WEEKLY BET

Προγνωστικά Euro: Στάση αναμονής στο Σλοβακία - Ρουμανία, ώρα να σπάσει την γκίνια ο Λουκάκου

Belgium's Romelu Lukaku celebrates after scoring a goal that was then disallowed for offside during a Group E match between Belgium and Romania at the Euro 2024 soccer tournament in Cologne, Germany, Saturday, June 22, 2024. (AP Photo/Frank Augstein)
Belgium's Romelu Lukaku celebrates after scoring a goal that was then disallowed for offside during a Group E match between Belgium and Romania at the Euro 2024 soccer tournament in Cologne, Germany, Saturday, June 22, 2024. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Τελευταία ημέρα για τη φάση των ομίλων στο Euro 2024, με τα παιχνίδια του πέμπτου και του έκτου γκρουπ. Προγνωστικά και ανάλυση για τις αναμετρήσεις Σλοβακία – Ρουμανία και Ουκρανία – Βέλγιο.

Ο πέμπτος όμιλος εξελίχθηκε στον πιο αμφίρροπο της διοργάνωσης, δεδομένου ότι και οι τέσσερις ομάδες είναι ισόβαθμες, έχοντας τρεις βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές. Σε αυτή την τετραπλή ισοβαθμία υστερεί η Ουκρανία, η οποία είχε τη χειρότερη διαφορά τερμάτων, λόγω της βαριάς ήττας που υπέστη με 3-0 από τη Ρουμανία, στην πρεμιέρα. Αυτό σημαίνει, ότι αν λήξουν ισόπαλα τα δύο παιχνίδια της τρίτης αγωνιστικής, δηλαδή το Σλοβακία – Ρουμανία και το Ουκρανία – Βέλγιο, αυτοί που θα μείνουν εκτός είναι οι Ουκρανοί.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, η ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόφ θα παίξει απόψε μόνο για τη νίκη κόντρα στους Βέλγους, εκτός κι αν έρχονται ευχάριστα νέα από τη Φρανκφούρτη, δηλαδή κερδίζει κάποιος στο Σλοβακία – Ρουμανία.

Το πιθανότερο βέβαια σενάριο στο "Ντόιτσε Μπανκ Παρκ" είναι το "Χ", αφού Σλοβάκοι και Ρουμάνοι με έναν βαθμό στο μεταξύ τους ματς προκρίνονται και οι δύο στην επόμενη φάση και εκπληρώνουν τον βασικό τους στόχο. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι η ισοπαλία έχει υποχωρήσει στη Stoiximan κάτω από το 2.00, στο 1.98 και παίζει σε τιμές καθαρού φαβορί.

Στην ίδια λογική ασφαλώς και οι τιμές στα γκολ με το Under 2,5 να βρίσκεται στο 1.39, αφού ταβάνι στο συγκεκριμένο ματς μοιάζει το 1-1. Τα δύο επικρατέστερα σκορ είναι το 0-0 στο 4.25 και το 1-1 στο 4.30, δύο επιλογές ασφαλώς πιο συμφέρουσες βάσει απόδοσης, για όποιον πάει με το σενάριο της ισοπαλίας.

Από εκεί και πέρα, εκτός απροόπτου θα δούμε δύο ομάδες σε στάση αναμονής, που δύσκολα θα πάρουν ρίσκα και θα παίξουν σε ψηλά μέτρα. Προφανώς υπάρχει και το δέλεαρ της πρωτιάς για μία καλύτερη διασταύρωση στους "16", όμως κακά τα ψέματα Σλοβακία και Ρουμανία μπήκαν στον όμιλο με πρώτο μέλημα την πρόκριση, όπως κι αν έρθει αυτή.

Δεν θα προξενήσει λοιπόν έκπληξη αν δούμε απόψε δύο προσεκτικές ομάδες, που απλά ροκανίζουν το χρόνο. Πάνω σε αυτή τη σκέψη στέκεται τόσο το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο σε απόδοση 1.95 στη Stoiximan, όσο και το Under 2,5 κάρτες στο 2.25. Άλλωστε, η Σλοβακία έχει δεχθεί μόλις μία κάρτα στα πρώτα δύο παιχνίδια και η Ρουμανία τρεις.

Μόνο για τη νίκη η Ουκρανία

Στο παιχνίδι της Στουτγάρδης περιμένουμε σαφώς μεγαλύτερη δράση και σασπένς. Ειδικά, αν παραμένει ισόπαλο το Σλοβακία – Ρουμανία, το πρέπει της Ουκρανίας για νίκη θα μεγαλώνει κάθε λεπτό που περνά.

Η Ουκρανία έμεινε στο κόλπο, επικρατώντας με ανατροπή 2-1 της Σλοβακίας, τη δεύτερη αγωνιστική, όμως κουβαλά το 3-0 της πρεμιέρας από τη Ρουμανία και έτσι μπαίνει από μειονεκτική θέση στην τελευταία στροφή. Στον αντίποδα, το Βέλγιο προκρίνεται σίγουρα στα νοκ άουτ και με ισοπαλία, ωστόσο το πιθανότερο είναι πως θα παίξει για τη νίκη, αφού η δεύτερη θέση στέλνει κατευθείαν πάνω στη Γαλλία και η τρίτη είτε στην Ισπανία, είτε στην Αγγλία.

Όλα λοιπόν προμηνύουν ένα ανοιχτό και αμφίρροπο παιχνίδι, που δεν αποκλείεται να εξελιχθεί και σε... ροντέο στα τελευταία λεπτά, με την μπάλα πάνω-κάτω. Πατώντας σε αυτή τη σκέψη, μπορούμε να κρατήσουμε το 1.85 της Stoiximan ότι θα μπει γκολ στο παιχνίδι μετά το 73'. Υπενθυμίζεται, ότι η Ουκρανία κέρδισε 2-1 τη Σλοβακία με γκολ στο 80', για τη δεύτερη αγωνιστική, ενώ το Βέλγιο λύγισε με 2-0 τη Ρουμανία, βάζοντας κι αυτό το δεύτερο τέρμα του στο 80'.

Σε ατομικό επίπεδο, μάλλον ήρθε η ώρα να σπάσει επιτέλους την γκίνια ο Ρομέλου Λουκάκου. Ο φορ των “κόκκινων διαβόλων” έχει στο τουρνουά οκτώ τελικές, εκ των οποίων οι πέντε on target και τρία ακυρωθέντα γκολ μέσω VAR. Γενικά, είναι μέσα στις φάσεις, αποτελεί διαρκώς πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες και είναι θέμα χρόνου να βρει το πρώτο του γκολ. Ας μην λησμονούμε άλλωστε, ότι ο φορ της Ρόμα είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Βελγίου με 85 γκολ και ότι στο προηγούμενο Euro είχε σημειώσει τέσσερα τέρματα. Στο 2.77 στη Stoiximan να είναι ο Λουκάκου ο πρώτος σκόρερ από την πλευρά των Βέλγων στο αποψινό ματς (δεν μας ενδιαφέρει δηλαδή αν σκοράρει πρώτη η Ουκρανία).

*** Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EURO ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ