ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με την ίδια συνταγή ο Ολυμπιακός για το 2-0

Ο άσος του Ολυμπιακού, Σακίλ ΜακΚίσικ πανηγυρίζει το τρίποντο που πέτυχε κόντρα στη Μονακό, για τα playoffs της EuroLeague
Ο άσος του Ολυμπιακού, Σακίλ ΜακΚίσικ πανηγυρίζει το τρίποντο που πέτυχε κόντρα στη Μονακό INTIME

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στο Final4 του Βελιγραδίου και απόψε θα επιδιώξει να φτάσει στο 2-0 απέναντι στη Μονακό. Προγνωστικά και ανάλυση για το μεγάλο παιχνίδι των "ερυθρόλευκων".

Ο Ολυμπιακός "έλιωσε" στη λάβα του ΣΕΦ τη Μονακό στο πρώτο παιχνίδι, έκανε με πειστικό τρόπο το 1-0 και πάει απόψε ολοταχώς για τη δεύτερη νίκη του, που θα τον φέρει μία ανάσα από το Final4 του Βελιγραδίου (19:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν το πρώτο δεκάλεπτο πολύ νευρικά, κάτι φυσιολογικό σε τέτοιου είδους ματς. Άντλησαν όμως ενέργεια από την άμυνά τους και όσο έβλεπαν ότι η Μονακό δεν μπορεί να κεφαλαιοποιήσει την αστοχία τους, με ένα σημαντικό προβάδισμα, τόσο άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και στο κομμάτι της επίθεσης.

Μετά λοιπόν τους 8 πόντους της πρώτης περιόδου, ο Ολυμπιακός επανήλθε στα γνωστά του στάνταρ, έβαλε 63 στα υπόλοιπα 30 λεπτά κι έφτασε σε μία άνετη νίκη με +17, σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε πολύ πιο περίπλοκο στο ξεκίνημά του.

Ολυμπιακός - Μονακό: Προγνωστικά και Ανάλυση

Φυσικά, το match-up που έγειρε ολοκληρωτικά την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού, ήταν αυτό του Τόμας Γουόκαπ με τον Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός γκαρντ των κυπελλούχων Ελλάδος κέρδισε κατά κράτος τη μεταξύ τους μονομαχία. Ο Τζέιμς, των 5,8 ασίστ για 2,5 λάθη, έχασε την αυτοκυριαρχία του, έδωσε μόνο 4 ασίστ για ισάριθμα λάθη, είχε 2/7 τρίποντα (με ορισμένα τούβλα) και μόλις 10 πόντους. Το κυριότερο όμως είναι πως δεν μπόρεσε να "ζεστάνει" κανέναν συμπαίκτη του.

Η Μονακό "μάτωνε" για να βάλει καλάθι και στο τέλος της βραδιάς είδε πλην του Τζέιμς μόνο τον Ντόντα Χολ (10 πόντοι) να έχει διψήφιο αριθμό πόντων, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός, σαν Λερναία Υδρα, έβρισκε ανέλπιστους επιθετικούς πρωταγωνιστές στα πρόσωπα του Πρίντεζη (12 πόντοι) και του Γουόκαπ (11 πόντοι), φτάνοντας στο φινάλε της βραδιάς να έχει πέντε διψήφιους παίκτες.

Ο Σάσα Ομπράντοβιτς ομολόγησε μετά τον αγώνα, ότι η ομάδα του δεν μπόρεσε να διαχειριστεί επαρκώς τα συναισθήματά της. Επηρεάστηκε από την ατμόσφαιρα του ΣΕΦ, εγκλωβίστηκε στις αμυντικές δαγκάνες του Ολυμπιακού κι έπαιξε περισσότερο με το ένστικτο και καθόλου με μυαλό.

Από την άλλη, ο κόουτς Μπαρτζώκας είναι δεδομένο πως έχει προετοιμαστεί για την αντίδραση των Μονεγάσκων. Ο Ολυμπιακός τη Μεγάλη Τετάρτη υποχρέωσε την κορυφαία επίθεση της EuroLeague σε αρνητικό ρεκόρ πόντων (54) την εφετινή περίοδο. Η λογική λέει ότι οι Γάλλοι δεν θα μείνουν ξανά τόσο χαμηλά, ωστόσο τον τόνο του ματς θα τον δώσει ξανά η "ερυθρόλευκη" άμυνα. Αν ο Ολυμπιακός βγάλει εκ νέου την ίδια ένταση, τότε δύσκολα το παιχνίδι θα πάρει την τροπή που βολεύει τη Μονακό.

Οι Μονεγάσκοι σε δύο ματς φέτος στο ΣΕΦ έχουν κατά μέσο όρο σκοράρει 59,5 πόντους. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Ολυμπιακός, μέσα στο Φάληρο, έχει κρατήσει κάτω από τους 70, τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα, την Μπασκόνια, τη Ζαλγκίρις, τη Φενέρ, το Μιλάνο, την Μπάγερν και τη Βιλερμπάν. Το πιθανότερο είναι πως ο Ολυμπιακός δεν θα χρειαστεί να βάλει πάνω από 80 για να κάνει το 2-0 απόψε. Στο 1.90 το combo άσος με -2,5 και Under 160,5, όριο που επαληθεύτηκε 11 φορές στα 15 φετινά ματς των "ερυθρόλευκων" στο ΣΕΦ.

Προγνωστικά EuroLeague

Σε ατομικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός έχει στην επίθεση τις δύο σταθερές του, τον Βεζένκοβ και τον Σλούκα, ωστόσο αυτό που κάνει τη διαφορά φέτος, είναι ότι γεννάει διαφορετικούς πρωταγωνιστές σχεδόν σε κάθε ματς. Δεν θα προξενήσει λοιπόν εντύπωση, αν παίκτες που δεν τράβηξαν στο προηγούμενο παιχνίδι, όπως ο Ντόρσεϊ και ο Παπανικολάου, βγουν αυτοί μπροστά απόψε. Στο 1.87 να σημειώσει πάνω από 6 πόντους ο Παπανικολάου, που σίγουρα θα πάρει κάποια από τα αγαπημένα του corner three.

Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την καταπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός γκαρντ παίζει πλέον με τρομερή αυτοπεποίθηση και δεν περιορίζεται μόνο σε παιχνίδι penetration. Είναι χαρακτηριστικό πως τη Μεγάλη Τετάρτη δεν δίστασε να εκτελέσει επτά τρίποντα (!), ευστοχώντας στα τρία εξ αυτών. Σε τιμές άνω του 2.00 να σημειώσει πάνω από 8,5 πόντους, έχοντας παράλληλα τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ολυμπιακός – Μονακό: 1 -2,5 & Under 160,5 (απόδοση 1.90), 19:00
  • Ολυμπιακός – Μονακό: Παπανικολάου Over 6,5 πόντοι (απόδοση 1.87), 19:00
  • Ολυμπιακός – Μονακό: ΜακΚίσικ Over 8,5 πόντοι & Over 0,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.02), 19:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ