ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Euro 2024: Μεγάλο το Goal/Goal στο Λιντς, αξίζει το 3.55 του Ισακ

Ο Αλεξάντερ Ίζακ κυνηγάει την μπάλα στην αναμέτρηση της Σουηδίας με τη Σλοβακία για το Euro 2020.
Ο Αλεξάντερ Ίζακ κυνηγάει την μπάλα στην αναμέτρηση της Σουηδίας με τη Σλοβακία © 2021 ANATOLY MALTSEV / ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις του έκτου προκριματικού γύρου για το Euro 2024.

Με δύο πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια ανοίγει απόψε η αυλαία στον έκτο προκριματικό γύρο του Euro 2024. Στο Λιντς, στη νεότευκτη Ραϊφάιζεν Αρίνα, η οποία αναμένεται κατάμεστη, η Αυστρία θα υποδεχθεί το Αζερμπαϊτζάν (21:45 Novasports Extra 2, Live από το SPORT24).

Για την Αυστρία θα είναι η πρώτη προκριματική φάση με τον Ραλφ Ράνγκνικ στον πάγκο της. Ο άλλοτε τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανέλαβε την εθνική Αυστρίας τον Μάιο του 2022 και στην πρώτη του αποστολή, στο Nations League απέτυχε.

Η Αυστρία τερμάτισε τελευταία σε όμιλο με Κροατία, Δανία και Γαλλία, έχοντας απολογισμό 1-1-4 και υποβιβάστηκε στη League B. Συνολικά, με τον Ράνγκνικ στον πάγκο το ρεκόρ της Αυστρίας είναι 3-1-4 σε φιλικά και επίσημα ματς.

Υπάρχει πάντως αισιοδοξία, ότι η ομάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει μία εκ των δύο πρώτων θέσεων στον προκριματικό όμιλο για να βρεθεί στην τελική φάση, έστω κι αν η κλήρωση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, δεδομένου ότι θα κονταροχτυπηθεί με τη Σουηδία και το Βέλγιο.

Υπενθυμίζεται βέβαια, ότι η Αυστρία έδωσε το "παρών" στα προηγούμενα δύο Euro και συνολικά έχει τρεις παρουσίες (η μία ως οικοδέσποινα) στις τελευταία τέσσερις διοργανώσεις.

Σε ό,τι αφορά στο αποψινό ματς, ο Ράνγκνικ δεν μπορεί να υπολογίζει στον χαφ Σλάγκερ (Λειψία) και στον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών για την εθνική Αυστρίας, Αρναούτοβιτς (Μπολόνια), καθώς είναι τραυματισμένοι. Επίσης, θα προστατευτεί ο κάπτεν Αλάμπα (Ρεάλ), διότι προέρχεται από θλάση και είναι εκτός αγωνιστικής δράσης έναν μήνα. Ακόμη, θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή του Πος (Μπολόνια), που προορίζονταν για βασικός αριστερός μπακ, καθώς ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα.

Παρά τα προβλήματα που προέκυψαν, η Αυστρία εξακολουθεί να έχει μία πολύ δυνατή αποστολή με παίκτες όπως οι αμυντικοί Ντάνσο (Λανς), Λίνχαρτ (Φράιμπουργκ), Βέμπερ (Λιντς), οι χαφ Ζάμπιτσερ (Μάντσεστερ Γ.), Ζάιβαλντ (Ζάλτσμπουργκ), Λάιμερ (Λειψία), οι μεσοεπιθετικοί Μπαουμγκάρτνερ (Χοφενχάιμ), Κάιντς (Κολωνία) και οι φορ Γκρέγκοριτς (Φράιμπουργκ) και Ονισίβο (Μάιντς).

Το πρόβλημα εντοπίζεται ξανά στη θέση του τερματοφύλακα, όπου όπως αποκάλυψε ο Ράνγκνικ θα ξεκινήσει με τον Χάιντς Λίντνερ της ελβετικής Σιόν.

Στον αντίποδα, το Αζερμπαϊτζάν έχει στην αποστολή του μόλις τρεις παίκτες που αγωνίζονται εκτός συνόρων, δεδομένου ότι τέθηκε νοκ άουτ ο πολύτιμος φορ Εμρέλι (Κόνιασπορ). Με τον Τζιάνι Ντε Μπιάζι πάντως στο τιμόνι, οι Αζέροι έχουν σημειώσει βήματα προόδου. Ο Ιταλός ομοσπονδιακός έχει πλέον χτίσει έναν σταθερό κορμό και στο τελευταίο Nations League παρουσίασε μία ομάδα με συνοχή και μαχητικότητα.

Δεν ήταν τυχαίο λοιπόν, ότι το Αζερμπαϊτζάν έκανε για πρώτη φορά στην ιστορία του τρεις σερί επίσημες νίκες, κερδίζοντας τη Λευκορωσία, τη Σλοβακία και το Καζακστάν. Μαζί μάλιστα με τα φιλικά κόντρα σε Μολδαβία και Βόρεια Μακεδονία, έφτασε τις πέντε διαδοχικές νίκες.

Το Αζερμπαϊτζάν, στην τελευταία προκριματική φάση, που ήταν για το Μουντιάλ, κατάφερε να σκοράρει εκτός έδρας τόσο κόντρα στην Ιρλανδία (1-1), όσο και απέναντι στη Σερβία (3-1). Επίσης, στην προηγούμενη προκριματική φάση για το Euro, οι Αζέροι πήγαν στο Goal/Goal τα εκτός έδρας παιχνίδια τους με την Κροατία (2-1) και την Ουαλία (2-1).

Η Αυστρία διακρίνεται από ένα επιθετικό στιλ ποδοσφαίρου, αλλά έχει σαφές έλλειμμα στη θέση του τερματοφύλακα και ίσως 2-3 φάσεις αποδειχθούν αρκετές για να βρει ένα γκολ το Αζερμπαϊτζάν. Σε κάθε περίπτωση, οι αποδόσεις του Goal/Goal έχουν ξεφύγει αρκετά και στο 2.70 αξίζει το ρίσκο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σουηδία - Βέλγιο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το πολύ μεγάλο ματς του ομίλου διεξάγεται στη Στοκχόλμη, εκεί όπου η Σουηδία θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο (21:45 Novasports 6HD, Live από το SPORT24). Οι "κόκκινοι διάβολοι", μετά την παταγώδη αποτυχία στο Μουντιάλ, όπου δεν κατάφεραν να περάσουν ούτε τον όμιλο, γύρισαν σελίδα, φέρνοντας τον 37χρονο Ντομένικο Τεντέσκο στη θέση του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, που καθοδηγούσε την εθνική για 6,5 χρόνια.

Ο πρώην τεχνικός της Λειψίας ανέλαβε ουσιαστικά την αποστολή ανανέωσης της ομάδας. Από την παλιά φρουρά έχουν απομείνει μόνο οι Φερτόνγκεν, Κουρτουά και Ντε Μπρούιν. Αντίθετα, αποσύρθηκαν από την εθνική ο Εντέν Αζάρ, ο Αλντερβάιρελντ και ο Μινιολέ. Επίσης, έμειναν εκτός επιλογών οι βετεράνοι Μέρτενς (Γαλατασαράι) και Βίτσελ (Ατλέτικο).

Αντίθετα, σε σύγκριση με το Παγκόσμιο Κύπελλο κλήθηκαν πολλά νέα πρόσωπα, όπως οι χαφ Λάβια (Σαουθάμπτον), Μανγκαλά (Νότιγχαμ), Πρατ (Λέστερ), ο γκολκίπερ Σελς (Στρασβούργο), οι μεσοεπιθετικοί Σαελεμάκερς (Μίλαν), Μπακαγιόκο (Αϊντχόφεν) και ο φορ/εξτρέμ Λουκεμπάκιο (Χέρτα). Τραυματίες είναι ο Μπατσουαγί (Φενέρ), ο Τίλεμανς (Λέστερ) και ο εξτρέμ Ντοκού (Ρεν), που αρχικά είχε κληθεί.

Το Βέλγιο, επί των ημερών του Μαρτίνεθ, έπαιζε σταθερά με σύστημα 3-4-2-1. Τώρα με τον Τεντέσκο αυτό δεν είναι σίγουρο. Ο Ιταλογερμανός τεχνικός προτιμάει το 4-3-3 και πιθανότατα αυτό θα επιλέξει στο ντεμπούτο του. Στο αρχικό σχήμα δεδομένη θεωρείται η παρουσία των Κουρτουά, Καστάνιε, Φερτόνγκεν, Ονάνα, Ντε Μπρούιν, Τροσάρ και Λουκάκου.

Ελλείψει καθαρόαιμου αριστερού μπακ, μάλλον θα καλύψει τη θέση ο στόπερ Τεάτε. Παρτενέρ του Φερτόνγκεν στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο αναμένεται να είναι ο Μπορνό της Βόλφσμπουργκ, ωστόσο διεκδικεί τη θέση και ο Ντεμπάστ (Αντερλεχτ). Στους χαφ, δεν αποκλείεται να κάνει το ντεμπούτο του ο Λάβια. Ο 19χρονος άσος, μαζί με τον Ονάνα (21 ετών) της Λιλ, θα λειτουργούν ως ασπίδα πίσω από τον Ντε Μπρούιν, προσφέροντας ενέργεια και τρεξίματα. Στην επίθεση τέλος, μάλλον ο Καράσκο θα ολοκληρώσει την τριπλέτα δίπλα σε Λουκάκου και Τροσάρ.

Στη Σουηδία, το νέο που ξεχωρίζει είναι ασφαλώς η επιστροφή στην αποστολή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς παρότι διανύει το 41ο έτος της ηλικίας του. Βέβαια, το πιθανότερο είναι πως ο Γιάνε Αντερσον δεν θα ξεκινήσει βασικό τον άσο της Μίλαν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πιθανότατα, η Σουηδία θα παίξει με 4-4-2, έχοντας στον άσο τον Όλσεν της Αστον Βίλα. Αμυντική τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά θα είναι ο Βάλκβιστ (Πογκόν), Λίντελοφ (Μάντσεστερ Γ.), Χάλμαρ Εκνταλ (Μπέρνλι) και Αουγκούστινσον (Μαγιόρκα). Την τετράδα του κέντρου αναμένεται να συνθέσουν οι Σβάνμπεργκ (Βόλφσμπουργκ), Αλμπιν Έκνταλ (Σπέτσια), Γκούσταφσον (Χάκεν), Φόρσμπεργκ (Λειψία) και δίδυμο στην επίθεση θα είναι ο Ισακ της Νιούκαστλ με το Κουλουσέφσκι της Τότεναμ.

Είναι εμφανές πως υπάρχει έλλειψη σε δημιουργικούς χαφ και μεσοεπιθετικούς που μπορούν να φτιάξουν ατομικές φάσεις. Ο Φόρσμπεργκ είναι σε καλή φόρμα, αλλά του λείπει έκρηξη. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, η Σουηδία θα βασιστεί κυρίως στις εμπνεύσεις του Ισακ και του Κουλουσέφσκι.

Ειδικά ο Ισακ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς σημείωσε τρία γκολ στα τελευταία δύο ματς της Νιούκαστλ στην Premier League με Γουλβς και Νότιγχαμ. Επίσης, στην προηγούμενη προκριματική φάση, για το Μουντιάλ του Κατάρ, ο 23χρονος επιθετικός είχε πετύχει τέσσερα γκολ, εκ των οποίων τα τρία εντός έδρας κόντρα σε Ισπανία (2-1), Κόσοβο (3-0) και Ελλάδα (2-0). Αξιόλογο το 3.55 στο anytime του.

Σε ό,τι αφορά στο σημείο, οι μπουκ δίνουν φαβορί το Βέλγιο στο 2.15, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μεταβατική φάση. Είναι αλήθεια, πως το Βέλγιο έχει μεγαλύτερο ταλέντο ως ομάδα και περισσότερες μονάδες που μπορούν κάνουν τη διαφορά. Άλλωστε, μιλάμε για μία εθνική που είναι το No. 4 στο ranking της FIFA, μετράει 14 σερί νίκες σε προκριματικά Euro και είναι αήττητη γενικά σε προκριματικά 32 αγώνες! Από την άλλη βέβαια, η Σουηδία είναι σκληρό καρύδι και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από το 2000 και μετά προκρίνεται πάντα στην τελική φάση του Euro (έξι σερί διοργανώσεις).

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αυστρία – Αζερμπαϊτζάν: Goal/Goal (απόδοση 2.70), 21:45
  • Σουηδία – Βέλγιο: Ισακ Anytime (απόδοση 3.55), 21:45
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ