WEEKLY BET

Προγνωστικά Europa League: Με ηγέτη τον Μπακασέτα ο Παναθηναϊκός για το πρώτο βήμα

Προγνωστικά Europa League: Με ηγέτη τον Μπακασέτα ο Παναθηναϊκός για το πρώτο βήμα
INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπότεφ Πλόβντιβ, στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών την Πέμπτη το βράδυ, φιλοξενώντας στο ΟΑΚΑ την Μπότεφ Πλόβντιβ για τον δεύτερο γύρο του Europa League.

Οι πράσινοι επέστρεψαν πέρυσι σε ευρωπαϊκό όμιλο μετά από επτά χρόνια και φιλοδοξούν φέτος να βρεθούν ξανά στο κυρίως ταμπλό του Europa League. Η κλήρωση βέβαια δεν τους χαμογέλασε, καθώς σε περίπτωση που το τριφύλλι προκριθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο θα αντιμετωπίσει τον νικητή από το ζευγάρι Άγιαξ – Βοϊβοντίνα. Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός έχει ως μίνιμουμ στόχο να κάνει φέτος δύο ευρωπαϊκές προκρίσεις στα προκριματικά, προκειμένου να βρεθεί τουλάχιστον στο League Stage του Conference League.

Το περσινό καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πολύ πιο ισχυρές ομάδες από την Μπότεφ και τα πήγε περίφημα, αφού απέκλεισε διαδοχικά την Ντνίπρο και τη Μαρσέιγ για να φτάσει ως τα πλέι-οφ του Champions League. Φέτος βέβαια, το τριφύλλι επιχειρεί ένα νέο ξεκίνημα, έχοντας πλέον στην τεχνική του ηγεσία τον Ντιέγκο Αλόνσο.

Προς το παρόν, ο Παναθηναϊκός έχει προσθέσει στο δυναμικό του, τον Ινγκι Ινγκασον (Μίντιλαντ), τοιν Νεμάνια Μακσίμοβιτς (Χετάφε) και τον Τζορτζ Μπάλντοκ (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ). Μεσοαμυντικά λοιπόν, είναι φανερά ενισχυμένος.

Δεν ισχύει το ίδιο και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, όπου έχει αποχωρήσει ο Μπερνάρ και μέχρι στιγμής δεν έχει αποκτηθεί κάποιος εξτρέμ να τον αντικαταστήσει. Συν τοις άλλοις, ο Φώτης Ιωαννίδης δεν δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα για τα δύο ματς με την Μπότεφ, διότι κρίθηκε σκόπιμο να μην ρισκάρει τόσο σύντομα μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε στην ωμοπλάτη. Στα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τους τρεις Σλοβένους, Τσέριν, Βέρμπιτς και Σπόραρ, οι οποίοι λόγω Euro ενσωματώθηκαν με καθυστέρηση στην ομάδα και σε πρώτη φάση υπολογίζονται μόνο ως εναλλακτικές λύσεις από τον Ντιέγκο Αλόνσο.

Εντονο το αφρικανικό στοιχείο στην Μπότεφ

Ακόμη κι έτσι πάντως, ο Παναθηναϊκός είναι προφανές πως έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην κυπελλούχο Βουλγαρίας. Η Μπότεφ τερμάτισε πέρυσι μόλις 7η στην κανονική διάρκεια του βουλγαρικού πρωταθλήματος, αλλά μέσω του κυπέλλου πανηγύρισε τον πρώτο της τίτλο έπειτα από επτά χρόνια κι έτσι εξασφάλισε την ευρωπαϊκή της έξοδο.

Στην Ευρώπη, παρότι έκανε ντεμπούτο το 1962/63, έχει μόλις 10 συμμετοχές μαζί με την εφετινή. Την προηγούμενη 11ετια έπαιξε τέσσερις φορές στα ευρωπαϊκά κύπελλα και καλύτερή της πορεία ήταν το 2017/18 όταν έφτασε μέχρι τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου αποκλείστηκε από τη Μαρίτιμο. Η πιο πρόσφατη παρουσία της ήταν το 2022/23, όταν αποκλείστηκε από τον ΑΠΟΕΛ στον δεύτερο προκριματικό του Conference League.

Φέτος, έχει ξεκινήσει αρκετά δυναμικά τη σεζόν, αφού απέκλεισε στον πρώτο γύρο τη Μάριμπορ και στην πρεμιέρα της βουλγαρικής λίγκας κέρδισε 3-1 την Μπότεφ Βράτσα, εκτός έδρας. Στον πάγκο της βρίσκεται ο Σέρβος, Ντούσαν Κέρκεζ, που στο παρελθόν έχει δουλέψει στην Τσουκαρίτσκι και την ΑΕΛ Λεμεσού.

Στο ρόστερ της δεν έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές. Πούλησε στη Ζυρίχη με 1,3 εκατ. ευρώ τον Νιγηριανό εξτρέμ Ουμέχ Ιμάνουελ, που ήταν πέρυσι ο δεύτερος σκόρερ της με 10 γκολ. Απάντησε ωστόσο με δύο πολύ καλές προσθήκες, αφού έφερε από την Ιντερ τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό Νίκολα Ιλιεφ και από την Μπραουνσβάιγκ τον πολύπειρο φορ Αντονι Ούτζα, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και σε επίπεδο Bundesliga.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην ευρωπαϊκή της λίστα η Μπότεφ έχει δηλώσει οκτώ Αφρικανούς, μεταξύ των οποίων ο επικίνδυνος 20χρονος Νιγηριανός εξτρέμ, Σαμουέλ Ακέρε, ο 23χρονος Καμερουνέζος αμυντικός χαφ, Τζέιμς Ετό και ο 30χρονος στόπερ από τη Γουινέα, Αντουάν Κοντέ. Απαντες βασικοί στα πλάνα του Κερκέζ. Ηγέτης της ομάδας είναι ο πολύπειρος Ιβελίν Ποπόφ, 35 ετών πλέον, κλασικό δεκάρι, άλλοτε διεθνής με την εθνική Βουλγαρίας. Στο ρόστερ μάλιστα, υπάρχει κι ένας Έλληνας, ο πρώην μπακ του ΟΦΗ, Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης, που επίσης λογίζεται ως βασικός.

Ορεξάτος στο ξεκίνημα ο Μπακασέτας

Η Μπότεφ δεν είναι αμελητέα ποσότητα, αλλά ο Παναθηναϊκός ακόμη και σε αυτή την πρώιμη φάση, όπου ακόμη έχει αρκετό δρόμο μπροστά του για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας και να ολοκληρώσει το ρόστερ του, παραμένει το απόλυτο φαβορί. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι ο άσος εντοπίζεται μόλις στο 1.31 στη Stoiximan.

Είναι αλήθεια, πως οι πράσινοι εμφάνισαν κάποια προβλήματα, ιδίως στο δημιουργικό κομμάτι, στα φιλικά της Αυστρίας. Στα δύο τεστ πάντως, που έγιναν εντός συνόρων, με ΑΕΚ Λάρνακας και Μακάμπι Νετάνια, το τριφύλλι σημείωσε ισάριθμες νίκες, παρουσιάζοντας μάλιστα μία αρκετά συμπαγής αμυντική συμπεριφορά.

Ο παίκτης που σίγουρα ξεχώρισε σε αυτά τα δύο ματς ήταν ο Τάσος Μπακασέτας. Ο διεθνής άσος σημείωσε δύο γκολ στο φιλικό με τη Μακάμπι Νετάνια, εκτελώντας μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις με σουτ εκτός περιοχής. Ο Ντιέγκο Αλόνσο δουλεύει πολύ αυτές τις καταστάσεις και θέλει να εκμεταλλευτεί την εκτελεστική δεινότητα του Μπακασέτα, δίνοντάς του τη δυνατότητα να εκτελεί από καλές θέσεις γύρω από την αντίπαλη περιοχή. Ούτως ή άλλως, μιλάμε για τον παίκτη που παίρνει όλες τις στατικές μπάλες για τους πράσινους, επομένως το 2.30 της Stoiximan στο ενδεχόμενο να σκοράρει ο Μπακασέτας κόντρα στην Μπότεφ μπαίνει στις επιλογές μας.

Ενδιαφέρουσα περίπτωση και το No/Goal σε απόδοση 1.78. Ο Παναθηναϊκός λογικά θα κληθεί να κάνει παιχνίδι υπομονής. Ο Ντιέγκο Αλόνσο θα ζητήσει η μπάλα να κυκλοφορήσει με ασφάλεια για να μην δώσει το τριφύλλι δικαιώματα στην Μπότεφ να χτυπήσει σε μεταβάσεις με τους γρήγορους Αφρικανούς της. Από την άλλη, οι Βούλγαροι ξέρουν ότι αν το ματς κυλήσει σε ελεγχόμενο τέμπο και κλειστά, θα αυξήσουν τις πιθανότητές τους να μείνει ανοιχτή η πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στη Φιλιππούπολη.

Οι αποδόσεις ενδέχεται αν υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROPA LEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ