BIG GAMES BET

Προγνωστικά Αγγλία: Με παράδοση η Αρσεναλ, με Angeball και Μάντισον η Τότεναμ

Ο Τζέιμς Μάντισον
Ο Τζέιμς Μάντισον @ 2023 ALBERTO PEZZALI / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τότεναμ.

Το παιχνίδι που αδιαμφισβήτητα θα συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα από το σημερινό πρόγραμμα της Premier League είναι το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τότεναμ (16:00 Novasports Premier League, Live από το SPORT24).

Οι κόντρες τους χαρακτηρίζονται διαχρονικά από ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ωστόσο φέτος υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, λόγω της εκπληκτικής εκκίνησης που έχει κάνει στη σεζόν η Τότεναμ.

Δίχως υπερβολή, αυτή τη στιγμή, με το ποδόσφαιρο που παίζει η Τότεναμ, είναι το βασικό θέμα συζήτησης στην Premier League και όλοι αναρωτιούνται αν το Angeball θα μπορέσει να ανταποκριθεί απέναντι στην ομάδα που λίγο έλειψε πέρυσι να στερήσει από τη Μάντσεστερ Σίτι το τρεμπλ.

Με τον Άγγελο Ποστέκογλου στον πάγκο, η Τότεναμ επέστρεψε στη λογική του επιθετικού ποδόσφαιρου. Οι Spurs μέχρι πέρυσι ήταν η ομάδα του ενός, του Χάρι Κέιν. Φέτος, παρουσιάζουν κάτι σαφώς πιο ολοκληρωμένο και ελκυστικό και η πίκρα για την αποχώρηση του εμβληματικού Άγγλου φορ ήδη έχει ξεχαστεί.

Με δεδομένο ότι ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός δεν συνηθίζει να κάνει εκπτώσεις στην τακτική του, όλα προμηνύουν ένα θεαματικό ντέρμπι με τις δύο Λονδρέζες να παίζουν στα ίσα η μία την άλλη.

Η Αρσεναλ έχει θεωρητικά το μειονέκτημα της έξτρα κόπωσης από την Ευρώπη, αν και την Τετάρτη έκανε περίπατο, διαλύοντας με 4-0 την Αϊντχόφεν. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη για το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, μετά την απρόσμενη γκέλα (2-2) με τη Φούλαμ στα τέλη Αυγούστου.

Οι "κανονιέρηδες" είναι αήττητοι 14 σερί λονδρέζικα ντέρμπι (11-3-0), έχουν δηλαδή να χάσουν από τον Μάιο του 2022, όταν ηττήθηκαν με 3-0 στην έδρα της Τότεναμ. Αν η Αρσεναλ κερδίσει σήμερα θα συμπληρώσει τρεις σερί νίκες επί της Τότεναμ σε επίπεδο πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από τη διετία 1987-1989 όταν είχε κάνει πέντε διαδοχικές νίκες.

Από την άλλη, η Τότεναμ έχει πραγματοποιήσει φέτος την κορυφαία της εκκίνηση εδώ και 58 χρόνια με ρεκόρ 4-1-0. Και στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια της έχει σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ. Την περασμένη εβδομάδα κέρδισε 2-1 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με αδιανόητη ανατροπή στις καθυστερήσεις. Ήρωας ο Ρισάρλισον, που μπήκε αλλαγή στο 80' και ισοφάρισε στο 90+8' και έδωσε την ασίστ για το νικητήριο γκολ του Κουλουσέφσκι στο 90+10'!

Αν η Τότεναμ κερδίσει στο Emirates, o Ποστέκογλου θα γίνει ο πρώτος προπονητής των Spurs μετά τον Πίτερ Σριβς το 1985, που κάνει εκτός έδρας νίκη στο πρώτο του ντέρμπι Βορείου Λονδίνου. Σημειώνεται πάντως ότι η Τότεναμ έχει κάκιστη παράδοση στην έδρα της Αρσεναλ. Σε 31 επισκέψεις της εκεί σε επίπεδο Premier League μετράει μόλις δύο νίκες και 18 ήττες (2-11-18)! Τελευταίο διπλό το 2010 με 2-3, όταν έπαιζε ακόμη στην Τότεναμ ο Γκάρεθ Μπέιλ.

Σε ό,τι αφορά στο απουσιολόγιο, ο Ποστέκογλου θα χάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τον Πέρισιτς, που τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο, στην προπόνηση. Από εκεί και πέρα, παραμένουν εκτός οι Λο Σέλσο, Χιλ και Μπετανκούρ. Στον αντίποδα, ο Αρτέτα δεν υπολογίζει τους τραυματίες Πάρτερ και Τίμπερ, ενώ η κατάσταση του Μαρτινέλι θα επαναξιολογηθεί πριν τη σέντρα.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στοιχηματικά, τα 4.65 στο διπλό της Τότεναμ μοιάζουν φαινομενικά πολύ μεγάλα, τη δεδομένη χρονική στιγμή όπου η ψυχολογία της ομάδας βρίσκεται στα ύψη. Από την άλλη, η Άρσεναλ συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή σπουδαία σεζόν και όπως είπαμε και πιο πάνω διατηρεί εντυπωσιακή παράδοση εντός έδρας στα ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου, με ρεκόρ 5-1-0 από το 2017/18 και μετά.

Θεωρώντας ότι ο Ποστέκογλου δεν προτίθεται να βάλει συντηρητισμό στο παιχνίδι της Τότεναμ, αλλά θα προσπαθήσει να κοιτάξει κατάματα την Άρσεναλ, λογικά πάμε για ένα ματς φωτιά με πολλά γκολ και σκορ εκατέρωθεν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι οι μπουκ προσφέρουν ακόμη και κάτω από το 1.55 το Goal/Goal, το οποίο επιβεβαιώθηκε στα Άρσεναλ – Τότεναμ 8/9 φορές από το 2014/15, σε επίπεδο Premier League.

Αν δίπλα στο αμφίσκορο ζητήσουμε και μία τελική στο στόχο από τον Τζέιμς Μάντισον χτίζουμε αξιόλογη απόδοση στο 2.55. Το δείγμα είναι μικρό, όμως μέχρι στιγμής ο Μάντσισον έχει φέτος περισσότερα σουτ στο στόχο ανά 90 λεπτά και δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες απ' ότι ο Κέιν έκανε πέρυσι! Είναι ενδεικτικό ότι ο επιθετικός χαφ της Τότεναμ έχει συνολικά 11 σουτ on target (τουλάχιστον ένα σε κάθε ματς), λιγότερα μόνο από τον Έρλινγκ Χάλαντ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αρσεναλ – Τότεναμ: Goal/Goal & Μάντισον Over 0,5 τελικές στην εστία (απόδοση 2.55), 16:00
TAGS BIG GAMES BET ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ