ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά Μπάσκετ: Με τρεις επιλογές στο 2.00+ στο αιώνιο ντέρμπι

Ο Μουσταφά Φαλ μαρκάρει τον Δημήτρη Αγραβάνη στον ημιτελικό κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, 2022/23
Ο Μουσταφά Φαλ μαρκάρει τον Δημήτρη Αγραβάνη στον ημιτελικό κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, 2022/23 INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, για τη Stoiximan Basket League.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε τον Ολυμπιακό στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ίσως στο λιγότερο σημαντικό αιώνιο ντέρμπι της φετινής σεζόν (15:45 ERT3, Live από το SPORT24). Με τους ερυθρόλευκους να έχουν τρεις νίκες παραπάνω από τους πράσινους στην κανονική περίοδο της Stoiximan Basket League, έχει ξεκαθαρίσει η μάχη για την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας εν όψει των πλέι οφ.

Επομένως, το βασικό διακύβευμα στο σημερινό ματς είναι το σερί των 11 νικών που τρέχει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι μεν ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν να το διευρύνουν, επιβεβαιώνοντας ακόμη μία φορά ότι απέχουν αισθητά από τον βασικό τους αντίπαλο στις εγχώριες διοργανώσεις. Οι δε πράσινοι θα προσπαθήσουν να το σπάσουν, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, καθώς έχουν περάσει 16 μήνες από τότε που κέρδισαν τελευταία φορά σε αιώνιο ντέρμπι.

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως πραγματοποιεί βήματα προόδου με τον Χρήστο Σερέλη στον πάγκο. Μπορεί να έχασε στην Πυλαία, από τον ΠΑΟΚ, την προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ωστόσο στη EuroLeague, το "τριφύλλι" σημείωσε δύο απανωτές νίκες απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα και Βιλερμπάν.

Στα αρνητικά για τον κόουτς Σερέλη ο τραυματισμός του Πονίτκα. Από την άλλη βέβαια, επιστρέφει ο Αγραβάνης, ενώ δηλώθηκε στο "ελληνικό" ρόστερ και ο Γκριγκόνις, που θα είναι κανονικά διαθέσιμος σήμερα. Αντίθετα, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Τόμας, καθώς μέχρι το φινάλε της σεζόν θα παίζει μόνο στη EuroLeague.

Σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα πάει ολοταχώς για την πρώτη θέση στη regular season της EuroLeague, μετά και το μεγάλο διπλό στο Κάουνας, επί της Ζάλγκιρις, με το νικητήριο καλάθι του Σάσα Βεζένκοβ. Οι Πειραιώτες μετρούν 19 νίκες στα τελευταία 20 επίσημα παιχνίδια τους, έχοντας χάσει σε αυτό το διάστημα, μόνο από την Αρμάνι στο Μιλάνο.

Επίσης, ο Ολυμπιακός τρέχει ένα εντυπωσιακό 50-0 στα παιχνίδια του εντός συνόρων, έχοντας κερδίσει φέτος ήδη τέσσερις φορές τον Παναθηναϊκό. Με 67-52 στο Σούπερ Καπ, με 68-66 στη Stoiximan Basket League, με 95-71 στη EuroLeague και με 81-65 στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι θα κατέβουν σήμερα πάνοπλοι, αφού επιστρέφει και ο Σλούκας, που δεν αγωνίστηκε στη Λιθουανία, επομένως είναι δικαιολογημένα φαβορί στους 5,5 πόντους, έστω κι αν το συγκεκριμένο παιχνίδι, ουσιαστικά δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Στη λογική επομένως, ότι ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερη ανάγκη να δείξει πράγματα και κυρίως να βάλει στοπ στο μεγάλο αρνητικό σερί στα αιώνια ντέρμπι, αναμένεται ανταγωνιστικό ματς. Ακόμη λοιπόν και να κερδίσει ο Ολυμπιακός, πιθανότατα δεν θα γίνει με μεγάλη διαφορά, όπως στα δύο προηγούμενες κόντρες του με τους πράσινους.

Στο 1.45-1.50 να υπερασπιστεί ο Παναθηναϊκός ένα χάντικαπ 10,5 πόντων. Σε τιμές διπλασιασμού αν παράλληλα σκοράρει μίνιμουμ 10 πόντους ο Λι. Ο 27χρονος άσος είναι φέτος από τους πιο σταθερούς παίκτες του "τριφυλλιού". Την Πέμπτη στο Αστρομπάλ σημείωσε 14 πόντους. Στον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 17, ενώ θετικός ήταν και στην οριακή ήττα στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα, όπου είχε 13. Φέτος στη EuroLeague έχει 11,2 πόντους κατά μέσο όρο και 10,8 στη Stoiximan Basket League.

Σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό, ο κόουτς Μπαρτζώκας συνηθίζει να χτυπάει στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, μέσα στη ρακέτα, με τον Φαλ. Οι πράσινοι δεν έχουν σέντερ στα κυβικά του Γάλλου και συνήθως ο ερυθρόλευκος πύργος αναδεικνύεται σε αυτά τα ματς παίκτης κλειδί για την επιθετική λειτουργία της ομάδας του. Ο Φαλ είναι οξυδερκής ψηλός, έχει άριστη αντίληψη του χώρου, αντιλαμβάνεται έγκαιρα τις off ball κινήσεις του Βεζένκοβ και μπορεί πραγματικά να κάνει θραύση με τις πάσες του. Στο Κάουνας για παράδειγμα είχε 7 ασίστ, εκμεταλλευόμενος σχεδόν κάθε κόψιμο του Βεζένκοβ!

Στον πρόσφατο ημιτελικό του κυπέλλου, μπορεί να σκόραρε μόλις 4 πόντους, είχε όμως 11 ριμπάουντ και τέσσερις τελικές πάσες! Επίσης, στο τελευταίο διπλό του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, τον περασμένο Δεκέμβριο για τη EuroLeague, ήταν εντυπωσιακός με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Αξίζει σε κάθε περίπτωση το 2.13 στις Over 2,5 ασίστ του Γάλλου σέντερ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στον Βεζένκοβ, είναι λογικό φαβορί στο 2.40 για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει εντελώς επιθετική φιλοσοφία με τον κόουτς Σερέλη και δεν βασίζει το πλάνο του στα iso του Μπέικον. Ο ηγέτης των ερυθρόλευκων σκόραρε από 22 πόντους στα δύο τελευταία αιώνια ντέρμπι, που αγωνίστηκε, ενώ πρώτος σκόρερ είχε αναδειχθεί και στο Σούπερ Καπ, σημειώνοντας 12 πόντους, όσους είχαν επίσης ο Φαλ και ο Λι.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, 15:45

  • 1 +10,5 & Λι 10+ πόντοι (απόδοση 2.00)
  • Φαλ Over 2,5 ασίστ (απόδοση 2.13)
  • Βεζένκοβ πρώτος σκόρερ (απόδοση 2.40)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ