα, που δεν ξεκίνησαν το Σάββατο. Δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και με τον Ντε Μπρόινε.

Η Σίτι έχει ρεκόρ 9-2-0 εντός έδρας κόντρα στην Μπράιτον. Σίγουρα θα είναι υποψιασμένη και πολύ σοβαρή μετά τις δύο κολλητές επιτυχίες που έκανε η ομάδα του Πότερ. Κλασικά, ο άσος των "πολιτών" είναι σε πολύ χαμηλές τιμές (1.20). Αν έρθει όμως με καθαρή εστία ανεβαίνει στο 1.90. Σημειώνεται, ότι οι τέσσερις τελευταίες νίκες της Σίτι κόντρα στην Μπράιτον, στο Etihad, ήρθαν χωρίς να δεχθεί γκολ.

Νιούκαστλ - Μπράιτον: Προγνωστικά και Ανάλυση

Μέχρι την Πρωτοχρονιά, η Νιούκαστλ ήταν κολλημένη στην επικίνδυνη ζώνη και φαινόταν ότι την περιμένει μία πολύ ζόρικη σεζόν σε ό,τι αφορά στην παραμονή της. Με το που άλλαξε όμως ο χρόνος και άρχισαν να ενσωματώνονται οι χειμερινές μεταγραφές, οι "καρακάξες" αναρριχήθηκαν με χαρακτηριστική ευκολία στη βαθμολογία.

Η Νιούκαστλ αναμένεται τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε δυνατό παίκτη της Premier, από τη στιγμή που πέρασε στα χέρια των Αράβων και αυτό που παρουσιάζει μέσα στο 2022 είναι κάτι από τα προσεχώς. Είναι χαρακτηριστικό, πως η ομάδα του Εντι Χάουι έχει μαζέψει 26 βαθμούς στην Premier League μέσα στο 2022, τους περισσότερους μετά από τη Λίβερπουλ και την Τότεναμ.

Ένας από τους παίκτες που ήρθαν τον Ιανουάριο στο St. James' Park και έκαναν αμέσως αισθητή την παρουσία τους είναι φυσικά ο Μπρούνο Γκιμαράες. Ο διεθνής Βραζιλιάνος χαφ αποκτήθηκε από τη Λιόν με 42 εκατ. ευρώ και σε 11 συμμετοχές στην Premier League έχει πετύχει ήδη τρία γκολ.

Με δικό του τέρμα κέρδισε η Νιούκαστλ τη Σαουθάμπτον 2-1 τον περασμένο Μάρτιο. Με δύο δικά του γκολ, το δεύτερο στο 95' (!), κέρδισε 2-1 με ανατροπή τη Λέστερ, την περασμένη Κυριακή. Σε 495 λεπτά συμμετοχής, στην Premier League, ο Γκιμαράες έχει επιχειρήσει 14 τελικές, εκ των οποίων οι 5 εντός στόχου. Στο 1.70 να έχει τουλάχιστον μία τελική στο στόχο απέναντι στην απογοητευμένη Κρίσταλ Πάλας (21:45 Cosmote Sport 9HD , Live από το SPORT24), η οποία είχε επενδύσει πολλά στον ημιτελικό κυπέλλου της Κυριακής, αλλά ηττήθηκε με 2-0 από την Τσέλσι και αποκλείστηκε.

Φυσικά, μπορεί να σταθεί και ο άσος σε τιμές άνω του 2.30, αφού η Νιούκαστλ είναι φορμαρισμένη με πέντε σερί νίκες εντός έδρας και παίζει με αέρα αυτοπεποίθησης μέσα στο 2022.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Νιούκαστλ – Κρίσταλ Πάλας: Γκιμαράες τουλάχιστον μία τελική στο στόχο (απόδοση 1.70), 21:45
  • Μάντσεστερ Σίτι – Μπράιτον: 1 & No/Goal (απόδοση 1.90), 22:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ