BIG GAMES BET

Προγνωστικά Μπάσκετ: Με ένα combo του 2.47 στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ο άσος του Ολυμπιακού, Κώστας Σλούκας εκτελεί για τρεις κόντρα στον Παναθηναϊκό
Ο άσος του Ολυμπιακού, Κώστας Σλούκας εκτελεί για τρεις κόντρα στον Παναθηναϊκό INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον πρώτο τελικό της Stoiximan Basket League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ξεκινάει απόψε η σειρά των τελικών της Stoiximan Basket League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό (21:15, ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24) . Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες ο Ολυμπιακός είναι το καθαρό φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Το ενδεχόμενο να κερδίσει τη σειρά με 3-0 προσφέρεται στο 1.65, ενώ το δεύτερο επικρατέστερο σενάριο σε απόδοση 3.50, είναι να πάρει μία νίκη ο Παναθηναϊκός και η σειρά να λήξει με 3-1 υπέρ των ερυθρόλευκων.

Το ενδεχόμενο να κριθεί ο τίτλος σε πέντε παιχνίδια, για πρώτη φορά μετά το 2018, όταν ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει του Ολυμπιακού με 3-2, προσφέρεται σε απόδοση 5.00. Σε ό,τι αφορά στο αποψινό ματς, οι ερυθρόλευκοι είναι το γκράντε φαβορί σε τιμές οριακά πάνω από το 1.10, ενώ το βασικό line τοποθετείται στο 12,5 πόντους.

Στην πλευρά του Ολυμπιακού, το βασικό ζητούμενο είναι προφανώς η πνευματική διαχείριση της απώλειας του ευρωπαϊκού τίτλου. Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση της EuroLeague, αλλά τελικά ηττήθηκε με αν μη τι άλλο οδυνηρό τρόπο στον τελικό από τη Ρεάλ.

Άπαντες στον ερυθρόλευκο οργανισμό ξέρουν πολύ καλά πως χάθηκε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε φέτος το καλύτερο μπάσκετ στη EuroLeague, ήταν η πιο σταθερή και προσανατολισμένη ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν κι άξιζε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης.

Ακόμη λοιπόν κι αν ο Ολυμπιακός κάνει το repeat στην Basket League, κατακτώντας τον 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, στο τέλος η γεύση θα είναι μάλλον γλυκόπικρη, καθώς τη φετινή σεζόν θα τη συνοδεύει για πάντα ένα... κρίμα.

Υπό το βάρος του 13-0

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός ζορίστηκε αρκετά για να αποκλείσει το Περιστέρι στα ημιτελικά. Όπως πέρυσι, κόντρα στη Λάρισα, έτσι και φέτος χρειάστηκε πέντε παιχνίδια για να προκριθεί στους τελικούς, όπου κατεβαίνει υπό το βάρος του 13-0. Οι πράσινοι έχουν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό από τις 22 Νοεμβρίου το 2021, όταν είχαν επικρατήσει μέσα στο ΣΕΦ με 81-76 για την περσινή κανονική περίοδο της Basket League.

Έκτοτε, ακολούθησαν 13 διαδοχικές ήττες για όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Σούπερ Καπ, EuroLeague). Κακά τα ψέματα, με τα υπάρχοντα δεδομένα, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κοιτάζει πολύ μακριά στη φετινή σειρά. Είναι υποχρεωμένος να βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, με στόχο σε πρώτη φάση να βάλει ένα στοπ στο αρνητικό σερί του στα αιώνια ντέρμπι.

Άλλωστε, είναι εμφανές πως στην παρούσα φάση το "τριφύλλι" διανύει μία μεταβατική περίοδο εν όψει της έλευσης του Εργκίν Αταμάν και φυσικά, παράλληλα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, τρέχει πυρετωδώς και ο μεταγραφικός σχεδιασμός της επόμενης σεζόν, όπου φιλοδοξία του οργανισμού είναι να καταστεί ξανά ευθέως ανταγωνιστικός σε επίπεδο EuroLeague.

Ο Σλούκας καλύπτει και τον Κάναν

Στοιχηματικά, ο άσος στο 1.10 δεν έχει την παραμικρή αξία, ωστόσο αν έρθει μεταξύ ενός και 17 πόντων μας επιστρέφει απόδοση 1.60+. Ουσιαστικά, ζητάμε από τον Ολυμπιακό να κερδίσει και από τον Παναθηναϊκό να μη χάσει με διαφορά μεγαλύτερη των 17 πόντων. Φέτος οι δύο αιώνιοι έχουν αναμετρηθεί έξι φορές και μόνο τη μία εξ αυτών η διαφορά ξεπέρασε τους 17 πόντους, παραδόξως στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ για τη EuroLeague, όπου είχε απουσία ο Σάσα Βεζένκοβ. Στις τρεις τελευταίες συναντήσεις τους, όλες μέσα στο 2023, ο Ολυμπιακός επικράτησε με +8, +2 και +16 αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα, έχει ενδιαφέρον το 11+ πόντοι του Κώστα Σλούκα, στη λογική ότι ο διεθνής γκαρντ θα πρέπει να αναπληρώσει και τα 20 ποιοτικά λεπτά του Αϊζέια Κάναν, ο οποίος δεν βρίσκεται στο ελληνικό ρόστερ. Ο Κάναν ήταν ουσιαστικά ο μοναδικός καθαρόαιμος περιφερειακός σουτέρ του Ολυμπιακού. Εν τη απουσία του λοιπόν, αυτόν τον ρόλο θα πρέπει να επωμιστεί κυρίως ο Σλούκας, ο οποίος, ούτως ή άλλως, έδειξε σε άριστη κατάσταση στα δύο τελευταία ματς με τον ΠΑΟΚ, σημειώνοντας 19 και 23 πόντους αντίστοιχα. Σε Bet Builder με τον άσο και το +17,5 του Παναθηναϊκού, χτίζουμε μία απόδοση άνω του 2.45.

Αξία στο 2.10 του Μαντζούκα

Σε ό,τι αφορά στα ειδικά του Παναθηναϊκού, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς ο κόουτς Σερέλης θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει την ερυθρόλευκη υπεροπλία στη frontline. Στην ημιτελική σειρά με το Περιστέρι, ο Αρτούρας Γκουντάιτις έπαιξε κατά μέσο όρο 20,38 λεπτά και ο Γιώργος Παπαγιάννης 18,36. Δεν αποκλείεται η ψαλίδα να ανοίξει ακόμη περισσότερο στους τελικούς, δεδομένου ότι ο διεθνής Έλληνας σέντερ υστερεί σε... κυβικά έναντι του Μουσταφά Φαλ. Σημειώνεται, ότι ο Παπαγιάννης στα πέντε ματς με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ξεπέρασε μία φορά τους οκτώ πόντους, ενώ στα τελευταία δύο παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό σημείωσε τέσσερις και δύο πόντους αντίστοιχα, παίζοντας 17 λεπτά. Στο 2.00 το Under 8,5 του Παπαγιάννη απόψε.

Τέλος, έχει ενδιαφέρον το Over 4,5 πόντοι του Λευτέρη Μαντζούκα στο 2.10. Ο νεαρός φόργουορντ σε σύγκριση με τον... ράθυμο Ντέρικ Γουίλιαμς, καταθέτει πολύ περισσότερη ενέργεια στο παρκέ και απολύτως δικαιολογημένα έχει αυξήσει τους χρόνους του. Για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στην περιφέρεια βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο δίδυμο Γκριγκόνις-Λι, είναι κομβικό να βρει ορισμένα μακρινά σουτ και από το "4" για να πληγώσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Μαντζούκας έχει αποδείξει ότι από τις γωνίες είναι ιδιαίτερα αξιόπιστος και έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο τεσσάρι με "φονική" απειλή με πρόσωπο στο καλάθι. Στη σειρά με το Περιστέρι έβαλε πάνω από 4 πόντους σε τρία ματς, ενώ στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις με τους Πειραιώτες σημείωσε από οκτώ πόντους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, 21:30

  • 1 & +17,5 Παναθηναϊκός & Σλούκας 11+ πόντοι (απόδοση 2.47)
  • Παπαγιάννης Under 8,5 πόντοι (απόδοση 2.00)
  • Μαντζούκας Over 4,5 πόντοι (απόδοση 2.10)
TAGS BIG GAMES BET ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ