ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Γερμανία: Υποχωρεί το διπλό της Βόλφσμπουργκ

Ο άσος της Βόλφσμπουργκ, Γιόνας Βιντ, σε παιχνίδι με την Ντόρτμουντ για την Bundesliga.
Ο άσος της Βόλφσμπουργκ, Γιόνας Βιντ, σε παιχνίδι με την Ντόρτμουντ για την Bundesliga. © 2022 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση της Χέρτα με τη Βόλφσμπουργκ στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Bundesliga.

Η Βόλφσμπουργκ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά το Μουντιάλ, με ένα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Κέρδισε με 6-0 τη Φράιμπουργκ, η οποία είχε πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό πρώτο μισό και βρίσκονταν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Είναι προφανές, πως μετά από ένα διάλειμμα 70 ημερών, μπορεί να υπάρξει αλλοίωση στην εικόνα των ομάδων, ωστόσο δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι οι "λύκοι" κέρδισαν έναν αντίπαλο, που μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο, είχε υποστεί μόλις τρεις ήττες σε 23 επίσημα ματς για όλες τις διοργανώσεις, από την Μπάγερν, την Ντόρτμουντ και τη Λειψία.

Η ομάδα του Νίκο Κόβατς συμπλήρωσε έτσι εννιά αγωνιστικές χωρίς ήττα (6-3-0) και πέντε διαδοχικές νίκες. Για πρώτη φορά λοιπόν, η Βόλφσμπουργκ τρέχει τόσο μεγάλο νικηφόρο σερί μετά το 2014.

Απόψε, οι "λύκοι" δοκιμάζονται στο Βερολίνο, με την προτελευταία ομάδα της βαθμολογίας, τη Χέρτα (21:30 Novasports Start, Live από το SPORT24). Το παιχνίδι είναι πολύ ιδιαίτερο για τον Νίκο Κόβατς, καθώς γεννήθηκε στο Βερολίνο, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τη Χέρτα και έπαιξε στη "γηραιά κυρία" σε δύο διαφορετικές περιόδους. Ως τεχνικός, ο Κόβατς έχει αντιμετωπίσει τη Χέρτα οκτώ φορές στο παρελθόν και το ρεκόρ του είναι απόλυτα ισορροπημένο (3-2-3).

Η Χέρτα, στην πρεμιέρα της για το 2023, πιάστηκε απροετοίμαστη, αφού έχασε με 3-1 στο Μπόχουμ, από μία άμεση ανταγωνίστρια και έτσι υποχώρησε στην προτελευταία θέση. Το οξύμωρο με τη φετινή πορεία της Χέρτα, είναι ότι ενώ παρουσιάζει πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο, έχει μαζέψει τέσσερις βαθμούς λιγότερους συγκριτικά με την περσινή σεζόν, έπειτα από 16 αγώνες.

Οι πρωτευουσιάνοι πάντως, δεν εγκαταλείπουν την πίστη τους στο Σάντρο Σβαρτς και θεωρούν ότι η δουλειά που κάνει θα αποδώσει σύντομα καρπούς. Για τη Χέρτα βέβαια, το ζητούμενο είναι να μην μπλέξει ξανά σε περιπέτειες, όπως πέρυσι, που σώθηκε στα μπαράζ.

Το αποψινό ματς συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό για τους Βερολινέζους, δεδομένου ότι ακολουθεί το Σάββατο και το μεγάλο ντέρμπι της πόλης με την Ουνιόν. Θα είναι πολύ άσχημο για τη Χέρτα να πάει να παίξει με την πολύ δυνατή συμπολίτισσα, έχοντας 2/2 ήττες στα πρώτα ματς του 2023.

Το θετικό για τους γηπεδούχους είναι ότι επιστρέφει ο πρώτος τους σκόρερ, Ντόντι Λουκεμπάκιο (7 γκολ), που έλειψε στο Μπόχουμ λόγω καρτών. Επίσης, η Χέρτα μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο είναι σαφώς πιο αποδοτική, έχοντας σε συνολικά οκτώ αγώνες, χάσει μόνο από την Μπάγερν και την Ντόρτμουντ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Το έργο λοιπόν, της Βόλφσμπουργκ δεν αναμένεται εύκολο. Οι μπουκ πάντως έκαναν την απαραίτητη διόρθωση στο σετ και έριξαν το διπλό από τα αρχικά 2.80-2.85 σε τιμές φαβορί στο 2.30-2.40. Άλλωστε, οι “λύκοι” έχουν θετική πρόσφατη παράδοση (4-5-1) κόντρα στη Χέρτα, ενώ ο Κόβατς έχει ρεκόρ 5-1-0 απέναντι στον Σβαρτς.

Στοιχηματικά πάντως, είναι προτιμότερο να ρισκάρουμε στο anytime το Γιόνας Βιντ, σε αποδόσεις ακόμη και άνω του 3.50. Ο Δανός άσος, παρότι έχει ύψος 1.90 μ., είναι ένας σύγχρονος φορ, που συμμετέχει σε πολλές εκφάνσεις του παιχνιδιού. Δεν αρκείται δηλαδή μόνο στα εκτελεστικά του καθήκοντα, ούτε κινείται μόνο στα όρια του "κουτιού". Είναι παράλληλα συμμετοχικός στην ανάπτυξη και με τα εξαιρετικά του σωματικά προσόντα, ανοίγει χώρο στους συμπαίκτες του.

Στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και άργησε να μπει στο ροτέισον. Έπαιξε μόλις έξι ματς, εκ των οποίων τα πέντε ως αλλαγή. Τώρα όμως, θεωρείται η πρώτη επιλογή του Κόβατς για την κορυφή της επίθεσης, καθώς είναι τραυματίας ο Λούκας Ενμέτσα.

Οι αποδόσεις που προσφέρονται για το ενδεχόμενο να σκοράρει ο βασικός φορ, μίας ομάδας που έχει βάλει 17 γκολ στις πέντε προηγούμενες αγωνιστικές είναι αρκετά ψηλές. Άλλωστε και η Χέρτα δεν είναι κανένας αμυντικός ογκόλιθος, με μόλις δύο καθαρές εστίες σε 16 ματς πρωταθλήματος. Πιθανότατα, ο Βιντ θα βρει ευκαιρίες για να γίνει ξανά απειλητικός, όπως και το Σάββατο, όπου ξεκίνησε άριστα το 2023, σημειώνοντας δύο γκολ κόντρα στη Φράιμπουργκ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Χέρτα – Βόλφσμπουργκ: Βιντ Anytime (απόδοση 3.50), 21:30
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ