ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Αγγλία: Δυάδα με γκολ στα ματς της Γιουνάιτεντ και της Σίτι

Ο Έρλινγκ Χάλαντ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Γουλβς | 22 Ιανουαρίου 2023
Ο Έρλινγκ Χάλαντ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Γουλβς | 22 Ιανουαρίου 2023 @2023 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις κρίσιμες αναμετρήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι.

Λιντς και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα λύσουν ξανά τις διαφορές τους μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Την Τετάρτη συναντήθηκαν στο Old Trafford σε εξ αναβολής αναμέτρηση και σήμερα το σκηνικό μεταφέρεται στο Elland Road (16:00 Novasports Premier League, Live από το SPORT24).

Στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι η Γιουνάιτεντ ήταν το απόλυτο φαβορί για την επικράτηση, ωστόσο έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, έμεινε στο τέλος και ικανοποιημένη με το τελικό 2-2. Η Λιντς προηγήθηκε με 2-0 στο 48' και λίγο έλειψε να βγάλει ένα πολύ μεγάλο διπλό στο θέατρο των ονείρων, στο πρώτο παιχνίδι μετά την απόλυση του Τζέσι Μαρς. Σε κάθε περίπτωση, εμφάνισε σφυγμό με τον υπηρεσιακό Μάικλ Σκουμπάλα στον πάγκο της και έδειξε ότι δεν είναι ομάδα για να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Στον αντίποδα, η Γιουνάιτεντ έχασε μία πολύ σημαντική ευκαιρία να πιάσει τη Σίτι στους 45 βαθμούς και γιατί όχι να μπει και στην κουβέντα του τίτλου. Ο Μάρκους Ράσφορντ συνέχισε το βιολί του, σκοράροντας για 12η φορά σε 14 ματς μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, παρόλα αυτά η άμυνα της Γιουνάιτεντ εμφάνισε ξανά παιδικές ασθένειες, που έκαναν τελικά τη ζημιά.

Είναι προφανές, πως η απουσία του Κασεμίρο (ξανά τιμωρημένος σήμερα) παίζει καθοριστικό ρόλο στην ισορροπία που ψάχνει να βρει ο Ερικ Τεν Χαχ μεταξύ άμυνας και επίθεση. Παρατηρώντας βέβαια τα τελευταία πέντε ματς των "κόκκινων διαβόλων" θα διαπιστώσουμε ότι δεν κράτησαν καμία φορά το μηδέν και εμφάνισαν ισάριθμα Goal/Goal.

Η Λιντς έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία 18 παιχνίδια της κόντρα στη Γιουνάιτεντ σε επίπεδο Premier League και κινδυνεύει σήμερα να ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ της στην κατηγορία, με εννιά σερί αγωνιστικές χωρίς νίκη σε μία σεζόν. Έδειξε πάντως την Τετάρτη, ότι μπορεί να απειλήσει τη Γιουνάιτεντ και να σκοράρει. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα ματς της Λιντς με τους "κόκκινους διαβόλους" έχουν πάντα χαρακτήρα ντέρμπι.

Πριν το 0-0 με την Μπρέντφορντ, η Λιντς μετρούσε 4/4 Goal/Goal & Over 2,5 στο Elland Road. Στο 1.90 να επαληθευτεί και απόψε το combo, όπως είχε γίνει και την περσινή σεζόν στο μεταξύ τους παιχνίδι, στην έδρα της Λιντς, όταν η Γιουνάιτεντ είχε κερδίσει με 4-2.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Λίγο αργότερα, η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Άστον Βίλα και έχει την ευκαιρία να ψαλιδίσει τη διαφορά από την πρωτοπόρο Άρσεναλ στο -3, τρεις ημέρες πριν πάει στο Λονδίνο για να παίξει με τους "κανονιέρηδες" (18:30 Novasports Premier League, Live από το SPORT24).

Η Σίτι είχε ανάλογη ευκαιρία και την προηγούμενη αγωνιστική, αφού είδε την Άρσεναλ να χάνει στο Goodison Park από την Έβερτον, ωστόσο δεν την εκμεταλλεύτηκε, αφού την επόμενη μέρα ηττήθηκε καθαρά με 1-0 στο Λονδίνο από την Τότεναμ.

Φυσικά, το βασικό θέμα που κυριαρχεί στην ειδησεογραφία των "πολιτών" είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κλαμπ, σχετικά με φερόμενες παραβιάσεις των κανόνων χρηματοδότησης της Premier League. Η υπόθεση εξετάζεται από ανεξάρτητη επιτροπή κι αν ο σύλλογος αποδειχθεί ένοχος κινδυνεύει με σοβαρές ποινές, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και στην αποβολή του από το πρωτάθλημα!

Στον αντίποδα, η Αστον Βίλα έχει μαζέψει 16 βαθμούς από τότε που την ανέλαβε ο Ουνάι Έμερι, τους περισσότερους δηλαδή μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ. Μπορεί στο τελευταίο της ματς να έχασε με το βαρύ 4-2 εντός έδρας από τη Λέστερ, ωστόσο έχει σκοράρει και στα οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Βάσκο τεχνικό στον πάγκο της.

Ο Έμερι δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Γκουαρδιόλα σε 12 μονομαχίες του (0-4-8), επίσης η Βίλα μετράει 12 σερί ήττες στο Μάντσεστερ, ωστόσο η Σίτι δεν μοιάζει πλέον ακαταμάχητη, όπως συνέβαινε για παράδειγμα πέρυσι.

Είναι χαρακτηριστικό, πως μετράει τρεις ήττες στα έξι πιο πρόσφατα επίσημα παιχνίδια της, όσες δηλαδή στα προηγούμενα 27! Έχει λοιπόν αρχίσει ένα ντιμπέιτ για το αν η προσθήκη του Έρλινγκ Χάλαντ τής έχει κάνει πραγματικά καλό ή τελικά έχει αλλοιώσει το αγωνιστικό της στιλ. Ο Νορβηγός σταρ έχει σπάσει όλα τα κοντέρ με 25 γκολ σε 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, όμως, πολλοί συμπαίκτες γύρω του, δεν βρίσκονται φέτος στη συνηθισμένη φόρμα τους. Αυτό έχει ως συνέπεια η Σίτι να παίζει μία ταχύτητα κάτω από τον στάνταρ ρυθμό της και το επιθετικό της παιχνίδι δεν παρουσιάζει την ίδια ροή.

Γενικά, η Σίτι έχει δώσει πολλές αφορμές φέτος και δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο ότι στις 12 προηγούμενες αγωνιστικές, έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της μόνο τρεις φορές. Δεν αποκλείεται λοιπόν να χρειαστεί και σήμερα τουλάχιστον δύο γκολ για να κερδίσει. Πέρυσι, είχε επικρατήσει με 3-2 της Βιλα στο Etihad. Πάνω από το 2.15 το combo Goal/Goal & Over 2,5.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λιντς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Goal/Goal & Over 2,5 (1.90), 16:00
  • Μάντσεστερ Σίτι – Αστον Βίλα: Goal/Goal & Over 2,5 (2.19), 18:30
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ