ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Η ποιότητα της Εφές και η υπεροχή της Μπαρτσελόνα

Προγνωστικά EuroLeague: Η ποιότητα της Εφές και η υπεροχή της Μπαρτσελόνα
EUROKINISSI

Προγνωστικά και ανάλυση για τα δύο πρώτα παιχνίδια στις σειρές της Αρμάνι Μιλάνο με την Εφές και της Μπαρτσελόνα με την Μπάγερν.

Εκκίνηση απόψε στα playoffs της EuroLeague με δύο προημιτελικούς. Την αυλαία ανοίγει το παιχνίδι της Αρμάνι Μιλάνο με την Αναντολού Εφές (20:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Εδώ έχουμε το μοναδικό ζευγάρι από τα τέσσερα που φαβορί για την πρόκριση, με βάση τις αποδόσεις των μπουκ, είναι η ομάδα με το μειονέκτημα έδρας. Το να περάσει η Εφές στο Final4 του Βελιγραδίου προσφέρεται σε τιμές λίγο πάνω από το 1.65, ενώ η Αρμάνι δίνει 2.25.

Μιλάνο - Εφές: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Μιλάνο κέρδισε δύο φορές στην κανονική διάρκεια την Εφές, παρόλα αυτά, η εικόνα του το τελευταίο διάστημα δεν είναι πειστική, καθώς έχει ταλαιπωρηθεί τόσο από τραυματισμούς (Ντατόμε), όσο και από κρούσματα κορονοϊού. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη σημαντική απουσία του Ντίνου Μήτογλου, λόγω της υπόθεσης ντόπινγκ.

Ούτε και η Εφές βέβαια έχει καταπλήξει φέτος με τις εμφανίσεις της. Δεν ήταν πολλές φορές που θύμισε την περσινή ομάδα, που πήγε τρένο μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Σαν να λείπουν το κίνητρο, η δίψα και το μάτι που γυαλίζει.

Μπασκετικά, είναι προφανές πως μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους. Η μεν Αρμάνι αρέσκεται σε ελεγχόμενο τέμπο και βασίζεται κυρίως στην άμυνά της, που είναι η καλύτερη (71,1 πόντους ανά ματς) στη φετινή διοργάνωση. Αντίθετα, η Εφές είναι ο ορισμός της επιθετικής ομάδας και σκοράρει πάνω από 83 πόντους κατά μέσο όρο, έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μετά τη Μονακό και το κορυφαίο offensive rating με 117,2 πόντους ανά 100 κατοχές!

Το δυνατό χαρτί των πρωταθλητών Ευρώπης, είναι φυσικά το δίδυμο των γκαρντ. Η Εφές αναμφίβολα έχει το κορυφαίο στη EuroLeague με τον Μίτσιτς και τον Λάρκιν. Πρώτος σκόρερ ο Σέρβος (MVP πέρυσι) με 18,1 πόντους κατά μέσο όρο και έκτος ο Αμερικανός με 14,6.

Βασικό ζητούμενο για το Μιλάνο θα είναι να περιορίσει την παραγωγικότητα των δύο... σεσημασμένων σκόρερ των Τούρκων και φυσικά να μην επιτρέψει στην Εφές να νιώσει άνετα από το τρίποντο, καθώς είναι η ομάδα με τα περισσότερα εύστοχα στη λίγκα (9,9 ανά ματς).

Το θετικό για την Εφές είναι πως το Mediolanum Forum δεν είναι μία άτρωτη έδρα. Το Μιλάνο έχασε φέτος εκεί από τον Ολυμπιακό, τη Ρεάλ, τη Μονακό και τη Φενέρ. Η Αναντολού από την πλευρά της, έκανε μόλις πέντε διπλά φέτος, ωστόσο έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει και εκτός έδρας τοπ ομάδες. Το έκανε την τρέχουσα σεζόν κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και τη Μακάμπι, ενώ ηττήθηκε οριακά στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό και στο Παλάου Μπλαουγκράνα από την Μπαρτσελόνα.

Αυτό που έχει λείψει φέτος από την Εφές είναι σκληράδα στην άμυνά της. Αν βελτιώσει λίγο τα επίπεδα διάθεσης σε αυτό το κομμάτι, τότε σίγουρα θα βρει ευκαιρίες για τουλάχιστον ένα break στην Ιταλία. Σε κάθε περίπτωση, με το διπλό σε τιμές αουτσάιντερ, στο 2.30, αξίζει να ποντάρουμε πάνω στην ομάδα με το μεγαλύτερο επιθετικό ταλέντο και ίσως την κορυφαία περιφέρεια στην Ευρώπη.

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στη σειρά της Μπαρτσελόνα με την Μπάγερν τα πράγματα μοιάζουν πιο ξεκάθαρα (22:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Φυσικά, ενδεχόμενη απουσία των Καταλανών από το Final4 θα θεωρηθεί έκπληξη μέγα τόνων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόκριση των μπλαουγκράνα δεν φτάνει ούτε στο 1.05.

Τον ξεκάθαρο φαβοριτισμό της Μπαρτσελόνα παραδέχθηκε σε δηλώσεις του και ο ίδιος ο Αντρέα Τρινκέρι. "Είναι μία μάχη μεταξύ του πρώτου και του όγδοου. Το 90% του κόσμου πιστεύει ότι η σειρά θα λήξει με 3-0. Εάν παίξουμε άριστα και αυτοί απλά καλά, πάλι οι πιθανότητες είναι με το μέρος τους. Εμείς πάντως θα παλέψουμε και ελπίζουμε να βρεθούμε σε καλή φόρμα πνευματικά και σωματικά μετά τα προβλήματα που είχαμε με τον κορονοϊό και τους τραυματισμούς", σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ιταλός τεχνικός της Μπάγερν.

Οι Βαυαροί έπαιξαν 45 ημέρες χωρίς δύο κομβικούς γκαρντ, τον Γουείλερ-Μπαμπ και τον Κόρι Γουόλντεν. Ο πρώτος τουλάχιστον επέστρεψε και θα ενισχύσει την προσπάθεια της γερμανικής ομάδας στο game 1, ωστόσο ο δεύτερος θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολος.

Η Μπαρτσελόνα έχει σταθερά εκτός τον Κόρι Χίγκινς, παρόλα αυτά διαθέτει σπουδαίο βάθος για να επηρεαστεί από μία απουσία. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν σχεδόν αλάνθαστη εντός έδρας στην κανονική περίοδο με 15 νίκες και μόλις δύο ήττες, εκ των οποίων η μία στο τελευταίο αδιάφορο ματς με τη Μακάμπι. Το πιθανότερο είναι πως θα υπερασπιστεί το σπίτι της και στα δύο παιχνίδια της Μεγάλης Εβδομάδας. Άλλωστε, οι Καταλανοί έχουν ρεκόρ 7-3 κόντρα στην Μπάγερν στη EuroLeague, ανεξαρτήτως έδρας.

Φυσικά, ο άσος στο 1.15 δεν λέει απολύτως τίποτα, ενώ και το χάντικαπ είναι αρκετά υψηλό, πάνω από τους 10 πόντους. Στοιχηματικά, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το ενδεχόμενο να ευστοχήσει σε περισσότερα τρίποντα η Μπαρτσελόνα, στο game 1. Παραδόξως οι μπουκ δίνουν φαβορί στη συγκεκριμένη επιλογή την Μπάγερν, διότι οι Βαυαροί εκτελούν φέτος 24,8 τρίποντα ανά ματς, ενώ οι Καταλανοί 22,3.

Το σύνολο του Σάρας όμως, έχει το κορυφαίο ποσοστό ευστοχίας με 41,3% και δεινούς εκτελεστές, όπως οι Κούριτς (47,1%), Λαπροβίτολα (41,9%) και Μίροτιτς (46,5%). Στο 2.20 λοιπόν να ολοκληρώσει η Μπάρτσα το πρώτο παιχνίδι με περισσότερα εύστοχα τρίποντα απ' ότι η Μπάγερν.

Από εκεί και πέρα, απολύτως βατό είναι το line (14,5) στο άθροισμα πόντων και ασίστ του Νικ Καλάθη, ο οποίος φέτος έχει 7,4 πόντους και 6,1 ασίστ κατά μέσο όρο στη EuroLeague. Ο κορυφαίος πασέρ όλων των εποχών στη διοργάνωση έχει επαληθεύσει το Over, έξι φορές στα τελευταία οχτώ παιχνίδια της Μπάρτσα στη EuroLeague. Μαζί με τον άσο σε χάντικαπ 2,5 πόντων, παίρνουμε απόδοση κοντά στο 2.20.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αρμάνι Μιλάνο – Εφές: 2 (απόδοση 2.30), 20:00
  • Μπαρτσελόνα – Μπάγερν: 1 -2,5 & Καλάθης Over 14,5 Πόντοι & Ασίστ (απόδοση 2.18), 22:00
  • Μπαρτσελόνα – Μπάγερν: Μπαρτσελόνα περισσότερα εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.20), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ