ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Αγγλία: Στο χέρι της Άρσεναλ το 2.04, με την παράδοση στο Γουλβς - Νιούκαστλ

Ο Κάλουμ Γουίλσον με τη φανέλα της Νιούκαστλ σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι | 21 Αυγούστου 2022
Ο Κάλουμ Γουίλσον με τη φανέλα της Νιούκαστλ σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι | 21 Αυγούστου 2022 @2022 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το πρόγραμμα της Premier League.

Η Αρσεναλ φιλοξενεί σήμερα την ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ σε μία αναμέτρηση που ασφαλώς είναι το απόλυτο φαβορί (17:00 Novasports Premier League, Live από το SPORT24). Οι "κανονιέρηδες" είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της Premier League μαζί με την πρωτοπόρο Τότεναμ και ασφαλώς θα παίξουν μόνο για τη νίκη, προκειμένου να μειώσουν ξανά στο -2 από την κορυφή.

Το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα έρχεται από το μεγάλο διπλό (2-1) στη Σεβίλλη για το Champions League. Η Αρσεναλ δεν την πάτησε ξανά όπως στη Λανς. Με πρωταγωνιστή τον Ζεσούς, που είχε γκολ και ασίστ, πέρασε νικηφόρα από την Ανδαλουσία και μπήκε σε τροχιά πρόκρισης.

Η νίκη πάντως έκρυβε και δυσάρεστα νέα, αφού τραυματίστηκε ο Ζεσούς και θα είναι διαθέσιμος για το σημερινό ματς. Το κενό του Βραζιλιάνου θα καλύψει μάλλον ο Ενκέτια, ενώ υπάρχει και η επιλογή του Τροσάρ.

Στον αντίποδα, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας και αδυνατεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Premier League. Μετά την εντός έδρας ήττα με 2-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έγινε μόλις η 4η ομάδα στα χρονικά της κατηγορίας που ξεκινάει τη σεζόν με έναν βαθμό στις πρώτες 9 αγωνιστικές. Συν τοις άλλοις, οι “λεπίδες” έχουν απογοητευτική παράδοση στο Λονδίνο, με μόλις δύο νίκες εκεί στα τελευταία 32 παιχνίδια τους σε επίπεδο Premier.

Η Αρσεναλ από την πλευρά της, είναι αήττητη 36 σερί εντός έδρας ματς για την Premier League κόντρα σε νεοφώτιστες. Ειδικά απέναντι στη Σέφιλντ τρέχει αήττητο 18 αγώνων εντός έδρας από το 1971.

Ο άσος είναι χαμηλός κάτω από το 1.10, αλλά μπορεί να ξεπεράσει το 2.00 αν παιχθεί από ημίχρονο και με No/Goal. Η Αρσεναλ στα τελευταία πέντε παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, κράτησε το μηδέν με τη Μάντσεστερ Σίτι, την Μπόρνμουθ και την Έβερτον. Αντίθετα, δέχθηκε γκολ στα δύο λονδρέζικα ντέρμπι με Τότεναμ και Τσέλσι. Λογικά δεν θα βρει πολλές στιγμής η Σέφιλντ για να απειλήσει την εστία του Ράγια. Άλλωστε, είναι η ομάδα με τα λιγότερα xGoals υπέρ (7,26) μετά από εννιά αγωνιστικές.

Δύσκολη έξοδος για τη Νιούκαστλ

Πολύ πιο αμφίρροπο αναμένεται το παιχνίδι της Γουλβς με τη Νιούκαστλ (19:30 Novasports Premier League, Live από το SPORT24). Μπορεί οι "καρακάξες" να είναι το φαβορί, ωστόσο η ομάδα του Γκάρι Ο' Νιλ διανύει περίοδο φόρμας και είναι αήττητη στις τέσσερις προηγούμενες αγωνιστικές (2-2-0). Σε αυτό το διάστημα κέρδισε 2-1 εντός έδρας τη Μάντσεστερ Σίτι και επικράτησε με το ίδιο σκορ εκτός έδρας της Μπόρνμουθ, ανατρέποντας το 1-0 του 17'.

Από την άλλη, η Νιούκαστλ δεν μπόρεσε να χτίσει πάνω στη μεγάλη νίκη επί της Παρί Σεντ Ζερμέν και την Τρίτη ηττήθηκε μέσα στο St. James' Park από την Ντόρτμουντ με 1-0. Όλα λοιπόν προμηνύουν έναν όμιλο φωτιά στο Champions League, μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Η ομάδα του Έντι Χάουι ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, άσκησε πίεση και στο τέλος είχε δύο δοκάρια για να ισοφαρίσει, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί ακόμη μία μεγάλη φάση.

Στο πρωτάθλημα, οι "καρακάξες" τρέχουν σερί 4-1-0 και προέρχονται από το άνετο 4-0 επί της Κρίσταλ Πάλας. Για τη Νιούκαστλ είναι πολύ σημαντικό να κερδίσει απόψε, δεδομένου ότι ακολουθούν πολύ δύσκολα ματς την άλλη εβδομάδα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Λιγκ και την Άρσεναλ για το πρωτάθλημα.

Το Molineux πάντως είναι μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται. Από το 2018/19 και μετά, σε πέντε επισκέψεις της εκεί δεν έχει καμία νίκη (0-4-1). Η Γουλβς με τη σειρά της έχει κερδίσει μόλις δύο φορές τη Νιούκαστλ σε 16 αναμετρήσεις τους σε επίπεδο Premier League (2-10-4) ανεξαρτήτως έδρας. Μέσα στο 2023 όμως, σε 14 παιχνίδια εντός έδρας, απέτυχε να σκοράρει μόλις μία φορά.

Είναι λοιπόν προτιμότερο να αφήσουμε στην άκρη το φαβορί διπλό σε τιμές κάτω του 1.85 και να πάμε με τα γκολ και συγκεκριμένα το 2-3 στο 2.00. Πέντε σερί 2-3 γκολ μετρούν στα μεταξύ τους ματς στο Molineux, 4/5 στις τελευταίες αγωνιστικές η Γουλβς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αρσεναλ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: 1/1 & No/Goal (απόδοση 2.04), 17:00
  • Γουλβς – Νιούκαστλ: 2-3 γκολ (απόδοση 2.00), 19:30
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ