WEEKLY BET

Προγνωστικά Europa League: Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό σε γνώριμα λημέρια

Προγνωστικά Europa League: Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό σε γνώριμα λημέρια
EUROKINISSI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού, στη League Phase του Europa League, κόντρα στη Λιόν.

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει το ευρωπαϊκό του ταξίδι από τη Γαλλία και συγκεκριμένα τη Λιόν. Μία πόλη καθόλα γνώριμη για τους ερυθρόλευκους, καθώς την έχουν επισκεφτεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν. Ο Ολυμπιακός ως κάτοχος του Conference League μπήκε απευθείας στη League Phase του Europa League, χωρίς να χρειαστεί να δώσει προκριματικά. Επομένως, το πρώτο του ευρωπαϊκό ματς, μετά τον ιστορικό τελικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου κέρδισε με 1-0 τη Φιορεντίνα, στην παράταση, θα είναι κόντρα στην Ολιμπίκ.

Προφανώς, για τους ερυθρόλευκους, η φετινή σεζόν είναι πολύ ιδιαίτερη, αφενός διότι συμπληρώνουν 100 χρόνια ζωής, αφετέρου γιατί θέλουν να αποδείξουν ότι η περσινή ευρωπαϊκή επιτυχία ήταν μόνο η αρχή για αυτά που έρχονται. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, το κλαμπ έχει θέσει ψηλά τον πήχη και η πρόκριση στα νοκ άουτ θεωρείται αυτονόητος στόχος.

Βέβαια, είναι αλήθεια πως το παιχνίδι στη Λιόν δεν έρχεται στο καλύτερο δυνατό timing για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο σερί απώλειες στη Stoiximan Super League, με Παναιτωλικό και Άρη, που αναπόφευκτα δημιούργησαν προβληματισμό. Κυρίως για την αγωνιστική εικόνα και λιγότερο για τους πέντε πεταμένους βαθμούς.

Συν τοις άλλοις, ήρθε ο τραυματισμός του Ζέλσον Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Γαλλία, έχοντας στην αποστολή του για τα άκρα της επίθεσης μόνο τους Βέλντε, Γουίλιαν και Μουζακίτη, δεδομένου ότι είναι τραυματίας και ο Μασούρας.

Στα θετικά για τον Βάσκο τεχνικό, υπολογίζεται η επιστροφή του Ρέτσου, που δεν έχει αγωνιστεί καθόλου φέτος και πέρυσι ήταν εκ των βασικών πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού, μέχρι την κατάκτηση του Conference League. Μένει λοιπόν να φανεί, αν ο Μεντιλίμπαρ τον ρίξει κατευθείαν στα βαθιά, κόντρα στη Λιόν, ή θα προτιμήσει κάποια άλλη λύση δίπλα στον Κάρμο.

Ο Μεντιλίμπαρ σκέφτεται να αλλάξει σχηματισμό

Δεν αποκλείεται μάλιστα, ο πολύπειρος τεχνικός να αλλάξει και τον σχηματισμό, καθώς δοκίμασε στον Ρέντη και το 3-5-2. Ένα σχήμα το οποίο ενδεχομένως ταιριάζει καλύτερα αυτή τη στιγμή στις δυνατότητες του ερυθρόλευκου ρόστερ, με τις δύο σημαντικές απουσίες που υπάρχουν στους εξτρέμ, αλλά και το γεγονός ότι ο Γουίλιαν δεν είναι ακόμη σε θέση να βγάλει 90λεπτο στο 100%.

Με 3-5-2 παίζει εσχάτως και ο Πιερ Σαζ στη Λιόν, μία επιλογή πάντως που δεν αρέσει σε όλους. Ακόμη και το “αφεντικό” της Ολιμπίκ, ο Τζον Τέξτορ έχει εκφράσει τις αμφιβολίες του για τον συγκεκριμένο σχηματισμό, ενώ σύμφωνα με την Equipe, αρκετοί ποδοσφαιριστές διατύπωσαν την αντίρρησή τους για τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο Σαζ το πρόσφατο ματς με τη Μαρσέιγ.

Η Λιόν φιλοξένησε το Σάββατο τους Μασσαλούς και γνώρισε μία σοκαριστική ήττα με 3-2, δεδομένου ότι αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω από το 5ο λεπτό και προηγήθηκε με 1-0 στο 53'. Παρότι είχε αριθμητικό πλεονέκτημα, δέχθηκε την ανατροπή μέχρι το 82' και τελικά έχασε με γκολ στο 90+5', έχοντας προηγουμένως ισοφαρίσει στο 90+3'.

Η αλήθεια είναι πως το τελικό σκορ είναι ο ορισμός της μαγικής εικόνας, αφού τα xGoals ήταν 3,89-0,68, με τη Λιόν να έχει χαμένο πέναλτι με τον Λακαζέτ στις καθυστερήσεις του α' μέρους, δοκάρι και πολλές ακόμη ευκαιρίες. Η ουσία όμως είναι, ότι οι Λιονέ στο φινάλε έχασαν και αρκετοί παίκτες κατηγόρησαν τον Σαζ για φοβική διαχείριση, μεταξύ των οποίων κι ένας εκ των σκόρερ, ο Ραγιάν Σερκί.

Υπό πίεση ο Σαζ στη Λιόν

Γενικά, το ξεκίνημα της Λιόν είναι μετριότατο, αφού μετά από πέντε αγωνιστικές στη Ligue 1, έχει συλλέξει μόλις τέσσερις βαθμούς και ο Σαζ μοιραία βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής, παρά το γεγονός ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με τον ιδιοκτήτη του κλαμπ, Τζον Τέξτορ.

Τα παραπάνω πάντως, δεν αναιρούν ότι η Λιόν είναι μία εξαιρετικά ποιοτική ομάδα. Άλλωστε, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο σύλλογος, από τα ταμεία βγήκαν περίπου 145 εκατομμύρια ευρώ κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο, για μεταγραφές και δανεισμούς παικτών.

Στον αντίποδα, σε ό,τι αφορά δηλαδή στις πωλήσεις, η Λιόν δεν κατάφερε να πιάσει τον μίνιμουμ στόχο των 75 εκατομμυρίων, προκειμένου να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της. Τα έσοδά της από πωλήσεις ποφοσφαιριστών άγγιξαν περίπου τα 39 εκατομμύρια και πλέον το κλαμπ είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων, αφού υπήρξε και σημαντική μείωση εσόδων από τα τηλεοπτικά. Το τοπίο λοιπόν, δεν είναι και το πιο ευοίωνο.

Σε κάθε περίπτωση, στο ρόστερ της φιγουράρουν ποδοσφαιριστές υψηλής κλάσης και μεγάλης εμπειρίας, όπως οι στόπερ Τσαλέτα-Τσαρ, Νιακατέ, οι μπακ Ταλιαφίκο, Μέιτλαντ-Νάιλς, οι χαφ Μάτιτς, Τολισό, Βερετού, ο εξτρέμ Μπενραχμά και φυσικά ο κάπτεν/φορ Λακαζέτ.

Παράλληλα, ο Σαζ έχει να διαχειριστεί μία σούπερ ταλαντούχα μεσοεπιθετική γραμμή, με ανερχόμενους σταρ, όπως ο 21χρονος επιθετικός χαφ Σερκί, ο 22χρονος φορ Γκιφτ Ορμπαν, ο 19χρονος εξτρέμ Μαλίκ Φοφανά και ο 20χρονος εξτρέμ Έρνεστε Νουαμάχ. Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Ζορζ Μικαουτάτζε, ο οποίος έκανε σούπερ Euro με την εθνική Γεωργίας, αλλά και τον “πολύ” Βιλφρίντ Ζαχά, ο οποίος το καλοκαίρι φλέρταρε έντονα με τον Ολυμπιακό, αλλά τελικά κατέληξε στη Λιόν.

Ο πρώην άσος της Γαλατά ψάχνει ακόμη το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ολιμπίκ. Κόντρα στη Μαρσέιγ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε λεπτό. Ο Ζαχά αποκτήθηκε διότι η Λιόν υπολόγιζε ότι θα πουλήσει το καλοκαίρι τους Σερκί, Όρμπαν και Νουαμάχ. Κανείς όμως εξ αυτών δεν έφυγε και πλέον ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, συν το γεγονός ότι ο Ζαχά χρειάζεται ακόμη λίγο χρόνο για να φτάσει στο 100% της ετοιμότητας του, όπως είπε ο Σαζ.

Με προσεκτική λογική ο Ολυμπιακός

Στο στοιχηματικό δια ταύτα, η νίκη της Λιόν είναι φαβορί στο 1.88 στη Stoiximan, με τη νίκη του Ολυμπιακού να βρίσκεται στο 4.10. Λογική η αποτίμηση, δεδομένου ότι πάντα τα ταξίδια στη Γαλλία είναι δύσκολα για τις ελληνικές ομάδες και ότι στη Λιόν υπάρχει μεγάλη δίψα, καθώς αυτό θα είναι το πρώτο της ευρωπαϊκό ματς μετά από σχεδόν τρία χρόνια.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, έχει ορισμένες μεγάλες βραδιές επί γαλλικού εδάφους (Μονακό, Σοσό, Μονπελιέ, Μαρσέιγ), αλλά συνολικά μετράει 4-1-11 σε 16 επισκέψεις του εκεί και ειδικά στη Λιόν 3/3 ήττες. Επίσης, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του σαφώς πιο βατά παιχνίδια για να διεκδικήσει την πρόκρισή του στα νοκ άουτ και φυσικά τίποτα δεν κρίνεται από την πρώτη αγωνιστική. Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι είναι πεισμωμένοι μετά τις δύο διαδοχικές απώλειες στο πρωτάθλημα και θέλουν στην Ευρώπη να παρουσιάσουν ένα σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο.

Στη λογική ότι η Λιόν είναι μια ομάδα που δεν αρέσκεται να έχει για πολλή ώρα την μπάλα στην κατοχή της και ότι ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με ένα αρκετά μετρημένο πλάνο, μπορούμε να στραφούμε στο αουτσάιντερ Under 2,5 σε απόδοση 1.95 στη Stoiximan.

Στις ειδικές αγορές και συγκεκριμένα στα στατιστικά, αγγίζει τον διπλασιασμό το Over 14,5 στις τελικές προσπάθειες της Λιόν. Η Ολιμπίκ ως γηπεδούχος, πιθανότατα θα ασκήσει πίεση στην άμυνα του Ολυμπιακού και λογικά θα υπάρξουν και εκτελέσεις εκτός περιοχής, στις φάσεις που οι ερυθρόλευκοι θα είναι καλά οργανωμένοι στο δικό τους μισό. Η ομάδα του Σαζ είχε 15 τελικές στο εκτός έδρας ματς με τη Ρεν, στην πρεμιέρα της Ligue 1, ενώ στα τελευταία δύο εντός έδρας παιχνίδια με Στρασβούργο και Μαρσέιγ έκανε 20 και 21 αντίστοιχα. Στο 1.98 στη Stoiximan το Over 14,5 των Γάλλων.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET STOIXIMAN STOIXIMAN BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROPA LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ