ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Κλειδί ο έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ

Προγνωστικά EuroLeague: Κλειδί ο έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός δίνει κρίσιμο ματς με τη Μονακό στο Πριγκιπάτο, στην προσπάθεια που κάνει να διατηρηθεί στην τρίτη θέση της EuroLeague. Επιλογή σε combo, σε τιμές άνω του 2.00.

Ο Ολυμπιακός (17-8) αντιμετωπίζει απόψε στο Πριγκιπάτο τη Μονακό (11-13) και θέλει να κάνει ακόμη ένα καθοριστικό βήμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης στην κανονική διάρκεια της EuroLeague (22:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Εξίσου βέβαια σημαντική είναι η αναμέτρηση και για το σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς, που δίνει μεγάλη μάχη για την είσοδο στην οχτάδα.

Μονακό - Ολυμπιακός: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Μονακό είναι η πιο run n gun ομάδα της EuroLeague και από τις πιο αθλητικές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Έχει την κορυφαία επίθεση με 84,1 πόντους, μπροστά ακόμη και από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Επίσης, διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας με εννιά νίκες στα τελευταία 10 ματς για όλες τις διοργανώσεις και μοναδική ήττα από την Μπαρτσελόνα.

Η Μονακό δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα για τη EuroLeague, αφού ως γνωστόν το παιχνίδι της με την ΤΣΣΚΑ αναβλήθηκε. Τελευταίο της ευρωπαϊκό ματς, η επιβλητική νίκη με 102-80 επί της Εφές, με τον Μάικ Τζέιμς να σταματάει στους 27 πόντους. Είναι εντυπωσιακό ασφαλώς το γεγονός ότι η Μονακό ξεπέρασε τους 80 πόντους στα 12 από τα τελευταία 13 παιχνίδια της στη EuroLeague.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Πριγκιπάτο, μετά την εκκωφαντική νίκη επί του Παναθηναϊκού. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είχε υποχρεώσεις το σαββατοκύριακο για το ελληνικό πρωτάθλημα, άρα επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο κομβικό παιχνίδι με τη Μονακό, το οποίο ενδέχεται να αποδειχθεί αποφασιστικής σημασίας για την τρίτη θέση.

Ο Ολυμπιακός σκοράρει κατά μέσο όρο στη EuroLeague πάνω από 80 πόντους και φυσικά έχει την ποιότητα επιθετικά να ακολουθήσει τη Μονακό σε υψηλό σκορ. Αν μάλιστα δούμε τις επιδόσεις του ανά 100 κατοχές, υπερισχύει εμφανώς των Γάλλων με 88,7 πόντους έναντι 82,5.

Βέβαια, η δουλειά των "ερυθρόλευκων" θα γίνει πολύ πιο εύκολη αν καταφέρουν να ελέγξουν το τέμπο και δεν επιτρέψουν στη Μονακό να παίξει στους δικούς της τρελούς ρυθμούς. Υπενθυμίζεται, ότι στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός είχε "στραγγαλίσει" με την άμυνά του τη Μονακό και την κέρδισε πανεύκολα διότι της επέτρεψε να βάλει μόλις 65 πόντους.

Σίγουρα, μέσα στο Γκαστόν Μεντεσέν δεν θα είναι εύκολο να την κρατήσει τόσο χαμηλά, αλλά θα πρέπει να ελέγξει τουλάχιστον τα ριμπάουντ. Αυτό σημαίνει μάχη από όλους σε κάθε χαμένο σουτ, διότι όπως είπαμε η Μονακό έχει τρομερή αθλητικότητα.

Προσφέρει πολυεπίπεδα ο Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ μπορεί να μη διακρίνεται για την αθλητικότητά του, ωστόσο έχει υποδειγματικές τοποθετήσεις κοντά στη ρακέτα, διαβάζει άριστα τις φάσεις και κυρίως δεν αφήνει καμία φάση χαμένη, είναι δηλαδή πάντα σε εγρήγορση και πάντα μαχητικός. Για αυτό λοιπόν έχει εξελιχθεί σε έναν ολοκληρωμένο παίκτη, που εκτός από σκορ προσφέρει πολυεπίπεδα.

Ο 27χρονος άσος του Ολυμπιακού κατεβάζει φέτος 5,6 ριμπάουντ ανά αγώνα και τα νούμερά του εσχάτως σε αυτόν τον τομέα είναι εντυπωσιακά. Είχε επτά "σκουπίδια" με τη Μακάμπι, οκτώ με τον Ερυθρό, έξι με τη Ρεάλ, οκτώ με την Εφές, από πέντε κόντρα σε Μιλάνο, Μπάγερν και Παναθηναϊκό και εννιά με την Άλμπα. Υπενθυμίζεται, ότι στον πρώτο γύρο, είχε κάνει double-double κόντρα στη Μονακό με 10 ριμπάουντ και ισάριθμους πόντους. Στο 1.42 να μαζέψει τουλάχιστον πέντε ριμπάουντ απόψε. Στο 2.07 σε combo με το Over 155,5 στη λογική ότι μάλλον πάμε για ντέρμπι και ο νικητής θα κριθεί κοντά στους 80 πόντους.

Όποιος θέλει να ανεβάσει το ρίσκο, μπορεί να προσθέσει και το Over 2,5 λάθη (1.65) του Μάικ Τζέιμς για να πάρει απόδοση άνω του 3.30. Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να χαλάσει το μυαλό του Αμερικανού πόιντ-γκαρντ, για να καταστρέψει έτσι όλο το παιχνίδι της Μονακό. Στο ΣΕΦ η "ερυθρόλευκη" άμυνα είχε υποχρεώσει τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού και της ΤΣΣΚΑ σε πέντε λάθη.

Μπασκόνια - Φενερμπαχτσέ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ένα βουνό έχει να ανέβει πλέον η Φενερμπαχτσέ (9-13) για να προλάβει την οχτάδα, μετά την αναπροσαρμογή που έγινε στην κατάταξη. Το σύνολο του Σάσα Τζόρτζεβιτς έχασε τρεις νίκες λόγω του αποκλεισμού των ρωσικών ομάδων και βρίσκεται σε απόσταση δύο από τα πλέι οφ, έχοντας μπροστά έξι παιχνίδια, τρία εντός και τρία εκτός.

Από τα εκτός, το αποψινό (21:30 Novasports Start, Live από το SPORT24) με την Μπασκόνια (10-15) θεωρείται το πιο βατό, αφού ακολουθεί καπάκι η αναμέτρηση στη Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα και στο τέλος της κανονικής περιόδου το ταξίδι στο Τελ Αβίβ. Εντός έδρας, η Φενέρ μπορεί να κάνει το 3/3 με Αλμπα, Μπάγερν και Παναθηναϊκό, ωστόσο μόνο τρεις νίκες, δηλαδή να φτάσει συνολικά στις 12, πολύ δύσκολα θα είναι αρκετές για να τη βάλουν στην οχτάδα.

Πρακτικά λοιπόν, η Φενέρ δίνει απόψε τελικό πρόκρισης στη Βιτόρια, έχοντας μάλιστα στην αποστολή της, τόσο τον Γιαν Βέσελι, όσο και τον Πιέρια Χένρι, οι οποίοι επιστρέφουν από τραυματισμό.

Η αναμέτρηση βέβαια μόνο εύκολη δεν αναμένεται, αφού και η Μπασκόνια διατηρεί ελπίδες για την οχτάδα, μετά τις τρεις διαδοχικές νίκες με Εφές, Βιλερμπάν και Άλμπα. Διόλου απίθανο λοιπόν, να πάμε σε μεγάλο ντέρμπι, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Στο 2.85 να μην κερδίσει καμία από τις δύο ομάδες με διαφορά άνω των πέντε πόντων.

Ζαλγκίρις - Βιλερμπάν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Τέλος, στο Κάουνας (20:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24) έχουμε το παντελώς αδιάφορο βαθμολογικά ματς ανάμεσα στη Ζαλγκίρις και τη Βιλερμπάν. Οι Γάλλοι έχουν πρακτικά κατεβάσει τον διακόπτη και μετρούν οχτώ διαδοχικές ήττες στη EuroLeague. Ειδικά στο τελευταίο ματς με τη Ρεάλ, ήταν απογοητευτικοί επιθετικά, σκοράροντας μόλις 58 πόντους.

Η Ζαλγκίρις, μπορεί να έχασε δύο κολλητά ματς από Ολυμπιακό και Εφές, ωστόσο μέσα στην έδρα της αποκλείεται να αδιαφορήσει. Θα προσπαθήσει να ανταμείψει το πιστό κοινό της και δικαιολογημένα είναι φαβορί. Στο 1.65 ο άσος με -2,5 πόντους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ζαλγκίρις – Βιλερμπάν: 1 -2,5 (απόδοση 1.65), 20:00
  • Μπασκόνια – Φενερμπαχτσέ: Καμία ομάδα να μη νικήσει με 6+ πόντους (απόδοση 2.85), 21:30
  • Μονακό – Ολυμπιακός: Over 155,5 & Βεζένκοφ 5+ ριμπάουντ (απόδοση 2.07), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ