ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Αγγλία: Ματς ζωής-θανάτου στο Turf Moor

Οι παίκτες της Έβερτον απογοητευμένοι στο Γκούντισον Παρκ
Οι παίκτες της Έβερτον απογοητευμένοι στο Γκούντισον Παρκ @ 2022 JON SUPER / AP IMAGES

Οριακό ματς για την παραμονή στην Premier League, απόψε στο Turf Moor, με την Μπέρνλι να υποδέχεται την Έβερτον.

Τα φώτα θα πέσουν κυρίως στους δύο προημιτελικούς του Champions League, ωστόσο στην Premier League, υπάρχει απόψε ένα ματς "φωτιά" ανάμεσα στην Μπέρνλι και την Έβερτον (21:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Πρόκειται για μία κλασική μάχη "ο θάνατός σου η ζωή μου", ανάμεσα σε δύο ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους.

Η Έβερτον με 25 βαθμούς, βρίσκεται στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Μπέρνλι είναι 19η, τέσσερις βαθμούς πίσω από τα "ζαχαρωτά". Είναι λοιπόν αυτονόητο, πως πρόκειται για ένα γνήσιο εξάποντο, επομένως στο Turf Moor είναι δεδομένο πως θα πέσουν κορμιά.

Μπέρνλι - Έβερτον: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Μπέρνλι έχει τις λιγότερες νίκες (3) στην κατηγορία και προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες με γκολ 0-10. Για τελευταία φορά έχασε πέντε σερί ματς πρωταθλήματος χωρίς να σκοράρει, τον Μάρτιο του 2006, όταν ακόμη ήταν στην Championship.

Η ομάδα του Σον Ντάις έχει κερδίσει μόνο δύο από τα τελευταία 24 παιχνίδια της εντός έδρας στην Premier League (2-11-11) και συνεχίζει να έχει σοβαρό πρόβλημα στο γκολ. Ο νεοαποκτηθείς, τον Ιανουάριο, φορ Βουτ Βέχορστ, έχει πετύχει μόλις ένα γκολ στα πρώτα δέκα παιχνίδια του σε επίπεδο Premier League, ενώ ο Μάξουελ Κορνέ, που είναι ο πρώτος σκόρερ των Clarets φέτος, με έξι τέρματα, είναι άσφαιρος στα οχτώ παιχνίδια μετά την επιστροφή του από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Εξίσου απογοητευτικά είναι και τα νούμερα της Έβερτον, η οποία έχει τη χαμηλότερη εκτός έδρας συγκομιδή στο πρωτάθλημα με ρεκόρ 1-3-10 (μόλις 6 βαθμοί). Από τον Οκτώβριο και μετά, τα "ζαχαρωτά" είναι η χειρότερη ομάδα της Premier League με μόλις 12 κεκτημένους βαθμούς. Στο ίδιο διάστημα έχει 0-2-9 εκτός έδρας.

Μετά το 1-1 με την Τσέλσι στο Stamford Bridge, η Έβερτον έχασε εκτός έδρας διαδοχικά από Νόριτς, Νιούκαστλ, Σαουθάμπτον, Τότεναμ και Γουέστ Χαμ κι αν ηττηθεί και απόψε θα συμπληρώσει έξι σερί ήττες μακριά από το Goodison Park, πρώτη φορά μετά το 1994, σε επίπεδο Premier League. Ο Φρανκ Λάμπαρντ εξάλλου, είναι ο πρώτος τεχνικός στην ιστορία της Εβερτον που γνωρίζει τέσσερις διαδοχικές ήττες εκτός έδρας.

Λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, οι δύο ομάδες αναμένονται πολύ προσεκτικές. Άλλωστε, το Turf Moor είναι το γήπεδο που έχουν μπει τα λιγότερα γκολ φέτος στην Premier League, μόλις 28 σε 14 ματς, δηλαδή κατά μέσο όρο δύο.

Φυσιολογικό ότι δίνεται φαβορί το Under 2,5 1.70. Στη λογική ότι η Μπέρνλι είναι πιο μαθημένη σε οριακές καταστάσεις από τη εντελώς soft Έβερτον, κλίνουμε ελαφρώς και προς τον άσο. Επειδή πάντως μιλάμε για μία καθοριστική μάχη παραμονής, χρειάζεται οπωσδήποτε και κάλυψη στην ισοπαλία, άρα καταλήγουμε στο combo 1Χ & Under 2,5 σε απόδοση 2.25.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπέρνλι – Έβερτον: 1Χ & Under 2,5 (απόδοση 2.25), 21:30
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ