ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Euro: Με Σπόραρ και Σέσκο η Σλοβενία οδηγεί το ματς στο Πάρκεν στο 2.15

Ο Άντραζ Σπόραρ της Σλοβενίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Νορβηγία για τη League B του Nations League 2022-2023 στο "Στόζιτσε", Λιουμπλιάνα | Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022
Ο Άντραζ Σπόραρ της Σλοβενίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Νορβηγία για τη League B του Nations League 2022-2023 στο "Στόζιτσε", Λιουμπλιάνα | Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 © 2022 DARKO BANDIC/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το κρίσιμο ματς της Δανίας με τη Σλοβενία, που μπορεί να δώσει πρόκριση σε μία από τις δύο ομάδες στην τελική φάση του Euro 2024.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της βραδιάς διεξάγεται στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης, εκεί όπου η Δανία φιλοξενεί τη Σλοβενία (21:45 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του 8ου προκριματικού ομίλου με 19 βαθμούς και όποια κερδίσει απόψε θα τσεκάρει το εισιτήριο της για τα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Αντίθετα, η ηττημένη θα παίξει την πρόκρισή της την τελευταία αγωνιστική.

Στον ίδιο όμιλο είναι και το Καζακστάν, που είναι πιθανός αντίπαλος της Εθνικής μας στα μπαράζ του Μαρτίου. Το Καζακστάν έχει 15 βαθμούς και νωρίτερα φιλοξενεί το Σαν Μαρίνο, που βρίσκεται στην τελευταία θέση με 0-0-8 και 1-26 γκολ. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι Καζάκοι θα κερδίσουν και θα πάνε στους 18 βαθμούς.

Σημειώνεται, ότι την τελευταία αγωνιστική η Σλοβενία υποδέχεται το Καζακστάν, επομένως αν δεν κερδίσει απόψε στο Πάρκεν θα παίξει “τελικό” πρόκρισης την ερχόμενη Δευτέρα, έχοντας μαζί της και την ισοπαλία. Φυσικά, αυτό είναι ένα σενάριο όπου οι Σλοβένοι θα το υπέγραφαν και με τα δύο χέρια όταν ξεκινούσε η προκριματική φάση. Εδώ όμως που έχει φτάσει το πράγμα, το ιδανικό για το σύνολο του Ματίας Κεκ θα είναι να ξεμπερδεύει από απόψε για να μη δώσει το δικαίωμα στο Καζακστάν να ελπίζει.

Σε ό,τι αφορά στη Δανία, αν φέρει απόψε ισοπαλία, θα χρειάζεται άλλη μία ισοπαλία τη Δευτέρα στο Μπέλφαστ με την αποκλεισμένη Βόρεια Ιρλανδία για να κλειδώσει την παρουσία της στην τελική φάση του Euro 2024. Αν χάσει από τη Σλοβενία, τότε είτε θα πρέπει να κερδίσει τη Βόρεια Ιρλανδία την τελευταία αγωνιστική, είτε να μην κερδίσει το Καζακστάν στη Σλοβενία για να μπορέσει να προκριθεί.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φυσικά, η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ δεν σκέφτεται τέτοιου είδους σενάρια. Στόχος είναι να καθαρίσει από απόψε την... μπουγάδα και να μετατρέψει το ταξίδι στη Βρετανία σε τυπική διαδικασία. Η Δανία άλλωστε, ήταν εξ αρχής του φαβορί του ομίλου, ως η πιο ποιοτική ομάδα. Οι εμφανίσεις της πάντως δεν ήταν το ίδιο πειστικές όπως σε άλλες προκριματικές φάσεις. Ακόμη κι έτσι, οι Σκανδιναβοί μετρούν τέσσερις διαδοχικές νίκες μετά το 1-1 με τη Σλοβενία στη Λιουμπλιάνα τον περασμένο Ιούνιο.

Το πρόβλημα για τον Χιούλμαντ είναι ότι πρέπει να διαχειριστεί αρκετές απουσίες, καθώς έμειναν εκτός λόγω τραυματισμών οι άσοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χόιλουντ και Έρικσεν, ο σημαντικός μεσοεπιθετικός Σκοβ Όλσεν (Κλαμπ Μπριζ), ο ποιοτικός μπακ/χαφ/εξτρέμ Σκοβ (Χοφενχάιμ), ο πολύπειρος στόπερ Κιάερ (Μίλαν) και ο χαφ Ντάμσγκααρντ (Μπρέντφορντ).

Στα θετικά, ότι αρκετοί παίκτες της αποστολής βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Ο Ντόλμπεργκ για παράδειγμα έχει αναγεννηθεί στην Αντερλεχτ, μετρώντας 9 γκολ σε 13 γκολ στην Jupiler League. Ο Πόουλσεν παίζει βασικός φέτος στη Λειψία. Ο Βιντ κάνει την καλύτερή του σεζόν στην Bundesliga με τη Βόλφσμπουργκ. Ο Άντερσεν (Κρίσταλ Πάλας) είναι από τους καλύτερους στόπερ φέτος στην Premier League. Ο χαφ Γένσεν είναι αναντικατάστατος στην Μπρέντφορντ και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε παίκτες όπως ο Κρίστενσεν (Μπαρτσελόνα), ο Χόιμπιεργκ (Τότεναμ), ο Λίντστρομ (Νάπολι) και ο πολύπειρος Σμάιχελ (Αντερλεχτ).

Προγνωστικά Στοιχήματος

Από την άλλη, η Σλοβενία έχει έντονο ελληνικό χρώμα, αφού στην αποστολή της βρίσκονται και οι τρεις άσοι του Παναθηναϊκού, ο Μπένγιαμιν Βέρμπιτς, ο Ανταμ Τσέριν και ο Αντραζ Σπόραρ. Μάλιστα, Σπόραρ και Τσέριν έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξαιρετική πορεία της Σλοβενίας. Ο Σπόραρ για παράδειγμα είχε σκοράρει στο 1-1 με τη Δανία, στον πρώτο γύρο, ενώ ο Τσέριν πέτυχε το νικητήριο γκολ (1-0) τον περασμένο Οκτώβριο στο κρίσιμο ματς με τη Βόρεια Ιρλανδία, εκτός έδρας.

Από εκεί και πέρα, στην επίθεση υπάρχει και ο Μπένγιαμιν Σέσκο της Λειψίας, που θεωρείται το ανερχόμενο μεγάλο αστέρι των Σλοβένων. Γενικά, η ομάδα του Κεκ έχει με Σπόραρ και Σέσκο ένα επιθετικό δίδυμο που μπορεί να προβληματίσει την άμυνα της Δανίας.

Σε κάθε περίπτωση, καμία από τις δύο δεν τελειώνει απόψε τη δουλειά έστω με την ισοπαλία. Αυτό σημαίνει ότι θα παίξουν αμφότερες για τη νίκη, άρα αυξάνεται η πιθανότητα του αμφίσκορου, το οποίο προσφέρεται σε τιμές αουτσάιντερ, στο 2,15.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Δανία – Σλοβενία: Goal/Goal (απόδοση 2.15), 21:45
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ