ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Αγγλία: Δεν "μασάει" κόντρα στους μεγάλους η Μπράιτον

Ο Καόρου Μιτόμα της Μπράιτον πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λίβερπουλ για τη φάση ων 32 του FA Cup 2022-2023 στο "Φάλμερ", Μπράιτον | Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023
Ο Καόρου Μιτόμα της Μπράιτον πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λίβερπουλ για τη φάση ων 32 του FA Cup 2022-2023 στο "Φάλμερ", Μπράιτον | Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 © 2023/ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση της Μπράιτον με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Old Trafford και το Τότεναμ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League, Μπράιτον, δοκιμάζεται απόψε στο Old Trafford με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (17:00 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Για τους "γλάρους" η φετινή σεζόν έχει ιστορικό χαρακτήρα, αφού θα παίξουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη και θα δοκιμαστούν σε διπλό ταμπλό. Το ματς λοιπόν της ερχόμενης Πέμπτης με την ΑΕΚ θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη των φίλων της ομάδας, ως το πρώτο ευρωπαϊκό του κλαμπ.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Μπράιτον θα αδιαφορήσει για την Premier League και το αποψινό παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κάθε άλλο, για την ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι το πρωτάθλημα παραμένει ασφαλώς βασικός στόχος.

Άλλωστε, η Μπράιτον έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν με τρεις νίκες σε τέσσερις αγωνιστικές. Τελευταία το 3-1 επί της ισχυρής Νιούκαστλ πριν τη διακοπή, με τον Εβαν Φέργκιουσον να πετυχαίνει χατ τρικ. Ο Ιρλανδός φορ δεν κατάφερε να αγωνιστεί με την εθνική του ομάδα στα προκριματικά του Euro, ωστόσο ο Ντε Τζέρμπι δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να προλάβει το ματς με τους "κόκκινους διαβόλους".

Υπενθυμίζεται, ότι η Μπράιτον πέρυσι είχε κερδίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρεμιέρα της Premier League, μέσα στο Old Trafford, στο ντεμπούτο μάλιστα του Έρικ Τεν Χαγ. Έκτοτε βέβαια, η Γιουνάιτεντ δεν υπέστη άλλη εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια, η ομάδα του Τεν Χαγ έχασε για τελευταία φορά μέσα στο θέατρο των ονείρων από τη Σοσιεδάδ για το Europa League, στις 8 Σεπτεμβρίου το 2022. Από τότε έχει ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί 27-4-0 σε όλες τις διοργανώσεις.

Φέτος όμως, το ξεκίνημα της Γιουνάιτεντ το λες τουλάχιστον ανησυχητικό. Ο προβληματισμός στην ομάδα είναι διάχυτος, αφού και στα δύο κρας τεστ με Αρσεναλ (3-1) και Τότεναμ (2-0) δεν κατάφερε να πάρει ικανοποιητικό βαθμό.

Συν τοις άλλοις έχουν προκύψει πάρα πολλά θέματα απουσιών. Ο Αντονι είναι εκτός πλάνων καθώς υπάρχουν καταγγελίες εναντίον του για ενδοοικογενειακή βία. Ο Σάντσο υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και δεν προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα. Επίσης, είναι τραυματίες οι Βαράν, Μάουντ και Σο, επομένως οι επιλογές έχουν περιοριστεί σημαντικά.

Πάλι καλά που φαίνεται ότι θα προλάβει το ματς ο Μαρτίνες, διότι σε αντίθετη περίπτωση, ο Τεν Χαγ θα αναγκάζονταν να επιστρατεύσει δίπλα στον Λίντελοφ τον Μαγκουάιρ, ο οποίος το καλοκαίρι ήταν προς πώληση.

Οι μπουκ όπως είναι φυσιολογικό δίνουν φαβορί τον άσο, ωστόσο σέβονται απόλυτα την Μπράιτον και παρότι η Γιουνάιτεντ τρέχει ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί στην έδρα της, προσφέρουν το διπλό ακόμη και κάτω από το 2.90.

Οι "γλάροι" είναι μία ομάδα που παίζει αλέγκρο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Σκοράρει με συνέπεια (τουλάχιστον ένα γκολ 15 σερί ματς εκτός έδρας), μετράει τρεις σερί νίκες κόντρα στη Γιουνάιτεντ και έχει ασφαλώς αποδείξει πως δεν μασάει κόντρα στους μεγάλους.

Σημειώνεται ότι στα τελευταία 21 παιχνίδια της με τις Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Νιούκαστλ, Τότεναμ και Αρσεναλ, η Μπράιτον έχει 12 νίκες με γκολ 38-27! Στο 1.70 το Χ2, στο 2.15 με Goal/Goal, το οποίο επιβεβαώθηκε και στα πρώτα τέσσερα ματς των "γλάρων".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αρέσει η νέα Τότεναμ

Την ίδια ώρα, η Τότεναμ υποδέχεται στο Βόρειο Λονδίνο τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, σε ένα ματς που είναι το γκράντε φαβορί (17:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Η Τότεναμ πούλησε τον Χάρι Κέιν στην Μπάγερν και εύλογα προέκυψαν ερωτηματικά για το πού βαδίζει και τι μπορεί να πετύχει χωρίς τον ηγέτη της. Στην πράξη πάντως, μοιάζει φέτος πολύ πιο ενδιαφέρον και ελκυστικό πρότζεκτ και σίγουρα με τον Αγγελο Ποστέκογλου στον πάγκο της, είναι πολύ πιο ευχάριστη στο μάτι συγκριτικά με πέρυσι.

Η Τότεναμ έκανε πριν τη διακοπή τρεις σερί νίκες, με Γιουνάιτεντ, Μπόρνμουθ και Μπέρνλι, σημειώνοντας συνολικά 9 γκολ, όταν την περσινή σεζόν δεν είχε πετύχει σε κανένα σημείο τρία διαδοχικά τρίποντα σε επίπεδο Premier League. Είναι επίσης χαρακτηριστικό, ότι αν κερδίσει απόψε τη Σέφιλντ, τότε θα φτάσει τους 13 βαθμούς, θα έχει κάνει δηλαδή το καλύτερό της ξεκίνημα από το 1965/66!

Στον αντίποδα, οι "λεπίδες" ψάχνουν ακόμη την πρώτη τους νίκη στη σεζόν. Ακόμη και στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκαν στα πέναλτι από τη Λίνκολν, ομάδα της Α' Αγγλίας. Το θετικό είναι πως έχουν μαχητικό πνεύμα και οι τρεις ήττες τους στο πρωτάθλημα έχουν ήρθαν στο γκολ.

Όμως, στην παρούσα φάση η Σέφιλντ δεν δείχνει σε θέση να συγκρατήσει την επιθετικότητα και τη φρεσκάδα της Τότεναμ. Άλλωστε, στα τελευταία 11 παιχνίδια της με αντιπάλους από το Λονδίνο έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες με γκολ 3-26!

Ο άσος είναι χαμηλά, κάτω από το 1.30, αλλά με το Anytime του Σον και το Over 1,5 φτάνει στο αποδεκτό 2.00. Ο Κορέατης επιθετικός, πριν το παράθυρο των εθνικών, πέτυχε χατ τρικ στο επιβλητικό 5-2 επί της Μπέρνλι και έδειξε πως παίρνει εμπρός. Στο παρελθόν έχει αναμετρηθεί τέσσερις φορές με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για την Premier League και μετράει εναντίον της δύο γκολ και τρεις ασίστ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον: Χ2 & Goal/Goal (απόδοση 2.15), 17:00
  • Τότεναμ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: 1 & Over 1,5 & Σον Anytime (απόδοση 2.00), 17:00
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ