ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Euro: Ο Εμπαπέ πιάνει τον Πλατινί και οδηγεί τη Γαλλία στο 2.30

Ο Κιλιάν Εμπαπέ με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας
Ο Κιλιάν Εμπαπέ με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας © 2023 PETER MORRISON / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση της Γαλλίας με την Ιρλανδία, στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού ομίλου του Euro 2024, στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα.

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα θα δοκιμάζεται στο Αϊντχόφεν με την Ολλανδία, η Γαλλία θα υποδέχεται στο Παρίσι την Ιρλανδία με στόχο το 5x5 (21:45 Novasports 2HD, Live από το SPORT24).

Η Γαλλία έχοντας ξεκινήσει τον όμιλο με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς, βρίσκεται ήδη με το 1,5 πόδι στην τελική φάση του Euro 2024 και πλέον απομένει να κάνει τα τυπικά στον δεύτερο γύρο του 2ου προκριματικού ομίλου για να τσεκάρει με κάθε επισημότητα το εισιτήριο της.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμ δεν έχει δεχθεί κανένα γκολ μέχρι στιγμής στο γκρουπ, ωστόσο τον περασμένο Μάρτιο, κέρδισε 1-0 στο Δουβλίνο την Ιρλανδία με κορυφαίο τον γκολκίπερ Μενιάν και σκόρερ τον Παβάρ με σουτ εκτός περιοχής.

Στον αντίποδα, η Ιρλανδία έχει μέχρι στιγμής κερδίσει μόνο το Γιβραλτάρ στον όμιλο. Στην πρεμιέρα της ήταν άκρως ανταγωνιστική κόντρα στους Γάλλους, όμως τον περασμένο Ιούνιο έχασε δίκαια με 2-1 στην OPAP Arena από την Ελλάδα και οι πιθανότητές της για πρόκριση μειώθηκαν αισθητά.

Σε ό,τι αφορά στην αποστολή των Γάλλων, υπενθυμίζεται, ότι δεν υπολογίζονται πλέον από τον Ντεσάμ οι Μπενζεμά, Βαράν και Λορίς, που έχουν αποσυρθεί από την εθνική. Η Γαλλία βέβαια έχει αστείρευτες επιλογές σε όλες τις θέσεις και το ρόστερ της απαρτίζεται από παίκτες που πρωταγωνιστούν στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης.

Στα θετικά ασφαλώς η επιστροφή του Λουκάς Ερναντές (Παρί Σεν Ζερμέν), ο οποίος είχε υποστεί ρήξη χιαστού με την Αυστραλία στο τελευταίο Μουντιάλ. Αντίθετα, τέθηκε νοκ άουτ ο Κονατέ (Λίβερπουλ) και στη θέση του κλήθηκε ο Τοντιμπό της Νις. Επίσης, είναι νοκ άουτ οι Κιμπεμπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Ενκουνκού (Τσέλσι), ενώ δεν κλήθηκε ο Ντιαμπί (Αστον Βίλα).

Ερωτηματικό υπάρχει για τη συμμετοχή του Μουανί, που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στον αστράγαλο, με τον Ντεσάμ πάντως να δηλώνει ότι ο νέος άσος της Παρί προπονήθηκε κανονικά από την Τρίτη και μετά. Φυσικά είναι μεγάλο συν για την εθνική Γαλλίας ότι πλέον η τριάδα Εμπαπέ, Ντεμπελέ και Μουανί θα αγωνίζονται στην ίδια ομάδα.

Απόψε πάντως, μάλλον θα προτιμηθεί στην κορυφή της επίθεσης ο Ζιρού, που έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν με τη Μίλαν και όχι ο Μουανί. Στο τέρμα θα είναι ασφαλώς ο Μενιάν. Στην αμυντική τετράδα σίγουροι θεωρούνται οι Κουντέ, Ουπαμεκανό και Τεό Ερναντές. Το κενό του Κονατέ θα καλύψει ένας εκ των Σαλιμπά ή Λουκάς Ερναντές.

Στους χαφ θα παίξουν οι Τσουαμενί και Γκριεζμάν, ενώ υπάρχει ένα δίλημμα μεταξύ Ραμπιό και Καμαβινγκά, με τον άσο της Γιουβέντους να έχει το προβάδισμα. Στον πάγκο θα μείνουν παίκτες όπως ο Παβάρ (Ιντερ), ο Κομάν (Μπάγερν) και ο Τουράμ (Ιντερ).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Σε ό,τι αφορά στην Ιρλανδία, θα παίξει στο Παρίσι χωρίς το νέο της μεγάλο αστέρι, τον φορ Εβαν Φέργκιουσον, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ στο τελευταίο ματς της Μπράιτον με τη Νιούκαστλ. Ο 18χρονος άσος τραυματίστηκε και τέθηκε νοκ άουτ. Εκτός είναι επίσης ο αρχηγός Σίμους Κόλεμαν (Εβερτον) και τιμωρημένος ο πολύπειρος μπακ Ματ Ντόχερτι (Γουλβς).

Η Γαλλία είναι προφανώς το απόλυτο φαβορί σε τιμές κάτω του 1.25. Ο άσος μπορεί να ανέβει στο 1.75 με το anytime του Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος έχει σκοράρει επτά γκολ στα τελευταία πέντε επίσημα ματς της εθνικής Γαλλίας και θέλει άλλο ένα για να πιάσει τον Μισέλ Πλατινί στην 4η θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών για τους "τρικολόρ" με 41.

Ας έχουμε υπόψη μας, ότι το αποψινό ματς θα διεξαχθεί στο Παρκ ντε Πρενς, στο "σπίτι" δηλαδή του Εμπαπέ και όχι στο Σεντ-Ντενί, το οποίο φιλοξενεί αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο ράγκμπι. Ο σταρ της Παρί έχει ήδη πετύχει φέτος πέντε γκολ σε τρεις συμμετοχές στη Ligue 1, εκ των οποίων τα δύο εντός έδρας κόντρα στη Λανς.

Αν στο Bet Builder προσθέσουμε και το Under 4,5 παίρνουμε μία αξιοπρεπή απόδοση στο 2.30. Η σκληροτράχηλη Ιρλανδία αναγκαστικά θα παίξει άμυνα στο Παρίσι, με στόχο κυρίως να μην εκτεθεί. Ούτως ή άλλως, στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις των δύο ομάδων από το 1989 και μετά έχουν φέρει ισάριθμα Under 3,5 και 7/8 Under 2,5. Η Ιρλανδία δηλαδή, ακόμη κι όταν χάνει, πέφτει μαχόμενη.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γαλλία – Ιρλανδία: 1 & Anytime Εμπαπέ & Under 4,5 (απόδοση 2.30), 21:45
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ