ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με combo διπλασιασμού σε Μονακό και Μόναχο

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με την φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με την φανέλα του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα βρίσκονται ένα βήμα μακριά από το Final4 του Βελιγραδίου. Προγνωστικά και ανάλυση για το game 4 στις σειρές με Μονακό και Μπάγερν αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη πήρε πίσω το break που του έκανε η Μονακό τη Μεγάλη Παρασκευή και πλέον βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την επιστροφή του σε Final4, έπειτα από πέντε χρόνια (22:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Οι "ερυθρόλευκοι" καθ' όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν έχουν αποδείξει επανειλημμένως ότι ξέρουν να αντιδρούν μετά από ήττες. Το ίδιο έκαναν και στη σειρά με τη Μονακό. Μετά το κάκιστο game 2, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επέστρεψε πολύ πιο δυνατή πνευματικά στο game 3 και πήρε εκ νέου το πάνω χέρι.

Μονακό - Ολυμπιακός: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Μονακό είναι ένα σύνολο με εξαιρετικές δυνατότητες επιθετικά, έχει ορισμένους αθλητικούς παίκτες με σπουδαία ατομικά χαρακτηριστικά, ωστόσο το ειδικό της βάρος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με αυτό του Ολυμπιακού.

Από τη μία έχουμε μία χρυσοποίκιλτη πρωτάρα, που "ψήνεται" για παρθενική φορά στο πιο υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο και από την άλλη μία ομάδα με 10 παρουσίες σε Final4, που έχει φάει με το κουτάλι τέτοιου είδους σειρές και κατέχει καλά την τεχνογνωσία αυτών των αγώνων.

Στο πρώτο λοιπόν ματς, όπου η Μονακό έπρεπε να σηκώσει την πίεση του φαβορί απέτυχε. Το γεγονός μάλιστα, ότι το φινάλε στο game 3 ήταν δραματικό, δεν μαρτυράει ακριβώς τη συνολική εικόνα του αγώνα. Οι Μονεγάσκοι μπορεί να γύρισαν από το -15 του 31' και να προηγήθηκαν με 80-79 χάρη σε τρίποντο του Λι 1:30 πριν το φινάλε, ωστόσο αν κέρδιζαν στο τέλος, η αλήθεια είναι πως θα είχαν "κλέψει" τη νίκη σε μία αναμέτρηση που ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα.

Φυσικά, η αποψινή συνάντηση έχει τελείως διαφορετικές παραμέτρους. Η Μονακό πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, παίζει ουσιαστικά για τη "ζωή" της στη σειρά και μένει να φανεί πώς θα διαχειριστεί αυτή τη συνθήκη πίεσης. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να τελειώσει εδώ το πράγμα και να αποφύγει τη διαδικασία ενός ψυχοφθόρου πέμπτου αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για την πιο ανταγωνιστική σειρά των φετινών playoffs, επομένως ούτε το 2-2 θα προξενήσει έκπληξη, ούτε το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να πακετάρει από απόψε τις βαλίτσες του για Βελιγράδι.

Προγνωστικά EuroLeague

Οι κυπελλούχοι Ελλάδος, στις πρώτες δύο νίκες τους φέτος απέναντι στη Μονακό (η μία στην κανονική διάρκεια), έκαναν τη δουλειά με την άμυνά τους, κρατώντας τους Μονεγάσκους στους 65 και 54 πόντους αντίστοιχα. Την Τετάρτη ωστόσο, ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι μπορεί να κερδίσει την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς και σε παιχνίδι υψηλού σκορ, παίρνοντας 38 πόντους από το δίδυμο Σλούκα-Βεζένκοβ, οι οποίοι σούταραν εντός παιδιάς με 61,1%, όταν ο Μάικ Τζέιμς είχε 1/9 σουτ κι έφτασε τους 13 πόντους χάρη σε 10 εύστοχες βολές.

Για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει δεύτερο σερί διπλό στο Gaston Medecin, λογικά θα χρειαστεί να σκοράρει πάνω από 75 πόντους. Άλλωστε, με τον τρόπο που παίζει η Μονακό εντός έδρας, μοιάζει δύσκολο να περιοριστεί το σύνολο των πόντων κάτω από τους 150. Αυτό συνέβη μόλις μία φορά στα τελευταία 11 παιχνίδια της σε επίπεδο EuroLeague, μπροστά στο κοινό της.

Το Over 150,5 προσφέρεται στο 1.40. Περιμένοντας από τον Ολυμπιακό να είναι ξανά απόλυτα συγκεντρωμένος, μπορούμε να ζητήσουμε παράλληλα να υπερασπιστεί ένα χάντικαπ 8,5 πόντων για να πάρουμε απόδοση κοντά στον διπλασιασμό.

Την Τετάρτη, ο κόουτς Μπαρτζώκας έκλεισε αρκετά το ροτέισον. Ο Βεζένκοβ έπαιξε πάνω από 37 λεπτά, ο Γουόκαπ ξεπέρασε τα 31, ο Ντόρσεϊ τα 30, ενώ Σλούκας και Φαλ έμειναν στα παρκέ από 29 και 25 λεπτά αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί νέα αποθέματα ενέργειας, τα οποία μπορεί να του τα προσφέρει ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Στο game 3, ο Αμερικανός γκαρντ χρεώθηκε γρήγορα με δύο φάουλ και έμεινε εκτός εξίσωσης, αφού ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον χρησιμοποίησε μόλις 1:42.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι φρέσκος και ξεκούραστος για το αποψινό ματς και λογικά θα έχει μεγαλύτερο ρόλο στο "ερυθρόλευκο" ροτέισον. Στα πρώτα δύο παιχνίδια, στο ΣΕΦ, ο ΜακΚίσικ είχε 12 και 10 πόντους αντίστοιχα. Στο 1.95 να πετύχει απόψε πάνω από επτά.

Στον αντίποδα, μπορούμε να δούμε το Over 7,5 του Γουίλ Τόμας. Ο πολύπειρος πάουερ-φόργουορντ έχει εξαιρετική επαφή με το καλάθι, μετράει 10,3 πόντους μέχρι στιγμής στη σειρά και ειδικά στο game 3, ο Ομπράντοβιτς τον άφησε στο παρκέ πάνω από 34 λεπτά, όσα δηλαδή και τον Μάικ Τζέιμς.

Μπάγερν - Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Με τον Νίκολα Μίροτιτς να βάζει 25 και την Μπαρτσελόνα να κρατάει την Μπάγερν άνετα κάτω από τους 70, οι μπλαουγκράνα έκαναν το 2-1 και απόψε έχουν την ευκαιρία να τελειώσουν τη σειρά με τους Βαυαρούς (21:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24).

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι πραγματοποίησε το τέλειο επιθετικά παιχνίδι στο δεύτερο ματς, όπου έβαλε 90 πόντους και άλωσε το Παλάου Μπλαουγκράνα. Στις δύο νίκες όμως της Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν σημείωσε μόλις 67 και 66 πόντους αντίστοιχα. Φέτος, σε πέντε συνολικά αναμετρήσεις απέναντι στους Καταλανούς, οι Γερμανοί σκοράρουν κατά μέσο όρο μόλις 72,2 πόντους. Ειδικά, την Τετάρτη τα... έσπασαν έχοντας 4/24 τρίποντα (16,7%).

Λογικά, η άμυνα της Μπαρτσελόνα θα κάνει και πάλι τη διαφορά, κρατώντας εκ νέου την Μπάγερν εκεί κοντά στους 70 πόντους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να ζητήσουμε το διπλό με βατό χάντικαπ 3,5 πόντων και ένα combo στο Under 157,5 για να πάρουμε απόδοση στο 2.10. Σημειώνεται, ότι στα τέσσερα από τα πέντε φετινά ματς της Μπάγερν με την Μπαρτσελόνα σημειώθηκαν από 152 πόντους και κάτω.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπάγερν – Μπαρτσελόνα: 2 -3,5 & Under 157,5 (απόδοση 2.10), 21:45
  • Μονακό – Ολυμπιακός: 2 +8,5 & Οver 150,5 (απόδοση 1.98), 22:00
  • Μονακό – Ολυμπιακός: ΜακΚίσικ Over 7,5 πόντοι (απόδοση 1.95), 22:00
  • Μονακό – Ολυμπιακός: Τόμας Over 7,5 πόντοι (απόδοση 1.75), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ