FRIDAY SECRETS

Προγνωστικά Ελλάδα: Δοκιμασία στο Βικελίδης πριν την ευρωπαϊκή περιπέτεια

Ο Χόσε Λουίς Μεντιλίμπαρ στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός
Ο Χόσε Λουίς Μεντιλίμπαρ στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Λάμπρος Μπαλάφας καταγράφει τα δεδομένα της πέμπτης αγωνιστικής στη Stoiximan Super League και καταλήγει σε πονταρίσματα.

Τα ρόστερ ολοκληρώθηκαν μπαίνουμε σε φουλ ρυθμούς, ακολουθούν και ευρωπαϊκοί αγώνες για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι πριν την αποστολή στη Λυών, καλούνται να επιστρέψουν στις νίκες και εντός συνόρων, στο «Βικελίδης» δυσκολεύονται, αλλά η ισοπαλία με τον Παναιτωλικό έχει σημάνει… συναγερμό. Ο ΠΑΟΚ έχει καλή παράδοση στο Βόλο, βρίσκει τον τρόπο και φεύγει νικητής, ο Παναθηναϊκός μπροστά σε άδειες κερκίδες δεν θέλει να δώσει δικαιώματα κόντρα στον Πανσερραϊκό, ο οποίος έχει νέο προπονητή. Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στη Λεωφόρο απέναντι στην σκληρή Athens Kallithea, ο Πιερό έδειξε έτοιμος να καλύψει τον Λιβάι όταν αυτός απουσιάζει.

Βόλος - ΠΑΟΚ (Σάββατο 17:00)

Θέλει να πάει με ψυχολογία στην Πόλη

Στάθηκε καλά ο Βόλος στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ, παρά την ήττα, οι παίκτες του Χοακίν Γκόμεθ πίεσαν και είχαν τις δικές τους στιγμές, άξιζαν τουλάχιστον ένα γκολ. Το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται, άλλο ένα τεστ υψηλών απαιτήσεων κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει και καλή παράδοση στο Πανθεσσαλικό. Μένει εκτός με θλάση ο Ντε Καμπς, διαθέσιμος είναι ο Σουηδός μπακ Σούντγκρεν, τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα.

Ο ΠΑΟΚ άφησε πίσω του με ανάμεικτα συναισθήματα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δημιούργησε φάσεις για να το κερδίσει, από την άλλη δέχθηκε και ευκαιρίες και θα μπορούσε να το χάσει. Ο Λουτσέσκου δουλεύει αρκετά και με τα νέα πρόσωπα, τα οποία άργησαν να ενσωματωθούν και χρειάζονται χρόνο για να δέσουν με το σύνολο. Εκτός μένουν οι τραυματίες Τόμας και Τσιφτσής.

Ο Βόλος είναι ανταγωνιστικός, ο ΠΑΟΚ υπερτερεί σε όλους τους τομείς, αλλά θα γίνουν και κάποιες αλλαγές, ενόψει Γαλατάσαραϊ που ακολουθεί. Επιλέγουμε 2 & under 3.5 στο 2.12.

Άρης - Ολυμπιακός (Σάββατο 20:00)

Κρίσιμο τεστ πριν τη Λυών

Κακή εμφάνιση και ήττα για τον Άρη από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, αρκετές οι αμυντικές αδράνειες για την ομάδα του Μάντζιου, ο ίδιος δείχνει σίγουρος για την ομάδα του, αναμένει βελτίωση και άμεσα. Είναι σημαντική η απουσία του Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας, συνεχίζει την τιμωρία του ο Σουλεϊμάνοφ (δεν έχει αγωνιστεί καθόλου φέτος), ο μπακ Μάγιο προπονήθηκε κανονικά τις τελευταίες μέρες και υπολογίζεται.

Ήταν σοκ για τον Ολυμπιακό η εντός έδρας ισοπαλία με τον Παναιτωλικό, η μαζική άμυνα της ομάδας του Αγρινίου αποτέλεσε άλυτο γρίφο για τους ερυθρόλευκους. Ο Μεντιλίμπαρ προσπαθεί να βάλει άμεσα στην ομάδα και τους Γουίλιαν και Ολιβέιρα, μεσοβδόμαδα ακολουθεί το πρώτο ευρωπαϊκό ματς με τη Λυών στη Γαλλία για το Europa League. Ο Μασούρας παραμένει εκτός, προσπαθεί να επιστρέψει ο Ρέτσος.

Στις 4 τελευταίες επισκέψεις στο Βικελίδης ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει μόλις μία φορά, κανείς δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο απωλειών. Ο Άρης στην έδρα του είναι πάντα επικίνδυνος, επιλέγω 2-3 γκολ στο 1.98.

Παναιτωλικός – ASTERAS AKTOR (Σάββατο 20:30)

Πίεση για άμεσα αποτελέσματα

Ο Παναιτωλικός έκανε την έκπληξη της προηγούμενης αγωνιστικής, υποχρέωσε τον Ολυμπιακό σε εντός έδρας ισοπαλία, ελάχιστες ομάδες καταφέρνουν κάτι τέτοιο. Πήρε άριστα η αμυντική τακτική του Πετράκη, τώρα όμως θα πρέπει οι Αγρινιώτες να βγουν μπροστά, να παράξουν φάσεις και να ψάξουν το γκολ και την 2η εντός έδρας νίκη. Επιστρέφει ο Παντελάκης, όχι όμως οι Μπακάκης (μπακ) και Ρουίθ (μπακ).

Η εποχή Κλοντ Μακελελέ αρχίζει και επίσημα στον Αστέρα, ο Γάλλος παρακολούθησε την νέα του ομάδα στην εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο, σημείωσε τα κακώς κείμενα και πλέον με τον ίδιο στον πάγκο, επιχειρείται μια νέα αρχή. Ο άλλοτε σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, δείχνει σίγουρος και έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, βλέπει σαν πρόκληση τη συνεργασία με τους Αρκάδες.

Ο Παναιτωλικός δείχνει συγκεντρωμένος, ο Μακελελέ καλείται να αλλάξει πράγματα στον Αστέρα, δεν βλέπω μεγάλες διαφορές, επιλέγω το Χ στο 3.15.

Λεβαδειακός - ΟΦΗ (Κυριακή 16:30)

Ρίσκο από τη μία, επιθετική ποιότητα από την άλλη

Δύο πρόσωπα είχε ο Λεβαδειακός στις Σέρρες, μπήκε νωχελικός στο πρώτο κομμάτι και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0. Αντέδρασε στη συνέχεια, κατάφερε να ισοφαρίσει, ενώ έψαξε και την ολική ανατροπή στο τέλος, αν και έπαιζε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του μπακ/χαφ, Μορέιρα (θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας). Παραμένει χωρίς νίκη η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, είναι αναγκασμένη να ρισκάρει, επιστρέφει ο Μεχία (χαφ).

Από το καλό στο καλύτερο ο ΟΦΗ, δεύτερη συνεχόμενη νίκη, το τρίποντο κόντρα στον Άρη έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, με δεδομένο πως οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο, την έξοδο στην Ευρώπη. Εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του ο φορ Σαλσίδο, προλαβαίνουν οι Νους, Χριστόπουλος και Χνάρης που έχασαν προπονήσεις, μόνο ο τραυματίας Νέιρα παραμένει εκτός μάχης.

Ο Λεβαδειακός θα ρισκάρει στην αναζήτηση της πρώτης νίκης, ο ΟΦΗ βρήκε σημεία αναφοράς στην επίθεση, επιλέγω goal/goal στο 1.98.

Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός (Κυριακή 18:00)

Μόνο η νίκη φτιάχνει τη συνέχεια

Είχε καλές και κακές στιγμές ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα, δεν μπήκε όπως έπρεπε, στη συνέχεια ισορρόπησε και απείλησε, πρέπει να βρει μια ισορροπία ο Ντιέγκο Αλόνσο, το πρόγραμμα θα γίνει πιο δύσκολο, όταν θα αρχίσει και το Conference League. Καλείται να «μαζέψει» τη διαφορά από την κορυφή, το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας, είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει καμία απουσία.

Ο Πανσερραϊκός έχασε μέσα από τα χέρια του τη νίκη (προηγήθηκε 2-0) κόντρα στον Λεβαδειακό, η ισοπαλία αντιμετωπίστηκε σαν ήττα, ο Μιχάλης Γρηγορίου αποτέλεσε παρελθόν. Νέος προπονητής είναι ο Ισπανός, Χουάν Φεράντο (έχει περάσει στο παρελθόν από τον Βόλο), ο οποίος θα προσπαθήσει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα των πρώτων αγωνιστικών. Τραυματίστηκε στην προπόνηση ο Καμερουνέζος χαφ, Καπτούμ.

Ξεκάθαρο φαβορί ο Παναθηναϊκός, βρίσκει απέναντί του μια ομάδα με νέο προπονητή, επιλέγω 1 & under 3.5 γκολ.

Ατρόμητος - Λαμία (Κυριακή 20:30)

Υπερτερεί σε πολλά ο Ατρόμητος

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην ποιότητα που έχει το ρόστερ του Ατρόμητου, αυτό φάνηκε στην Τρίπολη, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη, ήταν και η πρώτη της στο πρωτάθλημα. Προφανώς και πρέπει να δοθεί ανάλογη συνέχεια, ο πήχης έχει τοποθετηθεί ψηλά, ο στόχος είναι ένα θετικό σερί, το οποίο θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση. Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα τραυματισμών.

Μέτρια ήταν η εικόνα της Λαμίας στο εντός έδρας ματς την Athens Kallithea, οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις, το 0-0 ήρθε φυσιολογικά. Κάθε παιχνίδι είναι και μια μάχη, ο Μαρίνος Σατσιάς συνηθίζει να παρουσιάζει ένα «σφικτό» σύνολο στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, θα ψάξει την… κόντρα, λογικά θα ξεκινήσει βασικός αυτή τη φορά ο Φουρτάδο.

Ο Ατρόμητος θα αναλάβει πρωτοβουλία από την αρχή, θα ψάξει το γκολ για να «ανοίξει» το ματς και να το πάρει. Η Λαμία δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες, επιλέγω 1 & over 1.5 στο 2.27.

Athens Kallithea - AΕΚ (Κυριακή 21:00)

Ο Πιερό καλύπτει το κενό του Λιβάι

Δεν νικάει, αλλά δεν χάνει παράλληλα η ATHENS KALLITHEA, παρουσιάστηκε ανταγωνιστική και στη Λαμία, έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας. Άγγιξε και τη νίκη στο φινάλε, είχε δοκάρι με τον Βαλμπουενά, ο Ντονάτι έχει δημιουργήσει μια ομάδα που υπηρετεί στο απόλυτο την τακτική του και αυτό φέρνει αποτελέσματα. Θα μείνει για αρκετό διάστημα εκτός ο στόπερ Μεσίας.

Μεγάλη η κινητικότητα στην ΑΕΚ, ανακοίνωσε την τεράστια μεταγραφή του Μαρσιάλ, ο Γάλλος έχει ένα πολύ «βαρύ» βιογραφικό και θα προσπαθήσει να επιστρέψει σε κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο. Προηγουμένως η ομάδα του Αλμέιδα είχε επικρατήσει 2-0 του Βόλου, όχι εύκολα, ο Πιερό σκόραρε στο ντεμπούτο του. Ζητείται διάρκεια, ο Λιβάι τέθηκε εκτός με θλάση, θα απουσιάσουν και οι Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, πιθανότατα και ο Λαμέλα.

Το ματς είναι στα μέτρα της ΑΕΚ, οι απουσίες είναι σημαντικές αλλά και το ρόστερ μεγάλο, επιλέγουμε 2 & under 3.5 στο 2.10.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βόλος - ΠΑΟΚ: 2 & under 3.5 γκολ (απόδοση 2.12)
  • Άρης - Ολυμπιακός: 2-3 γκολ (απόδοση 1.98)
  • Παναιτωλικός - Αστέρας Aktor: Χ (απόδοση 3.15)
  • Λεβαδειακός - ΟΦΗ: Goal/Goal (απόδοση 1.98)
  • Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός: 1 & under 3.5 γκολ (απόδοση 1.95)
  • Ατρόμητος - Λαμία: 1 & over 1.5 (απόδοση 2.27)
  • Athens Kallithea - AΕΚ : 2 & under 3.5 (απόδοση 2.10)
TAGS FRIDAY SECRETS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ