WEEKLY BET

Προγνωστικά Euro 2024: Με φόρα η Γερμανία, ψάχνουν αντίδραση Σκωτία και Κροατία

Germany's Maximilian Mittelstadt, Jamal Musiala, Kai Havertz and Ilkay Gundogan, from left, celebrate after the second goal by Musiala during a Group A match between Germany and Scotland at the Euro 2024 soccer tournament in Munich, Germany, Friday, June 14, 2024. (AP Photo/Frank Augstein)
Germany's Maximilian Mittelstadt, Jamal Musiala, Kai Havertz and Ilkay Gundogan, from left, celebrate after the second goal by Musiala during a Group A match between Germany and Scotland at the Euro 2024 soccer tournament in Munich, Germany, Friday, June 14, 2024. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η δεύτερη αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Euro 2024 ξεκινάει απόψε με τρία παιχνίδια. Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το Γερμανία - Ουγγαρία, Σκωτία - Ελβετία και Κροατία - Αλβανία.

Η πρώτη αγωνιστική του Euro 2024 έκλεισε την χθες με τα παιχνίδια του έκτου ομίλου και πλέον έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα για τις 24 φιναλίστ και φυσικά για τα βαριά χαρτιά της διοργάνωσης. Ένα από αυτά είναι και η οικοδέσποινα Γερμανία, η οποία στην πρεμιέρα της ήταν εντυπωσιακή, αφού συνέτριψε με 5-1 τη Σκωτία.

Έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ και κυρίως εξαιρετικό ρυθμό και μπόλικο κέφι, η Μάνσαφτ πέτυχε την πιο ευρεία νίκη της διοργάνωσης στην πρώτη αγωνιστική και έστειλε μήνυμα ότι φέτος στοχεύει πολύ ψηλά. Επόμενος αντίπαλος για τους Γερμανούς η Ουγγαρία, η οποία ξεκίνησε το Euro με καθαρή ήττα 3-1 από την Ελβετία και κατά γενική ομολογία πολύ μέτρια εμφάνιση.

Οι Μαγυάροι πλέον, βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, δεδομένου ότι τώρα παίζουν με το φαβορί του ομίλου, επομένως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πάνε την τρίτη αγωνιστική, κόντρα στη Σκωτία, χωρίς κανέναν βαθμό στο σακούλι τους.

Η ομάδα του Μάρκο Ρόσι πάντως, είχε δυσκολέψει πολύ τη Γερμανία, τόσο στο προηγούμενο Euro, όσο και στο Nations League 2022/23. Υπενθυμίζεται, ότι η Μάνσαφτ στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είχε προκριθεί οριακά στη νοκ άουτ φάση, ισοφαρίζοντας τους Ούγγρους στο 84' με γκολ του Γκορέτσκα, που τώρα δεν βρίσκεται στην αποστολή, ενώ στον όμιλο του Nations League είχε τερματίσει στην τρίτη θέση πίσω με μία ήττα και μία ισοπαλία κόντρα στην Ουγγαρία.

Βέβαια, τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι πολύ διαφορετικά. Η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση της Γερμανίας βρίσκεται στα ύψη και απολύτως αναμενόμενα ο άσος είναι γκράντε φαβορί στο 1.28 στη Stoiximan. Η άμυνα της Ουγγαρίας θα δοκιμαστεί έντονα από τη γερμανική επιθετική τριάδα (Χάβερτς, Μουσιάλα, Βιρτς). Σημειώνεται ότι απέναντι στη Σκωτία βρήκαν και οι τρεις δίχτυα, όπως και ο φορ Φίλκρουγκ, που ήρθε από τον πάγκο ως αλλαγή.

Στη λογική ότι η Γερμανία πάει φουλ για την πρώτη θέση στο γκρουπ και έρχεται με φόρα από το 5-1 της περασμένης Παρασκευής, μπορούμε να κρατήσουμε τον άσο και πρέπει να ψάξουμε ακόμη μία επιλογή για να βελτιώσουμε την απόδοση. Σε Bet Builder ο άσος με μία τελική στο στόχο του Γκουντογκάν μας επιστρέφει απόδοση 2.25 στη Stoiximan.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα είχε μία κλασική ευκαιρία κόντρα στη Σκωτία με κεφαλιά, ενώ ήταν αυτός που κέρδισε και το πέναλτι για το 3-0. Γενικά, έχει το ελεύθερο από τον Νάγκελζμαν να πατάει την αντίπαλη περιοχή και να γίνεται απειλητικός στην αντίπαλη εστία, αφού από πίσω του παίζουν ο Κρόος σε ρόλο πλεϊμέικερ και ο Αντριχ σε ρόλο καθαρού κόφτη.

Καλείται να αντιδράσει η Σκωτία

Στο άλλο παιχνίδι του πρώτου ομίλου, η Σκωτία κοντράρεται με την Ελβετία στην Κολωνία. Εδώ, οι Ελβετοί ίσως βολευτούν και με την ισοπαλία, αν προηγουμένως η Γερμανία κάνει το λογικό, κερδίσει δηλαδή την Ουγγαρία. Σε κάθε περίπτωση, αν η Ελβετία φτάσει τους 4 βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές θα έχει στο τσεπάκι της την πρόκριση.

Από την άλλη, η Σκωτία καλείται να βγάλει αντίδραση μετά την απογοητευτική εμφάνιση της περασμένης Παρασκευής. Η ομάδα του Στιβ Κλαρκ τέλειωσε το ματς με τους Γερμανούς έχοντας μόλις μία τελική και σκόραρε κατά τύχη με αυτογκόλ του Ρούντιγκερ. Σαφώς, η Ελβετία είναι ένας αντίπαλος περισσότερο στα μέτρα της για να δικαιολογήσει την παρουσία της στην τελική φάση. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί, ότι οι Βρετανοί έχουν μόλις μία νίκη στα τελευταία δέκα παιχνίδια τους, φιλικά και επίσημα και αυτή κόντρα στο Γιβραλτάρ, συνεπώς δεν προξενεί έκπληξη ότι η νίκη των Ελβετών παίζει κάτω από το 2.00.

Υπολογίζοντας βέβαια ότι θα είναι πιο τολμηροί απόψε, μπορούμε να κυνηγήσουμε το σενάριο να βρει τουλάχιστον μία τελική στο στόχο ο Σκοτ ΜακΤόμινι. Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν από τους παίκτες κλειδιά για την πρόκριση της Σκωτίας στο Euro 2024, αφού σημείωσε επτά γκολ στα προκριματικά, με οκτώ τελικές on target. Στο 1.98 στη Stoiximan το ενδεχόμενο να βρει έστω μία τελική στο στόχο ο ΜακΤόμινι και κόντρα στην Ελβετία.

Ετοιμάζει αλλαγές ο Ντάλιτς στην Κροατία

Χρονικά, το πρόγραμμα απόψε ανοίγει με την κρίσιμη αναμέτρηση της Κροατίας κόντρα στην Αλβανία για τον δεύτερο όμιλο. Κρίσιμη διότι και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με ήττα. Η Κροατία έχασε με 3-0 από την Ισπανία και η Αλβανία 2-1 με ανατροπή από την Ιταλία. Δεδομένου, ότι η Κροατία παίζει την τελευταία αγωνιστική με την Ιταλία και η Αλβανία με την Ισπανία, γίνεται αντιληπτό πως το αποψινό ματς έχει χαρακτήρα τελικού και για τις δύο, καθώς όποια χάσει θα δει τις ελπίδες της για πρόκριση στα νοκ άουτ να μειώνονται δραματικά.

Η αλήθεια είναι πως η Κροατία δεν ήταν τόσο κακή όσο δείχνει το τελικό σκορ κόντρα στη Ρόχα.Οι Κροάτες υπερείχαν στα xGoals (2,11-2,27), έφτιαξαν αρκετές ευκαιρίες και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο άξιζαν ένα γκολ, χάνοντας μάλιστα και πέναλτι. Ο Ζλάτκο Ντάλιτς είναι δεδομένο πως θα προχωρήσει σε κάποιες προσαρμογές στην 11αδα του και είναι πολύ πιθανό αυτή τη φορά, να ρίξει στη μάχη από την αρχή του ματς τον Πέτκοβιτς.

Η ισπανική άμυνα αισθάνθηκε πολύ περισσότερο τον φορ της Ντινάμο συγκριτικά με τον Μπούντιμιρ και παρότι ήταν αυτός που αστόχησε στο πέναλτι, ο Ντάλιτς αναμένεται σήμερα να τον εμπιστευτεί. Άλλωστε, μιλάμε για έναν καθαρόαιμο φορ περιοχής, που σε ματς με αντιπάλους όπως η Αλβανία, που λογικά θα τοποθετηθεί σε χαμηλά μέτρα μέσα στο γήπεδο, είναι πολύ πιο χρήσιμος από τον Μπούντιμιρ. Στο 1.62 το ενδεχόμενο ο Πέτκοβιτς να βρει τουλάχιστον μία τελική on target, στο 2.22 φτάνει η απόδοση με την επιλογή Bet Builder της Stoiximan, αν πάρουμε μαζί και τον άσο της Κροατίας, η οποία ως ομάδα έχει μεγαλύτερο ποιοτικό ταβάνι από την Αλβανία.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EURO ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ