ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Για τη φανέλα και το γόητρο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Οι Παπαγιάννης και Παπαπέτρου πανηγυρίζουν καλάθι του Παναθηναϊκού
Οι Παπαγιάννης και Παπαπέτρου πανηγυρίζουν καλάθι του Παναθηναϊκού INTIME

Δύο εξ αναβολής παιχνίδια στο πρόγραμμα της EuroLeague. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ παίζει στο Βερολίνο με την Άλμπα, ενώ στην Πόλη, η Εφές υποδέχεται την Μπάγερν, σε ένα ματς που ενδιαφέρει και τον Ολυμπιακό, που περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στους "8".

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ παίζει απόψε στο Βερολίνο με την Άλμπα (21:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24), σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 19η αγωνιστική της EuroLeague. Το παιχνίδι πρακτικά δεν έχει καμία βαθμολογική σημασία, αφού και οι δύο ομάδες έχουν αποκλειστεί από τα playoffs.

Για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, μοναδικό κίνητρο στα δύο ματς που απομένουν με Άλμπα και Φενερμπαχτσέ εκτός έδρας, είναι να πάρει μία νίκη για να μην τερματίσει τελευταίος. Στην πραγματικότητα πάντως, τα συγκεκριμένα δύο ματς θα χρησιμεύσουν κυρίως για την προετοιμασία της ομάδας εν όψει του κρίσιμου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ, την ερχόμενη Δευτέρα, όπου θα κρίνει την πρωτιά της κανονικής περιόδου στην Stoiximan Basket League.

Αλμπα - Παναθηναϊκός: Προγνωστικά και Ανάλυση

Για τον Δημήτρη Πρίφτη, προέχει οι παίκτες του να μείνουν υγιείς και φυσικά η ομάδα να παρουσιάσει ανταγωνιστικό πρόσωπο, για να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο αιώνιο ντέρμπι. Οι "πράσινοι" ήταν εξαιρετικοί στο τελευταίο παιχνίδι τους για τη EuroLeague και κέρδισαν στο ΟΑΚΑ τη Ρεάλ, η οποία παλεύει για τη δεύτερη θέση.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, στα προηγούμενα τρία ευρωπαϊκά ματς σκόραρε τουλάχιστον 80 πόντους (με Μπάγερν, Μακάμπι και Ρεάλ), ενώ την Κυριακή έβαλε 83 στο διπλό επί της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. Εκτός έδρας το "τριφύλλι" δεν είναι το ίδιο παραγωγικό στη EuroLeague, ωστόσο απέναντι στην επίσης χαλαρή Άλμπα, το σκορ αναμένεται να ανέβει. Άλλωστε, επτά από τα δέκα τελευταία ευρωπαϊκά ματς των Βερολινέζων, είχαν πάνω από 152 πόντους. Στο 1.50 το Over 152,5.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός με τον Παπαπέτρου ξανά στις επάλξεις, τον Νέντοβιτς σε ρόλο σταθερής αξίας και τον Παπαγιάννη σε καταπληκτική κατάσταση, έχει τη δυνατότητα ασφαλώς να παλέψει το ματς και να υπερασπιστεί στη χειρότερη περίπτωση ένα χάντικαπ 10,5 πόντων. Το διπλό με +10,5 σε combo με το Over 152,5 δίνει απόδοση διπλασιασμού.

Σε ατομικό επίπεδο, δεν μπορεί ασφαλώς να αγνοηθεί η φόρμα του Παπαγιάννη, ο οποίος έκανε double-double (18 πόντους – 10 ριμπάουντ) με τη Ρεάλ και στα τελευταία έξι ματς στη EuroLeague έχει 12 πόντους και 9,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Στο 3,20 ως funbet το ενδεχόμενο να κάνει double-double και στο Βερολίνο ο σέντερ του Παναθηναϊκού.

Εφές - Μπάγερν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στην Κωνσταντινούπολη (20:30 Novasports 2HD, Live από το SPORT24), η Εφές (15-11) υποδέχεται την Μπάγερν (13-13). Και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την είσοδό τους στα playoffs και μένει πλέον να φανεί σε ποια θέση θα τερματίσουν. Αμφότερες έχουν δύο παιχνίδια ακόμη, αφού μετά τη μεταξύ τους αναμέτρηση, η μεν Εφές παίζει στο Βελιγράδι με τον αδιάφορο Ερυθρό Αστέρα, η δε Μπάγερν στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ.

Με την ήττα που υπέστη η Μπάγερν τη Δευτέρα, από την αποκλεισμένη και ντεφορμέ Φενέρ, φάνηκε ότι δύσκολα θα διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την όγδοη θέση και το σταύρωμα με την Μπαρτσελόνα. Μαθηματικά πάντως, έχει ακόμη πιθανότητες για ένα καλύτερο πλασάρισμα.

Από την άλλη, είναι θολό κατά πόσο η Εφές θέλει να βγει πέμπτη. Δεν είναι τόσο ότι την τρομάζει το Μιλάνο στα προημιτελικά, όσο το γεγονός ότι πιθανότατα θα συναντήσει στον ημιτελικό του Final-4 την Μπαρτσελόνα, εφόσον περάσει από το εμπόδιο της Αρμάνι. Οπότε, στην περίπτωση των πρωταθλητών Ευρώπης, κανένα αποτέλεσμα δεν θα μας προξενήσει εντύπωση στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται, ότι η Εφές συνεχίζει χωρίς τον κορυφαίο της παίκτη, τον Βασίλιε Μίτσιτς (18,1 πόντοι). Βέβαια, στο προηγούμενο ματς με την Άλμπα, όπου έλειψε και ο Ροντρίγκ Μπομπουά, έκανε μια χαρά τη δουλειά και μόνος του ο Σέιν Λάρκιν με 28 πόντους (6/11 τρίποντα).

Γενικά, τα ματς της Εφές στην Τουρκία ανοίγουν και πάνε σε υψηλά σκορ. Τα τελευταία πέντε με Αλμπα, Μιλάνο, Ρεάλ, Φενέρ και Μακάμπι, είχαν όλα από 160 πόντους και πάνω. Ο Αντρέα Τρινκέρι ξέρει πως αν η ομάδα του δεν προσεγγίσει τους 80 πόντους, δύσκολα θα έχει τύχη στο "Σινάν Ερντέμ", όπου η Εφές έχει ρεκόρ φέτος 11-2 και σκοράρει κατά μέσο όρο πάνω από 87,5 πόντους. Λογική επιλογή το Over 155,5 στο 1.65.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Εφές – Μπάγερν: Over 155,5 (απόδοση 1.65), 20:30
  • Αλμπα – Παναθηναϊκός: 2 +10,5 & Over 152,5 (απόδοση 2.02), 21:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ