ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Επιλογή combo στο 2.80 από το Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα

Ο άσος του Ολυμπιακού, Τόμας Γουόκαπ πανηγυρίζει στο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο
Ο Τόμας Γουόκαπ πανηγυρίζει στο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο INTIME

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει απόψε τις υποχρεώσεις του στη regular season στο κατάμεστο ΣΕΦ απέναντι στην πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Οριακά φαβορί ο άσος, προτιμότερο το παιχνίδι με τα ειδικά στοιχήματα των Βεζένκοφ, Γουόκαπ και Χασάν Μάρτιν.

Το δώρο που του έκανε την Πέμπτη η Μονακό, κερδίζοντας μέσα στο Μιλάνο, καλείται να ξετυλίξει απόψε ο Ολυμπιακός (18-9), ο οποίος ολοκληρώνει τη φετινή regular season, υποδεχόμενος (21:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24) την Μπαρτσελόνα (21-5). Οι "ερυθρόλευκοι" γνωρίζουν πλέον, ότι με νίκη στο ΣΕΦ επί των Καταλανών, κλειδώνουν μίνιμουμ την τρίτη θέση και περιμένουν να δουν τι θα κάνει η Ρεάλ με την Μπάγερν την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς αν ηττηθεί η ομάδα του Πάμπλο Λάσο από τους Βαυαρούς, τότε μπορούν να τερματίσουν ακόμη και δεύτεροι.

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το θετικό για τον Ολυμπιακό, είναι ότι η έδρα του φέτος είναι σχεδόν απόρθητη, αφού σε 13 ματς έχει ρεκόρ 12-1, χάνοντας μόνο από τον Ερυθρό Αστέρα. Επίσης, η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στην Ελλάδα χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, καθώς έχει εξασφαλίσει την πρωτιά, αλλά και με ορισμένες σημαντικές απουσίες, αφού πέρα από τους μακροχρόνιους απόντες Χίγκινς και Οριόλα, έμειναν εκτός αποστολής και οι Ντέιβις, Γιοκουμπάιτις.

Το αρνητικό για τους κυπελλούχους Ελλάδος είναι ότι η ομάδα ταλαιπωρήθηκε από ένα κύμα ίωσης, που δεν της επέτρεψε να προετοιμαστεί απερίσπαστη για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε πως οι Σλούκας και Φαλ πολύ δύσκολα θα προλάβουν να αγωνιστούν απόψε, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι προπονήσεις έχασαν τις προηγούμενες μέρες και οι Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και ΜακΚίσικ.

Αν ο Σλούκας μείνει τελικά εκτός, τότε εκ των πραγμάτων θα πέσει μεγάλο βάρος στους ώμους του Τόμας Γουόκαπ. Ο Αμερικανός πόιντ-γκαρντ αγωνίζεται φέτος λίγο πάνω από 21 λεπτά στη EuroLeague, ωστόσο αν δεν φθαρεί από τα φάουλ, το πιθανότερο είναι πως θα αγγίξει ή θα ξεπεράσει τα 30 απόψε.

Φυσικά, αν ο Γουόκαπ μείνει τόσα λεπτά στο παρκέ, θα έχει καλές πιθανότητες να πιάσει το κάτω όριο των έξι πόντων. Άλλωστε, ο Σάρας είναι φυσιολογικό να τον "σημαδέψει" στην επίθεση και να του δώσει σουτ. Ο 30χρονος άσος έχει φέτος σημειώσει μίνιμουμ έξι πόντους σε 14 ματς. Είναι χαρακτηριστικό πως στα 12 παιχνίδια της σεζόν που έπαιξε πάνω από 22 λεπτά, πέτυχε τουλάχιστον έξι πόντους στα οκτώ.

Βαρόμετρο ο Βεζένκοφ

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί ακόμη μία μεγάλη επιθετικά εμφάνιση από τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος άσος είναι ο πιο αξιόπιστος σκόρερ φέτος του Γιώργου Μπαρτζώκα και με δεδομένο ότι Ντόρσεϊ, Παπανικολάου και ΜακΚίσικ δεν έκαναν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, αναμένεται σε ακόμη ένα ματς να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Βεζένκοφ έχει την τρέχουσα σεζόν 13,8 πόντους κατά μέσο όρο, ωστόσο στα τελευταία 11 ματς σε επίπεδο EuroLeague δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από τους 15! Συγκεκριμένα, στα παιχνίδια από τις 27 Ιανουαρίου και μετά, δηλαδή κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα, Ρεάλ, Μπασκόνια, Εφές, Μιλάνο Μπάγερν, Άλμπα, Ζαλγκίρις, Παναθηναϊκό, Μονακό και Βιλερμπάν, ο φόργουορντ του Ολυμπιακός σημειώνει κατά μέσο όρο 17 πόντους! Στο 1.60 να βάλει τουλάχιστον 15 στην Μπαρτσελόνα, ενώ σε combo με τους έξι πόντους του Γουόκαπ παίρνουμε απόδοση στο 2.80.

Ευκαιρία να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις ο Χασάν Μάρτιν

Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον έχει και το line πόντων του Χασάν Μάρτιν. Ο Ολυμπιακός παίρνει κατά μέσο όρο περίπου 18 πόντους ανά αγώνα από τους τρεις ψηλούς του. Εξ αυτών οι 8,7 ανήκουν στον Φαλ, ο οποίος όπως προείπαμε δύσκολα θα αγωνιστεί απόψε. Αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθεί σημαντικά ο χρόνος συμμετοχής του Μάρτιν.

Ο Αμερικανός σέντερ έκανε τρία στη σειρά εξαιρετικά παιχνίδια, σημειώνοντας 13 πόντους στο Κάουνας με τη Ζαλγκίρις, 17 στο Βερολίνο με την Άλμπα και 13 στο ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό. Στα τελευταία δύο με τις γαλλικές ομάδες, έμεινε στη ρηχά, όμως απόψε έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις γεμάτες εμφανίσεις.

Άλλωστε, η Μπαρτσελόνα δεν θα έχει τον Ντέιβις, ενώ παρότι ήρθε στην Ελλάδα, δίνεται αμφίβολος ο Σανλί. Χωρίς αυτούς τους δύο, το μέγεθος των Καταλανών μειώνεται αισθητά, άρα αυξάνεται η πιθανότητα ο Μάρτιν να επιβεβαιώνει το Over 7,5 πόντους στο 1.70, έστω κι αν δημιουργεί καλύτερο δίδυμο στον άσο με τον Σλούκα, παρά με τον Γουόκαπ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Βεζένκοφ 15+ πόντοι & Γουόκαπ 6+ πόντοι (απόδοση 2.80), 21:00
  • Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Χασάν Μάρτιν Over 7,5 πόντοι (απόδοση 1.70), 21:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ