ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Αγγλία: Η αντίδραση της Άρσεναλ και το combo της Τότεναμ

Ο Μπουκαγιό Σακά πανηγυρίζει τη νίκη της Άρσεναλ απέναντι στην Μπράιτον για την Premier League | 31 Δεκεμβρίου 2022
Ο Μπουκαγιό Σακά πανηγυρίζει τη νίκη της Άρσεναλ απέναντι στην Μπράιτον για την Premier League | 31 Δεκεμβρίου 2022 @2022 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Αρσεναλ - Μπρέντφορντ και Λέστερ - Τότεναμ.

Η Αρσεναλ για πρώτη φορά φέτος καλείται να διαχειριστεί δύο διαδοχικές ήττες. Μετά τον αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ Σίτι στο κύπελλο, όπου έχασε με 1-0 στο Etihad, ήρθε και το απρόσμενο 1-0 από την Έβερτον, στο Goodison Park για το πρωτάθλημα, σε ένα από τα ελάχιστα ματς φέτος, που η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα απέτυχε παταγωδώς να κυριαρχήσει και να επιβάλει το ρυθμό της (xGoals 2,09-0,69).

Σήμερα, οι "κανονιέρηδες" υποδέχονται την Μπρέντφορντ σε ένα... ύπουλο λονδρέζικο ντέρμπι (17:00 Novasports Premier League, Live από το SPORT24). Και αυτό διότι, η ομάδα του Τόμας Φρανκ τρέχει ένα εξαιρετικό αήττητο σερί εννιά αγώνων (5-4-0) στην Premier League, το καλύτερο μετά από αυτό της Νιούκαστλ (16 παιχνίδια αήττητη).

Για την Άρσεναλ είναι πολύ σημαντικό να αντιδράσει μετά την απώλεια που είχε κόντρα στην Έβερτον, δεδομένου μάλιστα ότι ακολουθεί το εξ αναβολής ντέρμπι κορυφής με τη Μάντσεστερ Σίτι. Για το σύνολο του Αρτέτα είναι κομβικό να υποδεχθεί τη Σίτι, την Τετάρτη, κρατώντας στη χειρότερη περίπτωση την απόστασή τους στο +5.

Σημειώνεται, ότι η ήττα της περασμένης αγωνιστικής, ήταν η πρώτη για την Άρσεναλ έπειτα από 13 ματς (11-2-0). Εντός έδρας πάντως, η Αρσεναλ έχει ρεκόρ 11-1-0 στα 12 προηγούμενα παιχνίδια της σε επίπεδο πρωταθλήματος. Μοναδική απώλεια, το 0-0 με την ισχυρή Νιούκαστλ. Εξάλλου, οι "κανονιέρηδες" είναι αυτή την περίοδο ξεκάθαρα το αφεντικό του Λονδίνου, μετρώντας επτά διαδοχικές νίκες κόντρα σε συμπολίτισσες, με γκολ 16-3!

Για παράδειγμα, στον πρώτο γύρο η Αρσεναλ κερδίσει εκτός έδρας την Μπρέντφορντ με το εμφατικό 3-0. Εκείνη είναι η μοναδική εντός έδρας ήττα για τις "μέλισσες" φέτος. Στο 1.50 απόψε ο άσος της Άρσεναλ. Πάνω από το 3.00 σε συνδυασμό με το Goal/Goal, στη λογική ότι οι φιλοξενούμενοι παίζουν χωρίς την παραμικρή πίεση και αυτό τους καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνους. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η Μπρέντφορντ έχει σκοράρει στα επτά από τα δέκα παιχνίδια της εκτός έδρας, μεταξύ αυτών απέναντι στη Σίτι και τη Νιούκαστλ.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στο King Power η Λέστερ περιμένει την Τότεναμ (17:00 Novasports 2HD, Live από το SPORT24), η οποία έρχεται από την πολύ μεγάλη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι, με 1-0, χάρη σε γκολ του Χάρι Κέιν, ο οποίος έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου με 267 τέρματα!

Τα "σπιρούνια", εκεί που δέχονταν από όλους γκολ, έκαναν δύο στη σειρά νίκες με 1-0 (η πρώτη με τη Φούλαμ) και έστειλαν το μήνυμα ότι θα παλέψουν μέχρι τέλους για την τετράδα και την έξοδο στο Champions League.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε, ο οποίος παρεμπιπτόντως έλειψε από το ματς κόντρα στη Σίτι, λόγω εγχείρησης στην κοιλιακή χώρα και σήμερα επιστρέφει στις επάλξεις, μετράει τέσσερις διαδοχικές νίκες απέναντι στη Λέστερ και είναι απόψε το φαβορί σε τιμές στο 2.10.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στον αντίποδα, το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς έρχεται από το μεγάλο διπλό με 4-2 επί της Άστον Βίλα. Πανηγύρισε έτσι την πρώτη του νίκη μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ. Οι "αλεπούδες" είχαν στη σύνθεσή τους τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα, τον στόπερ Σούταρ (Στόουκ), τον μπακ Κρίστιανσεν (Κοπεγχάγη) και τον εξτρέμ Τετέ (Σαχτάρ). Μάλιστα, ο τελευταίος έκανε ντεμπούτο με γκολ.

Η Λέστερ έχει πετύχει έξι τέρματα στα τελευταία δύο παιχνίδια της για το πρωτάθλημα και παραδοσιακά τα ματς κόντρα στην Τότεναμ προσφέρουν μεγάλα σκορ. Από την επιστροφή της Λέστερ στην Premier League το 2014, το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει δώσει 71 γκολ, τα περισσότερα από κάθε άλλο σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας.

Είναι ενδεικτικό, ότι στις τελευταίες οκτώ επισκέψεις της Τότεναμ στο King Power έχει επαληθευτεί επτά φορές το Goal/Goal. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι το αμφίσκορο πληρώνει μόλις 1.65 και είναι το πιο μικρό στο αποψινό πρόγραμμα της Premier League. Άλλωστε, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε, ότι είναι τιμωρημένος ο σημαντικός στόπερ Ρομέρο για την Τότεναμ και τραυματίστηκε ο βασικός γκολκίπερ Λορίς. Βέβαια, η απουσία του Γάλλου τερματοφύλακα ίσως να μην είναι και τόσο σοβαρή απώλεια για τους Λονδρέζους, δεδομένου ότι γύρισε φανερά ντεφορμέ από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το θετικό για την Τότεναμ, είναι πως το επιθετικό της δίδυμο, Κέιν και Σον διατηρούν εξαιρετική παράδοση απέναντι στη Λέστερ. Ο πρώτος έχει βάλει 18 γκολ σε 15 παιχνίδια πρωταθλήματος εναντίον της και ο δεύτερο πέντε στα τελευταία δύο!

Πάνω από το 2.80 πάει το Goal/Goal αν πάρουμε μαζί και το anytime του φορμαρισμένου Κέιν, που έχει φτάσει τα 17 τέρματα στη φετινή Premier League, σκοράροντας πέντε φορές σε επτά ματς μετά το Μπουντιάλ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αρσεναλ – Μπρέντφορντ: 1 & Goal/Goal (απόδοση 3.35), 17:00
  • Λέστερ – Τότεναμ: Goal/Goal & Κέιν Anytime (απόδοση 2.85), 17:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ