BIG GAMES BET

Προγνωστικά Μπάσκετ: Με δύο combo στο 2.10 και στο 2.92 και το Over του Γκριγκόνις

Ο Μάριους Γκριγκόνις απέναντι στον Τόμας Γουόκαπ και τον Μουσταφά Φαλ στον πρώτο τελικό της Stoiximan Basket League 2022/23
Ο Μάριους Γκριγκόνις απέναντι στον Τόμας Γουόκαπ και τον Μουσταφά Φαλ στον πρώτο τελικό της Stoiximan Basket League 2022/23 INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον δεύτερο τελικό της Stoiximan Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Η σειρά των τελικών της Stoiximan Basket League μεταφέρεται απόψε στο ΟΑΚΑ για το δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 1-0 την Κυριακή, στο ΣΕΦ, επικρατώντας με 73-70 και απέχουν πλέον δύο νίκες από το δεύτερο διαδοχικό τους νταμπλ (21:15 ERT3, Live από το SPORT24).

Ο Παναθηναϊκός πάντως ήταν απόλυτα ανταγωνιστικός στο Game 1 και παρότι ηττήθηκε στις λεπτομέρειες μάλλον κέρδισε πόντους ψυχολογικά, εν όψει του Game 2, όπου θα προσπαθήσει να σπάσει το αρνητικό σερί των 14 διαδοχικών ηττών σε αιώνια ντέρμπι.

Η ομάδα του κόουτς Σερέλη, μπορεί να βρέθηκε κάτω στο σκορ ακόμη και με 16 πόντους διαφορά, ωστόσο προηγήθηκε με 66-65 δύο λεπτά πριν τη λήξη και λίγο έλειψε να κάνει το break. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το "τριφύλλι" κράτησε τον Ολυμπιακό μόλις στο 44,6% εντός παιδιάς. Επίσης, τα ριμπάουντ (35-34) και τα λάθη ήταν (11-10) ήταν ισορροπημένα.

Ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός έχασε αφενός διότι είχε μόλις 24% από το τρίποντο, αφετέρου γιατί στα τελευταία λεπτά Αγραβάνης και Παπαγιάννης υπέπεσαν σε δύο αχρείαστα φάουλ σε Γουόκαπ και Σλούκα αντίστοιχα, που χάρισαν τέσσερις εύκολους πόντους στον Ολυμπιακό.

Ο Χρήστος Σερέλης πάντως, στις δηλώσεις του μετά τον πρώτο τελικό, υπογράμμισε πως η ομάδα του έπαιξε στα ίσα τον Ολυμπιακό και έδειξε ότι μπορεί να τον κερδίσει. Υπάρχει λοιπόν αισιοδοξία στο πράσινο στρατόπεδο, ότι απόψε ο Παναθηναϊκός μπορεί να διεκδικήσει το 1-1, προκειμένου να δώσει νέο ενδιαφέρον στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Φυσικά, σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν ο Ολυμπιακός κάνει το 2-0 και διευρύνει το νικηφόρο σερί του επί των πράσινων σε 15-0, τότε το πιθανότερο είναι πως την Κυριακή η σειρά θα ολοκληρωθεί στο ΣΕΦ με τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν το 14ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας παραδέχθηκε πως η ομάδα του ήταν αδικαιολόγητα νευρική στο πρώτο παιχνίδι και υπογράμμισε πως κανείς στον Ολυμπιακό δεν πιστεύει ότι η σειρά θα είναι ένας περίπατος. Αυτό άλλωστε, φαίνεται πλέον και στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών. Είναι ενδεικτικό ότι στο Game 1 το βασικό χάντικαπ είχε βγει στους 12,5 πόντους, ενώ στο Game 2 άνοιξε στους 5,5. Μάλιστα, τώρα έχει υποχωρήσει στους 4,5, καθώς επιβεβαιώθηκε η απουσία του Κώστα Σλούκα.

Ο Σλούκας δεν προπονήθηκε καθόλου μετά τον πρώτο τελικό, διότι ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και τελικά η συμμετοχή του κρίθηκε αδύνατη για το δεύτερο παιχνίδι.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Αϊζέια Κάναν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, δημιουργείται εκ των πραγμάτων σοβαρό πρόβλημα στις θέσεις "ένα" και "δύο" για τον Ολυμπιακό. Την Κυριακή, ο Γουόκαπ αγωνίστηκε πάνω από 26 λεπτά και απόψε ενδεχομένως θα χρειαστεί να παίξει ακόμη και πάνω από 30, ελλείψει του Σλούκα.

Το "σημάδι" στον Γουόκαπ και η φόρμα του Γκριγκόνις

Στον πρώτο τελικό, ο Γουόκαπ είχε 13 πόντους με 4/10 σουτ και 2/2 βολές. Η άμυνα του Παναθηναϊκού τον έπαιξε κατά κόρον under και του έδινε ορισμένες φορές προκλητικά το σουτ, θυμίζοντας λίγο αυτό που έκανε και η Ρεάλ στον τελικό του Final Four. Κόντρα στη Ρεάλ ο Γουόκαπ είχε ολοκληρώσει το ματς με 0/5 τρίποντα, ωστόσο απέναντι στον Παναθηναϊκό είχε την Κυριακή 3/7 και έδωσε πολύτιμες ανάσες.

Το ενδεχόμενο να σκοράρει τουλάχιστον οκτώ πόντους ο 30χρονος άσος προσφέρεται στο 1.60. Ενώ, αν ζητήσουμε ταυτόχρονα τον άσο του Παναθηναϊκού με 12,5 πόντους πλεονέκτημα, χτίζουμε ένα Bet Builder στο 2.10. Ουσιαστικά, ζητάμε είτε νίκη του Παναθηναϊκού, είτε νίκη του Ολυμπιακού μέχρι 12 πόντους διαφορά. Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο αιώνιοι έχουν συναντηθεί τρεις φορές φέτος σε επίπεδο Basket League και κανένα από αυτά τα παιχνίδια δεν κρίθηκε με διαφορά άνω των τριών πόντων.

Από εκεί και πέρα, είναι εμφανές πως ο πιο φορμαρισμένος επιθετικά παίκτης του Παναθηναϊκού, εδώ και έναν μήνα, είναι ο Μάριους Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός άσος στα τελευταία τέσσερα ματς, τρία με το Περιστέρι και ένα με τον Ολυμπιακό, έχει σημειώσει 20, 20, 16 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Την Κυριακή στο ΣΕΦ, ήταν aggressive, επιδίωξε τις επαφές με την αντίπαλη άμυνα, εκτέλεσε 13 σουτ, κέρδισε έξι βολές και ήταν φανερά η αιχμή του δόρατος στο επιθετικό πλάνο του Χρήστου Σερέλη. Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να φανεί ξανά εξίσου ανταγωνιστικός και διεκδικητικός, θα πρέπει ο Γκριγκόνις να συνεχίσει με τους ίδιους παραγωγικούς ρυθμούς. Αξίζει το Over 14,5 του 29χρονου γκαρντ σε τιμές διπλασιασμού.

Μετράει αντίστροφα ο Γουίλιαμς, ντεφορμέ ο Λαρεντζάκης

Εντελώς αντίθετη γλώσσα σώματος και εικόνα παρουσιάζει ο Ντέρικ Γουίλιαμς. Ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ είναι ξεκάθαρο πως μετράει αντίστροφά στο "τριφύλλι" και θα αποτελέσει παρελθόν μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί, πως σε ορισμένες περιπτώσεις, μοιάζει σαν να ανεβοκατεβαίνει απλά το γήπεδο όσο αγωνίζεται.

Στον πρώτο τελικό έπαιξε σχεδόν 18 λεπτά, αλλά πέρασε μάλλον απαρατήρητος, έχοντας μόλις δύο πόντους. Αν δεν φορτωθεί ξανά γρήγορα με φάουλ ο Λευτέρης Μαντζούκας, πιθανότατα απόψε θα παίξει ακόμη λιγότερο, δεδομένου ο νεαρός φόργουορντ και ο Δημήτρης Αγραβάνης προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι και εν τέλει αποδεικνύονται πολύ πιο χρήσιμοι, έστω κι αν δεν έχουν την ίδια επαφή με το καλάθι, όπως ο Αμερικανός.

Στο 1.87 το Under 7,5 πόντοι του Γουίλιαμς, ο οποίος στην ημιτελική σειρά με το Περιστέρι σημείωσε συνολικά 13 πόντους, είχε δηλαδή κατά μέσο όρο μόλις 2,6! Στον αντίποδα, ο παίκτης που περνάει παρατεταμένο ντεφορμάρισμα είναι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού έμεινε άποντος στο Game 1, παίζοντας μόλις εννιά λεπτά.

Επίσης, στα δύο τελευταία ματς με τον ΠΑΟΚ, σημείωσε συνολικά δύο πόντους, με τον κόουτς Μπαρτζώκα να τον χρησιμοποιεί 9:33 και 4:24 λεπτά αντίστοιχα. Και στο Final Four, ο Λαρεντζάκης δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά, αφού είχε σύνολο τέσσερις πόντους στα δύο ματς με Μονακό και Ρεάλ, ενώ στη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε, έμεινε τρεις φορές άσφαιρος, έβαλε συνολικά πέντε πόντους και δεν αγωνίστηκε σε κανένα ματς πάνω από 10 λεπτά.

Στο 1.87 το Under 5,5 του Λαρεντζάκη στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό. Πάνω από το 2.90 σε combo με το Under του Γουίλιαμς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, 21:15

  • 1 +12,5 & Γουόκαπ 8+ πόντοι (απόδοση 2.10)
  • Γκριγκόνις Over 14,5 (απόδοση 2.01)
  • Γουίλιαμς Under 7,5 & Λαρεντζάκης Under 5,5 (απόδοση 2.92)
TAGS BIG GAMES BET ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ