ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Αγγλία: Μεταμορφωμένη με τον Ντάις η Έβερτον

Ο Σον Ντάις στην αναμέτρηση της Μπέρνλι με τη Λέστερ
Ο Σον Ντάις στην αναμέτρηση της Μπέρνλι με τη Λέστερ © 2022 JON SUPER / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το κρίσιμο παιχνίδι της Έβερτον με την Τότεναμ για την Premier League.

Με το ιδιαιτέρως κρίσιμο βαθμολογικά ματς ανάμεσα στην Έβερτον και την Τότεναμ (22:00 Novasports Premier League, Live από το SPORT24), στο Goodison Park ολοκληρώνεται η αγωνιστική στην Premier League.

Στην Τότεναμ σημειώθηκαν καταιγιστικές εξελίξεις μετά το οδυνηρό 3-3 με την ουραγό Σαουθάμπτον. Ο Αντόνιο Κόντε απασφάλισε και με ένα επικό ξέσπασμα έβαλε κατά πάντων. Άσκησε δριμύτατη κριτική για τον τρόπο που λειτουργεί η διοίκηση των “σπιρουνιών” και επέρριψε ευθύνες στους ποδοσφαιριστές, τους οποίους χαρακτήρισε εγωιστές.

Ο Κόντε, ουσιαστικά είπε πως η Τότεναμ ψάχνει πάντα εξιλαστήρια θύματα στους τεχνικούς της και όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις του είχαν ως αποτέλεσμα μία ηρωική έξοδο. Το κλαμπ ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα τη λύση της συνεργασίας με τον Ιταλό τεχνικό, έπειτα από 16 μήνες και αποφάσισε να πορευτεί μέχρι το τέλος της σεζόν με υπηρεσιακό τον πρώην βοηθό του Κόντε, Κρίστιαν Στελίνι.

Μέσα λοιπόν σε αυτό έκρυθμο αν μη τι άλλο κλίμα, η Τότεναμ δοκιμάζεται απόψε στο Λίβερπουλ, όπου αν κερδίσει θα σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση της κατάταξης, μπροστά από Νιούκαστλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας ωστόσο δύο ματς περισσότερα από τις "καρακάξες" και τους "κόκκινους διαβόλους".

Από την άλλη, η Έβερτον παλεύει για την παραμονή της και ειδικά μετά την πρόσληψη του Σον Ντάις η πίστη ότι θα τα καταφέρει έχει επιστρέψει. Με τον Ντάις στον πάγκο, τα "ζαχαρωτά" έχουν κερδίσει τρία από τα τέσσερα παιχνίδια τους εντός έδρας στο πρωτάθλημα, όλα με 1-0.

Στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, η Έβερτον μάζεψε πέντε βαθμούς. Νίκησε με 1-0 την Μπρέντφορντ στο Goodison Park και πήρε ισοπαλίες 2-2 με τη Νότιγχαμ και την Τσέλσι εκτός έδρας. Ειδικά το "Χ" στο Stamford Bridge ήταν μία σημαντική τονωτική ένεση, δεδομένου ότι στάθηκε εξαιρετικά, όπως μαρτυρούν και τα xGoals (1.90-1.65).

Προγνωστικά Στοιχήματος

Για το σύνολο του Ντάις είναι κομβικής σημασίας απόψε να κερδίσει την Τότεναμ, καθώς αν το κάνει θα βάλει από κάτω πέντε ομάδες (Λιντς, Μπόρνμουθ, Νότιγχαμ, Γουέστ Χαμ, Γουλβς) και θα σκαρφαλώσει στη 13η θέση! Ούτως ή άλλως, η Έβερτον έχει ένα από τα πιο δύσκολα προγράμματα στο φινάλε της σεζόν, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Νιούκαστλ και Μπράιτον. Συνεπώς, δεν έχει κανένα περιθώριο να επιλέγει παιχνίδια.

Η Τότεναμ από την πλευρά της, έχει θετική παράδοση κόντρα στην Έβερτον, με ρεκόρ 10-9-1 στις τελευταίες 20 αναμετρήσεις τους σε επίπεδο Premier League, ανεξαρτήτως έδρας. Ωστόσο, την προηγούμενη τριετία, έμεινε στην ισοπαλία στο Goodison Park.

Επίσης, τα "σπιρούνια" είναι χωρίς νίκη εδώ και πέντε επίσημα ματς εκτός έδρας (0-1-4). Ακόμη, έχουν δεχθεί φέτος ήδη 40 γκολ, όσα δηλαδή σε ολόκληρη την περσινή σεζόν, δείγμα της αμυντικής αστάθειας που παρουσιάζουν.

Με δεδομένο λοιπόν, ότι η Έβερτον έχει βελτιώσει αισθητά την αγωνιστική της εικόνα, μετά την έλευση του Ντάις, μπορούμε να επιλέξουμε τη διπλή ευκαιρία σε απόδοση 1.75-1.80. Σημειώνεται εξάλλου, ότι οι Λονδρέζοι έχουν ξανά αρκετές απουσίες, με τους Ρισάρλισον, Έμερσον, Ντέιβις και Μπετανκούρ να είναι εκτός, όλοι βασικά μέλη.

Με το σχετικό ρίσκο στέκεται και το combo με το Over 1,5 για να φτάσουμε σε απόδοση στο 2.50. Η Έβερτον σημείωσε πέντε γκολ στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και η Τότεναμ μέτρησε 5/6 Over 1,5 στα πιο πρόσφατα παιχνίδια της στην Premier League.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Εβερτον – Τότεναμ: 1Χ & Over 1,5 (απόδοση 2.50), 22:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ