WEEKLY BET

Προγνωστικά Champions League: Το ριπίτ του τελικού του 2023, ο κεφάτος Τζόλης και η καυτή Παρί

Manchester City's Erling Haaland celebrates with the trophy after winning the Champions League
Manchester City's Erling Haaland celebrates with the trophy after winning the Champions League © 2023 FRANCISCO SECO/ AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τα μεγάλα παιχνίδια του Champions League, στην πρεμιέρα της League Phase και του νέου συστήματος διεξαγωγής.

Η απόφαση της UEFA να αλλάξει καθολικά το format στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως. Σε κάθε περίπτωση, άπαντες περιμένουν με ανυπομονησία το νέο Champions League για να δουν αν η ανανεωμένη του μορφή θα είναι ακόμη πιο συναρπαστική.

Οι πατροπαράδοτοι, παραδοσιακοί όμιλοι με τα παιχνίδια εντός-εκτός ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Από εδώ και στο εξής θα υπάρχει μία ενιαία βαθμολογία 36 ομάδων και μέσω αυτής θα καθορίζεται η πρόκριση στη νοκ άουτ φάση. Οι πρώτες οκτώ ομάδες θα περνούν απευθείας στους 16 και οι ομάδες από τη θέση εννιά, μέχρι την 24 θα δίνουν διπλά νοκ άουτ ματς.

Η πιο ανατρεπτική αλλαγή έχει να κάνει ασφαλώς με το γεγονός ότι κάθε κλαμπ έχει διαφορετικό πρόγραμμα και θα δίνει οκτώ αγώνες, τέσσερις εντός και τέσσερις εκτός με διαφορετικούς αντιπάλους.

Στην πρώτη αγωνιστική, περιλαμβάνονται ορισμένα σπουδαία παιχνίδια, όπως για παράδειγμα αυτό της Μάντσεστερ Σίτι με την Ιντερ. Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο ομάδες είχαν συνθέσει το ζευγάρι του τελικού, στην Κωνσταντινούπολη το 2023, όταν η Σίτι είχε κερδίσει την Ιντερ με 1-0 και πανηγύρισε το παρθενικό Champions League της ιστορίας της.

Την περσινή σεζόν, οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν το ευρωπαϊκό τους στέμμα, αφού αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ. Προφανώς, ο Πεπ και η ομάδα του έχουν πεισμώσει και στο νέο Champions League θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις. Άλλωστε, σύμφωνα με τις αποδόσεις η Σίτι είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι πολίτες είναι μέχρι στιγμής αλάνθαστοι φέτος, με 4/4 νίκες στο πρωτάθλημα και φυσικά ο παίκτης που ξεχωρίζει, δεν είναι άλλος από τον Έρλινγκ Χάλαντ, ο οποίος έχει ήδη σημειώσει εννιά τέρματα (!) στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές της Premier League.

Η Ιντερ αντίθετα, έχει δύο απώλειες βαθμών στη Serie A, μένοντας στην ισοπαλία εκτός έδρας με Τζένοα και Μόντσα. Γενικά, το ξεκίνημά της είναι μουδιασμένο και προς το παρόν δεν έχει πιάσει τα περσινά της στάνταρ, όπου κατέκτησε με άνεση στον τίτλο.

Φυσικά το ματς στο Μάντσεστερ είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση και οι νερατζούρι θέλουν να κυνηγήσουν μία άτυπη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του 2023. Η Σίτι πάντως, στα τελευταία πέντε παιχνίδια της με ιταλικές ομάδες έχει ρεκόρ 4-1-0. Συν τοις άλλοις, η Σίτι μετρούσε 13 σερί νίκες στο Μάντσεστερ σε επίπεδο Champions League, πριν το περσινό 1-1 με τη Ρεάλ στα προημιτελικά.

Παρότι λοιπόν, μιλάμε για μία κόντρα ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Αγγλίας και Ιταλίας, η διαφορά δυναμικής είναι αισθητή και ο άσος φυσιολογικά είναι γκράντε φαβορί σε τιμές οριακά άνω του 1.50. Αν πάντως δίπλα στον άσο κολλήσουμε και το anytime του καυτού Χάλαντ, μπορούμε να χτίσουμε ένα Bet Builder απόδοσης 2.00 στη Stoiximan.

Πετάει φωτιές η επίθεση της Παρί

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται και στο Παρίσι, ανάμεσα στην Παρί και την Ζιρόνα. Η Παρί μπορεί να μην έχει πλέον στις τάξεις της τον Κιλιάν Εμπαπέ, παρόλα αυτά οι βλέψεις της παραμένουν μεγάλες.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, με 4/4 νίκες στη Ligue 1 και 16 γκολ ενεργητικό. Ακόμη είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά η Παρί δείχνει πιο απελευθερωμένη χωρίς τη σκιά του Εμπαπέ από πάνω του και ειδικά ο Ντεμπελέ διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, σκοράροντας δύο φορές στο τελευταίο ματς των Παριζιάνων με την Μπρεστ και άλλη μία με την εθνική Γαλλίας, κόντρα στο Βέλγιο την περασμένη εβδομάδα, για το Nations League.

Από την άλλη, η Ζιρόνα θα πραγματοποιήσει φέτος την παρθενική της ευρωπαϊκή συμμετοχή, μετά την ονειρική πορεία της στην La Liga 2023/24, όπου τερμάτισε τρίτη. Αντικειμενικός στόχος των Καταλανών είναι να το διασκεδάσουν και κυρίως να μαζέψουν εμπειρίες.

Η Ζιρόνα το καλοκαίρι έχασε κομβικούς παίκτες του ροτέισον, όπως ο Ντόβμπικ, ο Αλέις Γκαρσία και ο Σάβιο. Δεν προκαλεί λοιπόν εντύπωση ότι ψάχνει ακόμη τον βηματισμό της. Στο τελευταίο της παιχνίδι, συνετρίβη εντός έδρας με 4-1 από την Μπαρτσελόνα, ενώ και στην απαιτητική δοκιμασία στη Μαδρίτη, με την Ατλέτικο, τον περασμένο Αύγουστο είχε γνωρίσει βαριά ήττα με 3-0. Ενδιάμεσα κέρδισε τις Οσασούνα και Σεβίλλη, αλλά γενικά δεν έχει τη σταθερότητα και σιγουριά της περασμένης σεζόν.

Η Παρί σκοράρει στο ξεκίνημα κατά ριπάς, έχει σε μεγάλα κέφια την επιθετική της γραμμή και ο άσος μοιραία είναι γκράντε φαβορί στο 1.40 στη Stoiximan. Μαζί με το Over 1,5 ημίχρονο φτάνουμε σε απόδοση 2.62 στη Stoiximan με την επιλογή Bet Builder. Οι γηπεδούχοι μετρούν τρία σερί Over 1,5 στο πρώτο ημίχρονο, στα τρία τελευταία παιχνίδια τους και κόντρα στην πρωτόπειρη στην Ευρώπη Ζιρόνα, δεν αποκλείεται να επιβάλλουν από νωρίς το ρυθμό τους.

Κουνάει σεντόνι ο Τζόλης

Παιχνίδι με ελληνικό ενδιαφέρον είναι το Κλαμπ Μπριζ – Ντόρτμουντ, αφού στους πρωταθλητές Βελγίου, αγωνίζεται ο Χρήστος Τζόλης. Για την Μπριζ το συγκεκριμένο ματς έχει χαρακτήρα πρόκλησης, διότι παίζει με την περσινή φιναλίστ. Η Ντόρτμουντ βέβαια, το καλοκαίρι άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό, δεδομένου ότι τον Έντιν Τέρζιτς στον πάγκο, διαδέχθηκε ο Νουρί Σαχίν. Παράλληλα, προχώρησε σε σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις (Γκιρασί, Μπάιερ, Γκρος) με στόχο κυρίως τη μεσοεπιθετική της αναβάθμιση. Είναι φανερό πάντως, από τα πρώτα παιχνίδια της στην Bundesliga, ότι θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να φτάσει στο βαθμό που επιθυμεί ο Σαχίν.

Από την άλλη, η Μπριζ ανέβηκε στην κορυφή του βελγικού πρωταθλήματος, έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Τζόλη. Ο διεθνής άσος ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής μας στο πρόσφατο 2-0 επί της Ιρλανδίας για το Nations League, σκοράροντας μάλιστα το δεύτερο τέρμα. Στη βελγική λίγκα έχει πετύχει ήδη δύο γκολ και στην παρθενική του εμφάνιση σε όμιλο του Champions League, σίγουρα θα θελήσει να κλέψει την παράσταση.

Η βαριά άμυνα της Ντόρτμουντ, με Σλότερμπεκ, Ζίλε και Αντον μόνο απροσπέλαστη δεν είναι και το anytime του Τζόλη στη Stoiximan προσφέρεται στο 4.35.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ