ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Ο Μότλι, ο Έβανς και το μομέντουμ της Παρτίζαν

Προγνωστικά EuroLeague: Ο Μότλι, ο Έβανς και το μομέντουμ της Παρτίζαν
EUROKINISSI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από τη EuroLeague.

Με πέντε αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της 17ης αγωνιστικής στη EuroLeague, που είναι και η πρώτη για το νέο έτος. Η σούπερ φορμαρισμένη Μπασκόνια, κάνει ποδαρικό στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα (20:00 Novasports Start, Live από το SPORT24), με στόχο να διευρύνει το νικηφόρο σερί της στα 13 ματς!

Η ομάδα του Χοάν Πεναρόγια έχει να ηττηθεί από τις 25 Νοεμβρίου και το 96-84 στο Παλάου Μπλαουγκράνα, από την Μπαρτσελόνα. Έκτοτε, έχει κερδίσει για τη EuroLeague το Μιλάνο, την Μπάγερν, την Εφές, τη Φενέρ, τη Βίρτους και τη Ρεάλ. Δικαίως λοιπόν, φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης κι έχει βάλει πλώρη για είσοδο στα πλέι-οφ.

Στον αντίποδα, η Άλμπα ξεκίνησε τη σεζόν στη EuroLeague με τρεις σερί νίκες, όμως στη συνέχεια υπέστη 12 διαδοχικές ήττες. Τελικά, η ομάδα του Ισραελ Γκονζάλες κατάφερε επιτέλους να χαμογελάσει, στο λυκόφως του 2022, κερδίζοντας τη Βιλερμπάν, στη Γαλλία με 91-79, την περασμένη Παρασκευή.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας, παρότι βρίσκονται στην τελευταία θέση, είναι μία ομάδα που δεν αλλάζει την προσέγγισή της. Παίζει σταθερά ελεύθερο μπάσκετ, έχει το πιο γρήγορο pace (72,5) στη διοργάνωση και συνήθως τα παιχνίδια της πάνε σε υψηλό τέμπο και σκορ. Το γεγονός βέβαια, ότι δεν έχει το παραμικρό άγχος και καμία πίεση, την καθιστά επικίνδυνη, ειδικά σε τέτοιου είδους ματς όπως το αποψινό με την Μπασκόνια, που όλοι έχουν την αίσθηση ότι οι Βάσκοι θα κερδίσουν.

Προτιμότερο λοιπόν να στραφούμε προς το Over 155,5, στη λογική ότι η μεν Μπασκόνια είναι η δεύτερη καλύτερη επίθεση (86 πόντοι ανά ματς) στη λίγκα μετά τον Ολυμπιακό (86,9), η δε Άλμπα έχει επιβεβαιώσει το συγκεκριμένο line 11/12 φορές στα τελευταία της ευρωπαϊκά ματς. Αν παράλληλα, σκοράρει και πάνω από 15,5 πόντους ο ανεβασμένος Μάρκους Χάουαρντ, χτίζουμε ένα combo του 2.30.

Ο Αμερικανός άσος της Μπασκόνια είχε 28 πόντους στο τελευταίο ματς για το 2022 με τη Ρεάλ και την Τρίτη έβαλε άλλους 32 κόντρα στη Γρανάδα, για το πρωτάθλημα Ισπανίας. Απέναντι σε μία άμυνα που δέχεται 84,4 πόντους κατά μέσο όρο, ο Χάουαρντ μπορεί να ξεπεράσει και τους 20.

Προγνωστικά EuroLeague

Η Φενέρμπαχτσε έκανε δέκα νίκες στις πρώτες 12 αγωνιστικές της EuroLeague, όμως στα τελευταία τέσσερα ματς του 2022, γνώρισε ισάριθμες ήττες και από την κορυφή της κατάταξης υποχώρησε στην πέμπτη θέση.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έχασε διαδοχικά από τον Ολυμπιακό, την Μπασκόνια, την Παρτίζαν και τη Βίρτους Μπολόνια. Απόψε παίζει στο Κάουνας με τη Ζάλγκιρις (20:00 Novasports 6HD, Live από το SPORT24) και ασφαλώς θα προσπαθήσει να βάλει στοπ στην... αιμορραγία.

Βέβαια, η Zalgirio Arena δεν είναι εύκολη έδρα. Οι πρωταθλητές Λιθουανίας έχουν ρεκόρ 6-2 μπροστά στο κοινό τους, έχοντας κερδίσει εκεί τόσο την Μπαρτσελόνα, όσο και τη Ρεάλ. Την περασμένη εβδομάδα, το σύνολο του Κάζις Μακσβίτις λίγο έλειψε να βγάλει διπλό και μέσα στο Μονακό, όμως έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Ελι Οκόμπο, με συνέπεια να ηττηθεί στο καλάθι.

Για το αποψινό ματς, η Φενέρ προσφέρεται ελαφρώς φαβορί στους 3.5 πόντους. Προτιμότερο και εδώ είναι να στραφούμε στα ειδικά των παικτών και κυρίως στο Over 13,5 του Τζόναθαν Μότλι, που προσφέρεται στο 1.80.

Ο Αμερικανός άσος έλειψε στα τρία από τα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια σε επίπεδο EuroLeague και η απουσία του αποδείχθηκε καταστροφική για τους πρωταθλητές Τουρκίας. Ο Μότλι επέστρεψε στη δράση την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων και ήταν ο πρώτος σκόρερ της Φενέρ με 23 πόντους στη νίκη επί της Εφές, στο ντέρμπι για την τουρκική λίγκα. Τέσσερις ημέρες μετά σημείωσε 26 στην ήττα από τη Βίρτους, στην Μπολόνια, ενώ τη Δεύτερα έβαλε 15 στη νίκη επί της Πέτκιμσπορ.

Για όποιον θέλει να ρισκάρει παραπάνω, μπορεί να ζητήσει ταυτόχρονα και μίνιμουμ 16 πόντους από τον Κίναν Έβανς. Ο άσος της Ζάλγκιρις πραγματοποιεί φέτος σεζόν καριέρας και στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του στη EuroLeague, σημείωσε 18 πόντους με τον Ερυθρό Αστέρα, 20 με τη Ρεάλ, 32 με την Μπάγερν και 17 με τη Μονακό! Έχει σκοράρει πάνω από 16 οκτώ φορές στα εννιά προηγούμενα ματς της EuroLeague.

Το combo με το Over 13,5 του Μότλι και το 16+ του Έβανς, μας δίνει μία απόδοση άνω του 2.60.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Μπάσκετ

Το πρόγραμμα απόψε κλείνει με την πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της Παρτίζαν κόντρα στη Μονακό (22:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει χτυπήσει φόρμα και μετράει έξι διαδοχικές νίκες σε EuroLeague και Αδριατική Λίγκα. Επικρατώντας διαδοχικά των Εφές, Φενέρ και Μπάγερν έφτασε τις επτά νίκες και απέχει μόλις μία από την οκτάδα.

Η Παρτίζαν σκοράρει μέσα στην έδρα της πάνω από 85 πόντους κατά μέσο όρο και με εξαίρεση το ιδιαίτερο ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα και το παιχνίδι με το Μιλάνο, που έχει την κορυφαία άμυνα της διοργάνωσης, έχει ξεπεράσει έξι φορές τους 80 πόντους και έχει πιάσει τρεις τους 90+.

Η Μονακό από την πλευρά της, επιβεβαίωσε κόντρα στη Ζάλγκιρις το εξαιρετικό βάθος που διαθέτει. Παρότι ο Λόιντ είναι τραυματίας και ο Τζέιμς βρέθηκε σε κάκιστο βράδυ, μένοντας μόλις στους δύο πόντους, το σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς λύγισε τους Λιθουανούς, χάρη στη μεγάλη εμφάνιση του Έλι Οκόμπο (22 πόντοι, 9 ασίστ), που αναδείχθηκε MVP της προηγούμενης αγωνιστικής.

Είναι πάντως εμφανές, ότι η Μονακό δεν βρίσκεται στο καλύτερό της φεγγάρι. Πολλές νίκες της έχουν έρθει εντελώς στο όριο (Ρεάλ, Αλμπα, Μπάγερν), ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσα στον Δεκέμβριο έχασε τόσο από την Μπαρτσελόνα, όσο και από το Μιλάνο.

Το μομέντουμ είναι στην πλευρά των Σέρβων και ο άσος δικαιολογημένα δίνεται έστω και στον 1,5 πόντο φαβορί. Στο 1.82 η απλή νίκη της Παρτίζαν. Στο 2.05 αν καλύψει κι ένα χάντικαπ 2,5 πόντων.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Άλμπα – Μπασκόνια: Over 155,5 & Χάουαρντ Over 15,5 (απόδοση 2.30), 20:00
  • Ζάλγκιρις – Φενέρμπαχτσε: Μότλι Οver 13,5 & Έβανς Over 15,5 (απόδοση 2.67), 20:00
  • Παρτίζαν – Μονακό: 1 -2,5 (απόδοση 2.05), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ