ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Αγγλία: Για την 5η σερί νίκη η Λίβερπουλ, για το ρεκόρ ο Χάλαντ

haaland
haaland © 2023 TIM GOODE / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις εξ αναβολής αναμετρήσεις της Λίβερπουλ με τη Φούλαμ και της Μάντσεστερ Σίτι με τη Γουέστ Χαμ για την Premier League.

Έστω και καθυστερημένα η Λίβερπουλ βρήκε μία στοιχειώδη φόρμα και με τέσσερις διαδοχικές νίκες σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση της Premier League. Βέβαια, το 4-3 επί της Τότεναμ ήταν ο ορισμός του δράματος! Προηγήθηκε με 3-0 στο 15' και ενώ φαινόταν ότι το ματς θα εξελιχθεί σε υγιεινός περίπατος, φλέρταρε έντονα με την γκέλα. Ισοφαρίστηκε στο 90+3' σε 3-3, αλλά με τη σέντρα ο Ντιόγκο Ζότα έφερε τη λύτρωση (90+4').

Χάρη σε αυτό το τρίποντο, οι Reds προσπέρασαν τα "σπιρούνια" και την Άστον Βίλα και έχουν πλέον το πάνω χέρι για την έξοδο στο Europa League. Σε ό,τι αφορά στην τετράδα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται στο -7 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας μάλιστα και ματς περισσότερο, επομένως δεν μοιάζει ρεαλιστικό το σενάριο να προλάβει τους ομίλους του Champions League.

Απόψε, η Λίβερπουλ φιλοξενεί τη Φούλαμ με στόχο να κάνει για πρώτη φορά φέτος πέντε διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα (22:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Οι Λονδρέζοι ήταν μαχητικοί στο τελευταίο παιχνίδι τους με τη Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο δεν μπόρεσαν να ανακόψουν τη φόρα των πρωταθλητών και ηττήθηκαν με 2-1. Συμπλήρωσαν έτσι επτά ήττες στα εννιά πιο πρόσφατα επίσημα ματς (2-0-7).

Η Φούλαμ πάντως, πραγματοποιεί φέτος μία από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας της και απέχει μόλις μία νίκη από το ρεκόρ συλλόγου σε επίπεδο Premier League (14). Βέβαια, σε δέκα ματς φέτος με ομάδες από το Top 6 της βαθμολογίας έχει πάρει μόλις έναν βαθμό, αυτόν κόντρα στη Λίβερπουλ, με 2-2, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος!

Οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν απόψε στο Anfield με τρεις σοβαρές απουσίες. Ο Μίτροβιτς (11 γκολ) συνεχίζει να είναι τιμωρημένος, ενώ στο απουσιολόγιο προστέθηκαν λόγω τραυματισμών ο αρχηγός/στόπερ Ριμ (1 γκολ) και ο πολύτιμος μεσοεπιθετικός Περέιρα (4 γκολ, 6 ασίστ).

Ο άσος είναι λογικά καθαρό φαβορί κάτω από το 1.30. Μπορεί ωστόσο να φτάσει στο 1.70 με Over 2,5. Η Λίβερπουλ μετράει πέντε σερί στο πρωτάθλημα και η Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα δεν είναι ομάδα που θα κρυφτεί ή θα παίξει ταμπούρι.

Θέμα χρόνου να σπάσει το ρεκόρ των Κόουλ και Σίρερ

Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενεί τη Γουέστ Χαμ και θα επιδιώξει να περάσει ξανά στην κορυφή (22:00 Novasports Premier League, Live από το SPORT24). Το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα πραγματικά καλπάζει και είναι μακράν η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης. Στην Premier League μετράει οκτώ σερί νίκες, ενώ στα τελευταία 14 επίσημα παιχνίδια της έχει ρεκόρ 13-1-0. Δεν κέρδισε μόνο στο Μόναχο, όπου έφερε μία ανώδυνη ισοπαλία (1-1) με την Μπάγερν.

Μέσα στο 2023 οι "πολίτες" είναι αλάνθαστοι εντός έδρας, με 12x12 νίκες και 44-6 γκολ! Απολύτως φυσιολογικά λοιπόν ο άσος ξεπερνάει οριακά το 1.20. Άλλωστε, η Γουέστ Χαμ έρχεται από τη σκληρή ήττα με 4-3 στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Κρίσταλ Πάλας. Δεν έχει κερδίσει φέτος κανένα ματς κόντρα στο Top 6 (0-3-7). Επίσης, ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Γκουαρδιόλα σε επίπεδο Premier League (0-2-8), ενώ γενικά, τα "σφυριά" έχουν κάκιστη πρόσφατη παράδοση με τη Σίτι, αφού από τον Σεπτέμβριο του 2015 το ρεκόρ τους είναι 0-3-11.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν θα συνεχίσει η Σίτι να παίζει με το πόδι πατημένο στο γκάζι, ή απόψε θα προτιμήσει μία πιο επαγγελματική εμφάνιση. Σημειώνεται ότι είναι αμφίβολη η επάνοδος του Ντε Μπρόινε (7 γκολ), ωστόσο κρίνεται πιθανή αυτή του Ακέ. Στον αντίποδα, ο Μόγιες θα στερηθεί τον βασικό του στόπερ Ζουμά (2 γκολ).

Ο άσος με Over 2,5 και anytime τον Έρλινγκ Χάλαντ φτάνει μέχρι το 1.90. Η Σίτι μετράει πέντε διαδοχικά Over 2,5 στην Premier League και η Γουέστ Χαμ τέσσερα. Επίσης, ο Νορβηγός στράικερ έχει την ευκαιρία απόψε να γράψει ιστορία, αφού χρειάζεται ακόμη ένα γκολ για να φτάσει τα 35 και να κάνει νέο ρεκόρ στην κατηγορία, μετά από εκείνο των Αντι Κόουλ και Αλαν Σίρερ, που είχαν σημειώσει 34 γκολ τη σεζόν 1993/94 και 1994/95 αντίστοιχα!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λίβερπουλ – Φούλαμ: 1 & Over 2,5 (απόδοση 1.70), 22:00
  • Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ: 1 & Over 2,5 & Χάλαντ Anytime (απόδοση 1.90), 22:00
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ