ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Ισπανία: Η καταιγιστική Αθλέτικ και η παράδοση στο Ατλέτικο - Ζιρόνα

Ο προπονητής της Μαρσέιγ, Χόρχε Σαμπάολι
Ο προπονητής της Μαρσέιγ, Χόρχε Σαμπάολι © 2021 DANIEL COLE/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Ατλέτικο - Ζιρόνα και Σεβίλλη - Αθλέτικ Μπιλμπάο, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της La Liga.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το πρόγραμμα της όγδοης αγωνιστικής στη La Liga. Απόψε διεξάγονται τέσσερις αναμετρήσεις. Στη Μαδρίτη, η Ατλέτικο φιλοξενεί τη Ζιρόνα σε ένα παιχνίδι που είναι καθαρό φαβορί στο 1.50 (17:15 Novasports 1HD, Live από το SPORT24).

Ατλέτικο - Ζιρόνα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το συγκρότημα του Ντιέγκο Σιμεόνε έχει κερδίσει μόνο την ντεφορμέ Σεβίλλη στα τελευταία τέσσερα επίσημα ματς. Έχασε στο Champions League από τη Λεβερκούζεν και την Κλαμπ Μπριζ εκτός έδρας με το ίδιο σκορ (2-0), ενώ ηττήθηκε και στο Derby Madrileno, 2-1 από τη Ρεάλ, μέσα στο Μετροπολιτάνο.

Είναι εμφανές από τις πρώτες επτά αγωνιστικές, ότι η Ατλέτικο δεν έχει τη δυνατότητα φέτος να ακολουθήσει την κούρσα τίτλου που θα κάνουν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Επομένως, θα αρκεστεί ξανά σε μία θέση στην πρώτη τετράδα.

Το αποψινό παιχνίδι με τη Ζιρόνα έρχεται ενδιάμεσα στις κρίσιμες αναμετρήσεις με την Κλαμπ Μπριζ. Την Τετάρτη, η Ατλέτικο φιλοξενεί την πρωταθλήτρια Βελγίου σε "τελικό" πρόκρισης, δεδομένου ότι οι "ροχιμπλάνκος" έχουν μόλις τρεις βαθμούς μετά από τρεις αγωνιστικές στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και κινδυνεύουν με αποκλεισμό.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ζιρόνα είναι ομάδα που δεν κλείνεται και μπορεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η Ατλέτικο θα έχει το μυαλό της και στο επόμενο ματς. Οι νεοφώτιστοι προέρχονται από τέσσερα διαδοχικά Goal/Goal με Μαγιόρκα, Βαγιαδολίδ, Μπέτις και Σοσιεδάδ. Συνολικά μετρούν 5/7 στη La Liga, έχουν δηλαδή τα περισσότερα μετά τη Ρεάλ που απαριθμεί 7/7.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Ζιρόνα είναι η μοναδική ομάδα από το δεύτερο μισό της βαθμολογίας που έχει πετύχει διψήφιο αριθμό τερμάτων (10), ενώ με βάση τα xPoints θα έπρεπε να βρισκόταν στη 10η θέση και όχι στη 13η που είναι αυτή τη στιγμή.

Αν σε όλα τα παραπάνω λάβουμε υπόψιν μας και την παράδοση με τα πέντε Goal/Goal στις έξι τελευταίες συναντήσεις τους ανεξαρτήτως έδρας, τότε το αμφίσκορο στο 2.15 κρίνεται μία πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή.

Σεβίλλη - Μπιλμπάο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Λίγο αργότερα, η Σεβίλλη υποδέχεται τη φορμαρισμένη Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε (19:30 Novasports 1HD, Live από το SPORT24). Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου αγώνα αφορά ασφαλώς την αλλαγή προπονητή στον πάγκο των γηπεδούχων.

Ο Χούλεν Λοπετέγι αποχαιρέτισε την Τετάρτη το κοινό της Σεβίλλης με το βαρύ 4-1 από την Ντόρτμουντ για το Champions League. Στη θέση του Ισπανού τεχνικού προσελήφθη ο Χόρχε Σαμπαόλι, ο οποίος επιστρέφει για τη δεύτερη θητεία του στους Σεβιγιάνους μετά τη σεζόν 2016/17.

Ο Σαμπαόλι έκανε την πρώτη του προπόνηση την Πέμπτη και δεν θα είναι εύκολο μέσα σε δύο ημέρες να αλλάξει συνταρακτικά την εικόνα της Σεβίλλης. Είναι πάντως δεδομένο πως θα προσπαθήσει να φέρει μία ψυχολογική ανάταση, καθώς το υλικό της ομάδας δεν είναι τόσο κακό, όσο δείχνουν τα αποτελέσματά της και οι έξι ήττες σε δέκα επίσημα ματς φέτος (1-3-6).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Από την άλλη, η Αθλέτικ πετάει στα χέρια του Βαλβέρδε και φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 5-1-1. Μετά την απρόσμενη και μοναδική ήττα από την Εσπανιόλ, στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι Βάσκοι απάντησαν με τρεις διαδοχικές νίκες κόντρα σε Έλτσε, Βαγιεκάνο και Αλμερία. Σε αυτή την τριάδα αγώνων, η Μπιλμπάο σημείωσε συνολικά 11 γκολ!

Οι μπουκ έχουν πάει με τη φόρμα και προσφέρουν φαβορί την Αθλέτικ στο 2.45 μέσα στο Σάντσεθ Πιθχουάν. Μάλλον υπερβολική προσέγγιση, δεδομένου μάλιστα ότι η Σεβίλλη θα έχει απόψε ντεμπούτο νέου τεχνικού.

Από την άλλη, δεν γίνεται να παραγνωρίσουμε ότι η Μπιλμπάο είναι η πιο δημιουργική ομάδα της La Liga μετά τα δύο θηρία, τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, με 14,77 xGoals υπέρ. Με τον τρόπο λοιπόν που παίζει το σύνολο του Βαλβέρδε θα είναι έκπληξη αν δεν βρει έστω ένα γκολ στον ισπανικό νότο. Εκτιμώντας ότι και η Σεβίλλη θα είναι πιο ζωηρή απόψε με τον εκρηκτικό Σαμπαόλι στον πάγκο της, πάμε κι εδώ με το Goal/Goal σε αποδεκτές τιμές, στο 1.85. Σε δυάδα με το αμφίσκορο στο Ατλέτικο - Ζιρόνα φτιάχνουμε μία δυάδα κοντά στον τετραπλασιασμό.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ατλέτικο – Ζιρόνα: Goal/Goal (απόδοση 2.15), 17:15
  • Σεβίλλη – Αθλέτικ Μπιλμπάο: Goal/Goal (απόδοση 1.85), 19:30
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ