BIG GAMES BET

Προγνωστικά Μπάσκετ: Με ένα combo του 2.60 στο ντέρμπι και δύο ειδικά

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για τη EuroLeague 2023/24
Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για τη EuroLeague 2023/24 INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για τη Stoiximan Basket League.

Μετά τη μονομαχία στο Σούπερ Καπ στη Ρόδο και την πρεμιέρα της EuroLeague στο ΟΑΚΑ το σκηνικό απόψε μεταφέρεται στο ΣΕΦ για το πρώτο αιώνιο συναπάντημα της σεζόν σε επίπεδο Stoiximan Basket League. Ένα παιχνίδι που ουσιαστικά δεν κρίνει τίποτα σε ό,τι αφορά στο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ, ειδικά φέτος, που υπάρχει και 3ος γύρος.

Παρόλα αυτά, κάθε αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό έχει πάντα βαρύνουσα σημασία και στο τέλος της βραδιάς κατά κανόνα πρώτο θέμα είναι ο ηττημένος με ό,τι συνεπάγεται αυτό (20:15 ERT3, Live από το SPORT24).

Βέβαια, το αποψινό ντέρμπι είναι πολύ ιδιαίτερο, δεδομένου ότι ο Κώστας Σλούκας θα πατήσει για πρώτη φορά το παρκέ του ΣΕΦ με τα πράσινα. Η πνευματική ετοιμότητα του διεθνούς γκαρντ θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης, διότι είναι δεδομένο πως θα στοχοποιηθεί τόσο από την ερυθρόλευκη εξέδρα, όσο και από την ερυθρόλευκη άμυνα, ειδικά από τη στιγμή που θα απουσιάσει και ο Βιλντόσα λόγω ενοχλήσεων στο πόδι.

Ο Σλούκας ήταν ο κορυφαίος σκόρερ στην πρεμιέρα της EuroLeague, κόντρα στον Ολυμπιακό, με 20 πόντους, ωστόσο υπέπεσε και σε επτά λάθη, τα οποία εν τέλει αποδείχθηκαν καθοριστικά για την τελική έκβαση του αγώνα. Είναι προφανές, πως για να μεγιστοποιήσει ο Παναθηναϊκός τις πιθανότητες νίκες θα πρέπει ο Σλούκας αυτή τη φορά να προστατεύσει πολύ καλύτερα την μπάλα, ειδικά στις κρίσιμες φάσεις του αγώνα.

Το θετικό για τον Εργκίν Αταμάν είναι ότι σε σύγκριση με τα πρώτα δύο αιώνια ντέρμπι της σεζόν, τώρα θα έχει κι ένα έξτρα κορμί στη frontline με την παρουσία του Ντίνου Μήτογλου, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει καταλυτικά και στις δύο πλευρές του παρκέ, καλύπτοντας προς το παρόν τις χαμηλές πτήσεις του Χουάντσο. Ο διεθνής πάουερ-φόργουορντ ήταν ο κορυφαίος παίκτης στη νίκη επί της Μπασκόνια με 23 πόντους, ενώ έδωσε εξαιρετική ώθηση στο τριφύλλι και στο παιχνίδι με την Μακάμπι, σημειώνοντας 11 πόντους σε 26 λεπτά συμμετοχής, στην επανεμφάνισή του μετά τον τραυματισμό του.

Η παρουσία των Μήτογλου και Λεσόρ θα είναι κομβική για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να αναχαιτίσει την... αεροπορία του Ολυμπιακού, ο οποίος από πλευράς μεγέθους, με Φαλ και Μιλουτίνοβ είναι ξεκάθαρο ότι υπερέχει.

Με... αλλαγές και ο Ολυμπιακός

Σημαντικά διαφοροποιημένη θα είναι και η 12αδα του Ολυμπιακού συγκριτικά με το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, στις αρχές Οκτωβρίου. Εκεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε στη διάθεσή του τους Σίκμα και ΜακΚίσικ. Τώρα στη θέση τους θα βρίσκονται οι Φαλ και Μπραζντέικις. Το συν για τον Ολυμπιακό είναι πως σταδιακά άρχισε να βρίσκει μία λειτουργική εξάδα ξένων και τα ροτέισον του κόουτς Μπαρτζώκα φαίνεται πως αποκτούν πλέον μία λογική σειρά.

Ο Ολυμπιακός την Πέμπτη συνέτριψε με 18 πόντους διαφορά την Εφές, χωρίς να πιάσει εντυπωσιακά στάνταρ απόδοσης. Έδειξε ωστόσο για πρώτη φορά φέτος φρέσκος και με σημαντικά αποθέματα ενέργειας. Ο κόουτς Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του στάθηκε στο βαρύ πρόγραμμα που είχε ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της σεζόν και τόνισε πόσο σημαντικό ήταν για την ομάδα του, ότι είχε τρεις ημέρες να προετοιμάσει το ματς με την Αναντολού. Αυτά τα διαστήματα είναι πολύτιμα προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να βρουν ξανά τις καλές τους συνήθειες σε άμυνα και επίθεση, μετά από μία περίεργη offseason με τη μάλλον ελλειμματική προετοιμασία λόγω τραυματισμών και διεθνών.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός είναι φανερό πως ακόμη δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που οραματίζεται ο κόουτς Αταμάν και για αυτό στο τραπέζι συζητιέται έντονα και το ενδεχόμενο της περαιτέρω ενίσχυσης του ρόστερ, μετά και τον τραυματισμό του Παπαπέτρου. Παράλληλα όμως, οι υποχρεώσεις τρέχουν, το τριφύλλι έχει θέσει πολύ υψηλά τον πήχη φέτος και η ομάδα χρειάζεται νίκες για να χτίσει αυτοπεποίθηση.

Ειδικά μία νίκη επί του Ολυμπιακού μπορεί να αλλάξει εντελώς την ψυχολογία και το κλίμα, δεδομένου μάλιστα ότι οι πράσινοι έχουν ήδη χάσει δύο ντέρμπι φέτος και μετρούν 18 ήττες στις τελευταίες 19 αναμετρήσεις τους με τους ερυθρόλευκους. Αυτό βέβαια δημιουργεί εκ των πραγμάτων κι ένα έξτρα βάρος στην πράσινη πλευρά. Είναι άλλωστε νωπές ακόμη οι δηλώσεις του Μάριους Γκριγκόνις στην Game Night, μετά την πρεμιέρα της EuroLeague, που είχε χαρακτηρίσει κουραστικό το να χάνεις τόσες φορές από την ίδια ομάδα.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Από στοιχηματικής άποψης, οι μπουκ δίνουν φαβορί την έδρα στους 7,5 πόντους. Η απόσταση μοιάζει λογική, δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός σε αυτή τη φάση δείχνει να έχει πιο δουλεμένους αυτοματισμούς από τον Παναθηναϊκό. Οι δύο κορυφαίες μεταγραφές του, ο Μιλουτίνοβ και ο Γκος έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη διαφορά, ενώ σταδιακά μπαίνει όλο περισσότερο στην εξίσωση και ο Μπραζντέικις.

Σε τέτοιου είδους παιχνίδια βέβαια, τόσο μεγάλα χάντικαπ είναι επίφοβα. Η απλή νίκη του Ολυμπιακού προσφέρεται στο 1.30 και μπορεί να φτάσει στο 2.60 αν βγάλει τουλάχιστον τρεις ασίστ ο Γκος. Ο Αμερικανός γκαρντ αναμένεται να παίξει απόψε πάνω από 25 λεπτά και έχει βγάλει ακριβώς τρεις τελικές πάσες σε κάθε μία από τις τρεις συμμετοχές του φέτος σε επίπεδο EuroLeague κόντρα σε Παναθηναϊκό, Παρτίζαν και Εφές.

Από τα ειδικά στοιχήματα, αρκετές πιθανότητες επαλήθευσης συγκεντρώνει και το Over 14,5 του Παπανικολάου σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στα τελευταία δύο ευρωπαϊκά ματς, έχοντας 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ κόντρα στην Παρτίζαν, ενώ με την Εφές έγραψε αντίστοιχα 14-7-4!

Σε ό,τι αφορά στον Παναθηναϊκό, έχει ενδιαφέρον το Over 9,5 πόντοι του Γκριγκόνις στον 1.86. Ο Λιθουανός γκαρντ σκοράρει φέτος στη EuroLeague 10,6 πόντους ανά ματς. Στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό είχε 17 πόντους, βάζοντας μάλιστα ορισμένα πολύ μεγάλα σουτ και ο Αταμάν τον χρησιμοποιεί πάνω από 28 λεπτά ανά αγώνα. Αν συνυπολογίσουμε και την απουσία του Βιλντόσα, το line κρίνεται βατό.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, 20:15

  • 1 & Γκος Over 2,5 ασίστ (απόδοση 2.60)
  • Παπανικολάου Over 14,5 πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ (απόδοση 1.59)
  • Γκριγκόνις Over 9,5 πόντοι (απόδοση 1.86)
TAGS BIG GAMES BET ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ